|
ВТОР ПОГЛЕД II |
Внеси реплика | страница <1 6364656667 105> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Original: http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=35591
Alternativa 1: Alternativa 2: Originalnata fotografija ima potencijal poradi karakterot na chovekot, no obrabotkata mene barem ne me ostava potpolno zadovolen. Sega, jas ne sum nekoj PS wizard, ama se obidov da napravam dve alternativi. So prvata ne sakav premnogu da se oddalecham od originalnata ideja, no istovremeno imav za cel da go podobram onoa sto ne mi dopagjashe, dodeka so vtorata sakav da napravam podramatichen image. Koristeni se levels, curves, sharpening, local contrast i PWL. Ne mi se raboteshe poveke, inaku mozhese da se sredi i shumot vo oblacite. Изменето од Zoran K - 27.Ноември.2007 во 20:20 |
|
DUMAS
Нов член Регистриран: 06.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Веднаш да Ви одговарам Господине Карапанчев: Изгледа дека сте во право за тоа дека сликата е премногу сива, но како што реков, а и како што може да се заклучи од добиените детали на Вашата алтернатива 2. ова е пертфектно експонирана фотогрфија ама со блиц однапред и со , поточно без избор на позадина, па потоа е моделот селектиран, позадината доби небо а моделот осветлување (како) ос страна. Сето тоа беше во боја и се разбира не изгледаше така сиво. Пото само го претворив во црно бело без да забележам дека станало премногу сиво. Тоа сето и било некако како подекспонирано или експонирано во контрасветло, ама бидејќи се прилично живи боите (црвена марама и сл.) и имаше шерифска ѕвезда, јас на неа се сконцентрирав после десатурирањето и сликата не ја оценував од основните технички аспекти.
Ви благодарам за укажувањето. Авторот кој засега е должен да остане анонимен, во 20.42! P.S. Сега го видов тоа за „шумот“ на облаците. Точно е и доообро видливо на големата верзија особено, што д правам - немам салам облаци Изменето од DUMAS - 27.Ноември.2007 во 20:51 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
POZDRAV DO ANONIMNIOT
ama surat Изменето од anakin - 27.Ноември.2007 во 20:46 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da be Anakin, epten anonimen!
Se chudam avtore kako ti izbegaa ovie raboti od vid, koga znam deka za postprodukcija mozhes da mi bides profesor. |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega gledam, pa toj samiot se slikal !
E pa, ubavo rekov deka prav karater e chovekot ! Ponekogash pogagjam... P.S. Ama neli na moite alternativi e podobar, a? Изменето од Zoran K - 27.Ноември.2007 во 23:05 |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KirilS
Група Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Проблемот со претворање (боја-црно бело) е што се губи контрастот при десатурацијата па потребно е малку да го го појачаш после претворањето и втора работа е што малку се губи и дефиницијата на светлите делови и сенките и добиваш некако униформна сивост на фотографијата па потребно е да ги корегираш малку во левелс и добиваш солидна црно бела конверзија. Како впрочем е прикажано на горните примери. Изменето од KirilS - 29.Ноември.2007 во 15:34 |
|
choonga
Сениор Регистриран: 04.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оригинал:
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=35722 втор поглед, малку средена: |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=35830
Original: Obrabotka (levels, clone/heal tool na sahtata, ...): |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pozdrav
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
hypertech
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Frozen by Daniela
Mal edit Изменето од hypertech - 04.Декември.2007 во 00:47 |
|
|
|
dejan13
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 23.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 122 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чија е оваа фотографија? |
|
hypertech
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moja
|
|
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внеси реплика | страница <1 6364656667 105> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |