|
Државна матура |
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Автор | |
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е грешка? |
|
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ги малтретирајте децата. Каква државна матура. Зар после тоа оние кои нема да идат на факултет ќе ги вработите???
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Em4i
Група Регистриран: 25.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum za drzavna matura. Pa drugata godina ke ja polagam. Dali ke polagam priemen ili drzavna isto mi e. Samo razlikata e vo toa sto sega sto ke pravat onie koi spiele 4 godini na casovite i mi pominuvaat odlicni, a nie drugite se potime? Sega mi krevaat t.n "strajkovi". No, ako, sega nam ke ni e polesno da ja polozime, a drugite neka spijat da gi vidam.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
државна матура е многу добра ствар. конечно унифициран тест за цела мк. да не може некој од Жеровјани, со неговите „петки“ да протуркува некое сериозно дете со четворки во Орце, Карев, Корчагин, итн... Само тие од слабите школи може да се бунат, ништо друго... Всушност тек сега ќе се види всушност кои се најдобри училишта, бидејќи за 2-3 години, просекот ќе се знае од кои школи најдобри резултати се постигнуваат....
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...А ШТО....ТИЕ ОД ЖЕРОВЈАНЕ....И СЛИЧНИ НА НИВ МЕСТА..НЕМААТ ДОБРИ,ИЛИ СПОРЕД ТЕБЕ ВООПШТО УЧЕНИЦИ..?ШТО..ОВИЕ ОД СКОПЈЕ ..СЕ НАЈПАМЕТНИ ВО RM...(ПРВИ ВО СВЕТ...ВТОРИ ВО ЕВРОПА...)!!!?НЕМА ВРСКА ТВОЈОТ СТАВ... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
другар, не си упатен, не се пали без потреба...
факт е дека во малцинските школи, се пишуваат оценки од ракав, само за да потоа се полнат квотите и на факултетите со тие ученици, а сега, ќе се знае точно колку тие нивни ПЕТКИ се ПЕТКИ, а колку се напумпани за да се одржува некаков ривалитет со другите, т.е. македонски школи... |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ Е ТОЧНО...
|
|
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
утре и во четврток ќе ја полагаат пробната... им посакувам среќа...
|
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕТЕ..ГЛЕДАТЕ...АЈ НА МАТУРА... |
|
|
|
Maja6570
Нов член Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE TREBA DA SE POLAGA DRZAVNA MATURA.
STO SAMO GI MALTRETIRAAT DECAVA. |
|
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Treba da se polada drzavna matura so mnogu strogi kriteriumi...
Изменето од xxll - 05.Декември.2007 во 15:19 |
|
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno sum za polaganje matura. MOzebi podgotovkata vo cetirite godini nne e dovolna, no mora da s epocne da se polaga pa da pocnat da se menuvaat nekoi raboti vo obrazovniot sistem. Tocno e deka najtesko ke im bide na prvite generacii koi ke polagaat, no sekoja promena e mnogu teska. Taka da vreme e da pocne ovaa drzava da odi napred i mislam deka ne vredi strajkot na srednoskolcite.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу пореално е да се полага државна матура, отколку приемни испити по волјата на секој факултет/професор, итн. Вака државата има контрола да има добри критериуми...
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се убаво, ама факултети ќе си донесат посебни закони за прием на новоположените матуранти.
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |