|
Господ е мртов? |
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
добро бе анакин, колку јазици знаеш? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a,koga pa ,...bil ziv?!,....samo gospod, znae!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za nekogo nikogas
za nekogo nekogas a za nekogo zivee se uste toa e toa pozdrav do site trojca |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
svetitew trojca,a?,....loi li,bea tie?
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pitaj go Evan- no nemoj preku mobilen
oti brise SMS pred da gi procita a baska brate ako slucajno mu pratis sms so prasanjeto usput ne mu cestitaj rodenden |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,za mene Gospod e materija-se slozile vie so mene ili ne
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој те праша за тебе што е господ. Темата е тезата на Ниче.
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Naslovot na temava predlagam da bide TEZATA NA NICE ili uste podobro da se zatvori ... sto naslov e Gospod e mrtov ??? neka se zbora za tezata na Nice ... ama naslovot neka bide GOSPOD E ZIV !!! reagiram ... bidejki gledam deka temata e aktivna ... i na ekranot mi stoi toa Gospod e mrtov ??? |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во принцип се сложувам со марко антони.
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
avtorot na temata si ja zamislil kako takva i mislam deka e najdobro taka i da ostanit,eventualna promena spored moj predlog e na krajot od naslovot vo zagrada da se stavit nice kolku da se pojasnit od kade to gospod e mrtov.
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
Mishell_G
Сениор Регистриран: 18.Јуни.2007 Локација: Sweden Статус: Офлајн Поени: 575 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Iako sebesi se karakteriziram kako hristijanin/ateist, sepak edna slucka od neodamna napravi da se podzamislam malku. Vo eden tezok period za mene, pred pocetokot na sega veke propadnatata vrska, se obrativ na Gospod (sto za eden skoro zakolnat ateist e podednakvo so ludilo). Molbata bese sledna: Te molam Gospode pokazi mi go praviot pat, ako ovoj covek ne e za mene daj mi nekoj znak da ne pocnuvam nisto za da ne bidam povredena. Ako ne e za mene, stavi mi prepreka na patot. E sega sleduva odgovorot od Gospod. Posle edna nedela, trgnuvam so avtomobilot na pat za da se sretnam so covekot so koj trebase da zapocneme vrska. 15-tina minuti otkako trgnav, pocuvstvuvav nekoj nemir i pred da bidam svesna za toa, krivinata ne ja fativ i veke vozev na sprotivnata lenta kacuvajki se na strmniot nagib i skoro udirajki vo obelezuvacot na patot, vozejki 100km na cas. Vo posleden moment se vrativ na patot i zastanav na parkingot koj bese na stotina metri od krivinata. Celata vo sok, se prasuvav zarem e mozno ova da bese znakot praten od gore, da ne se sretnuvam so toj covek. Samo edna sekunda me delese od prevrtuvanje na avtomobilot i katastrofalna nesreka. No sepak i pokraj pomislata deka ova mozebi bese znak od Gospod da ne odam na taa sredba, nevernikot vo mene bese posilen i otidov. Denes vrskata e zavrsena poradi toa sto sepak se pokaza deka toj covek ne e za mene, a jas se uste se prasuvam dali izletuvanjeto od patot bese znak ili slucajnost.
|
|
biba
Нов член Регистриран: 29.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А, за мене енергија, движечка сила, верба надеж и љубов.Уште тој ги нема изневерено луѓето иако многу од нив не веруваат во него.Ќе завршам едниот негов облик е љубовта кој од нас на форумов барем еднаш не бил заљубен?
|
|
biba
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..........................verba,...nadez?!,...bash toa e i fatamorganata,....samo,koga ke se priblizish (iako ne e mozno),do nea,....ke vi se rasprshi nadezta kako balon od sapunica,...taka i gospod,...koga ke "stignete" kaj nego,....nema ama bash nishto,...samo ,..kasno ke vi bide,...
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga ke se skoncentriram, ponekogas go cuvstvuvam gospod t.e. kakva i da e silata sto vlijae na nas, no brgu ja gubam vrskata...toa e nekoe setilo...povrzanost so site raboti na ovoj svet...sekoj predmet sto ke go poglednam mi se obraka...negira, potvrduva...no sepak korista e premnogu mala...racionalniot del mi veli deka umisluvam i taka prodolzuvam po staro, da bidam onoj sto ne sakam da bidam zosto maloumnite luge ostavaat trag vo nas so toa sto velat deka morame da se pomirime so sudbinata i da se prepravame deka sme srekni i deka samorealizacijata e vecna nesreka i taga t.e. abe ne se zanesuvaj...
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |