IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНИЈА во НАТО: кога, како, зошто...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 79>
Автор
Порака
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 14:11
Александар Македонски е единствениот доказ дека ние постоиме како нација.Затоа е толку важен за нас.
Од друга страна пак Грците викаат дека е грк поради балканската војна што се случи за поделба на Македонија.Ако не признаат они мислат дека ќе ја загубат Егејска Македонија.
Затоа не не признаваат.

А и ако не влеземе во НАТО преку тасето.

ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 14:32
Aleksandar Makedonski e izmislen pojam so koj Grceto vi gi mati umovite
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 14:37
На кого тоа им ги мати умовите.Изјасни се
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 14:47
Abe muabetov za Alesandar Makedonski go izvadija Grcite vo 1990 godina, i go zborat se navamu. Vo buvsa YU se somnevam dali voopsto bese spomnat Aleksandar Makedonski, a od nezavisnost navamu ne se vadi od usta.

Kako sto kazav da se diskutira kolku od Makedoncite se potomci na Aleksandar Makedonski e isto kako da diskutirame kolku gragjani na Amerika imaat italijanso poteklo po Amerigo Vespucci = apsurdni razgovori

Site tie plitko nacionalisticki razmisluvanja od tipot nie sme bile tuka a vie ste dosle me smeat, a kako sto kazav genetskiot tatko na Evropejcite e Ghengis Khan kako sto najnovite DNK istrazuvanja dokazuvaat... kade se sega muabetite od tipot vie dojdovte nie si bevme tuka itn...

A grcite ovie muabeti nameneti za opsta masa gi vadat, za da go skrijat praviot motiv za toa sto ja sporat Makedonja - Egejska Makedonija

Изменето од Alexandar Mak - 04.Декември.2007 во 14:52
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 14:59
шансите ни се помали од другите земји што веќе влегоа, заради неколку работи:

1. возот на милоста пројде, сега се чекаат резултати и тоа безмилосно
2. имаме ќутук соседи, од сите страни. не може една ваква бедна и мала земја да напредува во ова денешно време самостојно, ако целиот регион не напредува. а нас најпрогресивниот сосед, ни е утепано европско питаче, шо преживува од дијаспората и милоста на германија и франција.
3. имаме 50% имиграциски настоено население, што значи немат шанси за такво нешто во брзо време
4. имаме етнички проблем, а ако не приметивте, ЕУ не прими ниту една земја со етнички проблеми (србија, бих, турција, па и хрватска се додека не го „среди“ нивниот проблем)
5. имаме мизерно мал потенцијал за некаков придонес кон унијата. ние де факто во таа унија сакаме да бидеме паразит, а не некој продуктивен орган. се сеќавам на првата изјава на словенечкиот премиер по влезот во Еу: ние не сме среќни што влеговме во ЕУ. Ние сакаме во ЕУ да бидеме ПРВИ!“ А замислете го македончето шо би рекло во иста ситуација? Веројатно „ура, јади, пиј, музи и уживај“
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 16:25
Ја само знам едно.Ако влеземе во НАТО ќе има инвестиции и уште многу други работи.
АМА, реков ама дали вие размислувате дека некогаш ако дојде до војна со Русија дека нас ќе не користат како регрути а нивните Американци ќе ја гледаат војната пред нивните телевизори со кока-колата во рака и со биг мекот????

Кон врв
Gusarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gusarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 17:12
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

Ја само знам едно.Ако влеземе во НАТО ќе има инвестиции и уште многу други работи.
АМА, реков ама дали вие размислувате дека некогаш ако дојде до војна со Русија дека нас ќе не користат како регрути а нивните Американци ќе ја гледаат војната пред нивните телевизори со кока-колата во рака и со биг мекот????

Па кој будала Македонец би отишол да војува со Русија? Нека идат Американците нека си ги средат гомната што ги мрсат... а они како што само се дебелат и поима си немаат од животот, никогаш не би победиле во војна против друга велесила како Русија... они само напаѓаат мали држави и доминираат... и пак гинат како зајци
Македонија е вечна!
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 17:58
Originally posted by Alexandar Mak Alexandar Mak напиша:

Aleksandar Makedonski e izmislen pojam so koj Grceto vi gi mati umovite

Во голема заблуда си пријателе.
Тој е светска вистина, па од Александар Македонски на грчето му се мати умот. Сите есапи му се побркани. Од вистината и фактите не се бега.

