IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 79>
Автор
Порака
Gusarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Ноември.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gusarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 19:41
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Originally posted by аџија аџија напиша:

секој може овде да збори што сака, ама јасно е дека од влезот на мк во Нато, поише корист ќе има мк, отколку нато. Јадните тие ако чекаат македончето да им ги води војните, изненадувањеизненадувањеизненадување немаше да бидат империја НИКАД да чекаа на нас... Јаките македончи, се разбегаа кога требаше у Липково да се влезе, па сега се спремаат Москва да ја освајаат... патетика на кило...газење%20од%20смеење

размислете малце шо зборите, пред да кликнете ентер.

Ќе има корист ќе има инвестиции тоа го реков ама размисли кога ќе има војна со Русија знаеш што ќе ти речат тие од НАТО а и на останатите членки на НАТО.

"Бидејќи ја потпишавте спогобата за соработка и мир со НАТО, НАТО сега ве вика на помош во војната против Русија зошто со самото потпишување на тој договор вие потпишавте одбрана на целите на НАТО и морате како и сите членки да земете учество во војната со РУСИЈА. Зошто ако не го направите тоа ќе ги повлечеме инвестициите и пак ќе бидете бедни и сиромашни како што бевте некогаш".

Јас реков дека ќе има инвестиции ама што мислиш ти кој ќе ја диктира политиката на НАТО а кој ќе оди да се бори на ТЕРЕН во Русија??

Брат се раскинува договорот одма! големо%20гушкање кој ги шиша едноставно? за туѓи интереси ќе паѓаме у несвест како не

Па тоа е всушност ЈАТОТО на НАТО!.

Ние ќе имаме инвестиции ама за тие инвестиции после тоа има маста од гзното црево да ни ја вадат.Ако дојде до евентуална борба со САД они не знаат дека ние ќе бидеме тие кој ќе се тепаат во Сибир а Американците ќе седат пред телевизорите и ќе ја гледаат битката со кока колата во рака.

значи да ние ќе добиеме инвестиции ама после ќе биде

"ШЧО НАПРАИВМЕ"голема%20насмевка

Значи вака-така пак ќе се заебеме ако влеземе во јатото на НАТО

Реално да збориме, до директна војна меѓу Русија и Америка нема никогаш да дојде затоа што тоа би значело крај на светов. Единствени начини каде што они можат да дојдат во воен конфликт меѓу себе е преку трети страни. Како пример, Русија ќе ги подржува Србите а Американците косоварите-шиптари, додека Србите и шиптарите се тепаат меѓу себе. Исто како што беше и ладната војна. Во разни воени конфликти низ светот, Американците штитеа една страна а Русите друга.

А јас лично сум против влезот во НАТО, затоа што се знае дека во тие организации владеат големите земји, користејќи ги помалите. Значително, ние треба да издвојуваме пари од нашиот буџет за НАТО, за „заштита“, додека таму у Брисел и Вашингтон си ги прчат у фотељи. Но, оптимист сум... ќе видиме понатаму, може и да биде добро.

Изменето од Gusarski - 04.Декември.2007 во 19:42
Македонија е вечна!
Кон врв
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 19:46
Абе и јас така викам за војната ама кубанска криза во 60 -тите говори друго за малку ќе се испорокаа.
А со ваквите провокации од Америчка страна(и отварање НАТО бази на границата на Русија) не ми мириса на арно.

Дај боже да не се испотепаат а и да се испотепаат Русија ќе го рокне слободно целиот свет.
И покрај тоа што го намали арсеналот на нуклеарно оружје го намали од 30 000 на 16 000 нуклеарки и пак е најаката нуклеарна сила во светотголема%20насмевка

ама сепак со доближувањево на руска граница не ми мириса на арно.

А и неодамна слушав на вести дека Русија го укинала договорот за намалување на оружјето со американците како рекација на штитот што ќе се постави.

Така да работиве не тргнаа на арно

ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 19:59
pre kje vlezes vo NATE nego vo NATO
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 20:06
????

А да го објасниш постот
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:17
nema shto da objasnuva bratot!,...toj e eden od retkite shto e mnogu,....jasen!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:20
taka e brate jasno e ko shlakanica
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:38
Епа добро де мене не ми е јасен што сака да каже.
Ако тебе ти е јасен тогаш во ред мене не ми е јасен и барам објаснување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 21:43
vidi
ova e demokratija sekoj moze da bara
i jas go pocituvam toa so go baras

no i moe e pravo da neobjasnuvam - oti togaj treba da trgnam od ringe ringe jaja- od adam i eva od prokletoto jabolko koe ima i te kako vrska so postot

ne  deka ispod listot Adam ima NATO top- toa ne e toa - NO zabranata na jabolkoto na soznanieto so tintiri mintiri , e toa ima vrska

Изменето од anakin - 04.Декември.2007 во 21:44

Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 22:57
наспроти сите скептици овде, јас ВЕРУВАМ дека ќе влеземе догодина во НАТО
здравје, живи били па видели
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 23:44
Nepotrebno se zamarame. Shansite se minimalni. Ostanuva samo nechija dobra volja.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Neonic Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Октомври.2007
Поени: 899
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neonic Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 00:25

Ke vlezeme vo NATO, samo zaradi toa sto USA saka konecno da ja stavi cela evropa pod NATO zakrila i da ne dozvoli Rusija da ima strateski vlijanija na evropska teritorija (Jadransko more predstveno). Toa se dokaza i denes so izjavata na noviiot US ambasador vo Atina.
  Znaci vleguvame poradi necii interesi, a ne poradi nekoi izvrseni domasni zadaci.

Turcija vleze vo NATO koga nivniot ustav ja imase Armijata kako glaven faktor vo drzavata koj moze da go otfrli i samiot pretsedatel.

Kakvi standardi bea toa od pogled na Demokratija?Politickata stabilnost?Instituciite(pretsedatel, vlada) zagrozeni od Armijata??

Da ne se zalazuvame, NATO se prosiruva za svoi interesi, a toa se geostrateskite interesi na USA, i frazite kako "dobrososedski odnosi" " sudstvo" "politicki reformi" se samo "morkov na stap" za Makedonija da gi obraboti, i potoa NATO demek da izgleda kako nagrada za srabotenoto.

Grckiot mornar vo brodot NATO ,ke pravi onaka kako ke svirne kapetanot na brodot, vo slucajov USA.

Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 01:35
боогие, глушец и остали дримери... значи ако ве сфатив добро, америка не пика у НАТО, зашто од нашата помош зависи освојувањето на Москва! изненадувањеизненадувањеизненадување

ваква информација под итно да се сподели со ДБК, КГБ, и кој уште не... Мислам не знам шо чекате... газење%20од%20смеење
Кон врв
Polaris Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Октомври.2007
Локација: Turkey
Поени: 1514
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polaris Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2007 во 16:55
18.12.2007 16:37
Реџеп Таип Ердоган

Лош и погрешен е ставот на Грција да го условува приемот на Македонија во НАТО со промена на името. Секоја држава треба да ги почитува независноста, името и суверенитетот на Република Македонија, рече турскиот премиер Реџеп Таип Ердоган на заедничката прес-конференција со својот гостин, македонскиот премиер Никола Груевски во Анкара.

Ердоган соопшти дека им дал налог на претставниците на Турција во сите структури на НАТО да работат на приемот на Македонија во Алијансата. За Турција е важно сите членки на Јадранската група да бидат примени заедно.

Ако биде примена само една, а две не, или обратно, тоа ќе предизвика нестабилност во регионот, нагласи Ердоган.

Тоа е вистинскиот и стратешки чекор кој ќе обезбеди долгорочна стабилност и мир на Балканот, рече македонскиот премиер Груевски, нагласувајќи ја важноста на поддршката што Турција и ја дава на Македонија на сите полиња.

Македонија и Турција ги врзува природно сојузништво, рече Груевски.

Косово, односно решавање на статусот, исто така било едно од прашањата за кои се разговарало.

Македонскиот премиер во текот на посетата вечерва ќе биде примен од претседателот на турскиот Парламент и претседателот на Република Турција Абдула Ѓул.

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Декември.2007 во 17:22
I Turcija ima problemi so Grcite,zatoa ne podrzuva.
Se e politika i interes.
Vo sekoj slucaj ni odgovara,silna ekonomija se i golema drzava
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1112131415 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.