Изменето од orlov - 04.Декември.2007 во 17:59
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:03
Originally posted by Gusarski Gusarski напиша:

Па кој будала Македонец би отишол да војува со Русија? Нека идат Американците нека си ги средат гомната што ги мрсат... а они како што само се дебелат и поима си немаат од животот, никогаш не би победиле во војна против друга велесила како Русија... они само напаѓаат мали држави и доминираат... и пак гинат како зајци

Не не ме разбираш.АМЕРИКАНЦИТЕ се глава на јатото НАТО
Доколку дојде до војна како ОДБРАНА на јатото НАТО ќе мора да се регрутираат членови од сите земји зошто веќе е потпишан договор за соработка помеѓу овие земји.И ај погоди кој ќе оди на терен да се тепа со русите а кој нема да оди да се тепа со русите?

Изменето од test_glusec - 04.Декември.2007 во 18:04
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:04

Ја само

Не не ме разбираш.АМЕРИКАНЦИТЕ се глава на јатото НАТО
Доколку дојде до војна како ОДБРАНА на јатото НАТО ќе мора да се регрутираат членови од сите земји зошто веќе е потпишан договор за соработка помеѓу овие земји.И ај погоди кој ќе оди на терен да се тепа со русите а кој нема да оди да се тепа со русите?
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:26
секој може овде да збори што сака, ама јасно е дека од влезот на мк во Нато, поише корист ќе има мк, отколку нато. Јадните тие ако чекаат македончето да им ги води војните, изненадувањеизненадувањеизненадување немаше да бидат империја НИКАД да чекаа на нас... Јаките македончи, се разбегаа кога требаше у Липково да се влезе, па сега се спремаат Москва да ја освајаат... патетика на кило...газење%20од%20смеење

размислете малце шо зборите, пред да кликнете ентер.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:31
Originally posted by аџија аџија напиша:

секој може овде да збори што сака, ама јасно е дека од влезот на мк во Нато, поише корист ќе има мк, отколку нато. Јадните тие ако чекаат македончето да им ги води војните, изненадувањеизненадувањеизненадување немаше да бидат империја НИКАД да чекаа на нас... Јаките македончи, се разбегаа кога требаше у Липково да се влезе, па сега се спремаат Москва да ја освајаат... патетика на кило...газење%20од%20смеење

Ќе има корист ќе има инвестиции тоа го реков ама размисли кога ќе има војна со Русија знаеш што ќе ти речат тие од НАТО а и на останатите членки на НАТО.

"Бидејќи ја потпишавте спогобата за соработка и мир со НАТО, НАТО сега ве вика на помош во војната против Русија зошто со самото потпишување на тој договор вие потпишавте одбрана на целите на НАТО и морате како и сите членки да земете учество во војната со РУСИЈА. Зошто ако не го направите тоа ќе ги повлечеме инвестициите и пак ќе бидете бедни и сиромашни како што бевте некогаш".

Јас реков дека ќе има инвестиции ама што мислиш ти кој ќе ја диктира политиката на НАТО а кој ќе оди да се бори на ТЕРЕН во Русија??
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 18:32
А вие кога избегавте од Бродец кај бевте.

Т.Ест не избегавте ви ги наредија лешовите како сардини
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 19:24

Originally posted by аџија аџија напиша:

Ќе има корист ќе има инвестиции тоа го реков ама размисли кога ќе има војна со Русија знаеш што ќе ти речат тие од НАТО а и на останатите членки на НАТО.

"Бидејќи ја потпишавте спогобата за соработка и мир со НАТО, НАТО сега ве вика на помош во војната против Русија зошто со самото потпишување на тој договор вие потпишавте одбрана на целите на НАТО и морате како и сите членки да земете учество во војната со РУСИЈА. Зошто ако не го направите тоа ќе ги повлечеме инвестициите и пак ќе бидете бедни и сиромашни како што бевте некогаш".

Јас реков дека ќе има инвестиции ама што мислиш ти кој ќе ја диктира политиката на НАТО а кој ќе оди да се бори на ТЕРЕН во Русија??

Брат се раскинува договорот одма! големо%20гушкање кој ги шиша едноставно? за туѓи интереси ќе паѓаме у несвест како не

Па тоа е всушност ЈАТОТО на НАТО!.

Ние ќе имаме инвестиции ама за тие инвестиции после тоа има маста од гзното црево да ни ја вадат.Ако дојде до евентуална борба со САД они не знаат дека ние ќе бидеме тие кој ќе се тепаат во Сибир а Американците ќе седат пред телевизорите и ќе ја гледаат битката со кока колата во рака.

значи да ние ќе добиеме инвестиции ама после ќе биде

"ШЧО НАПРАИВМЕ"голема%20насмевка

Значи вака-така пак ќе се заебеме ако влеземе во јатото на НАТО
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 79>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.