IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 84>
Автор
Порака
barmomk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај barmomk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 12:24
Najgolemata glupost na coveckiot um e samoubstvoto. Zatoa ne treba da si hrabar tuku treba da si slabak. 
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 10:27

Пред да се убиеш

Измокри  ја косата,

измиј го телото.

Пред да се убиеш

легни и преспиј го денот

Одморен,

замижи ја ноќта.

Пред да се убиеш

изгори ги сликите,

уништи ги песните.

Пред да се убиеш

напиши проштално писмо,

не го посветувaј никому.

Пред да се убиеш

испиј ја последната

чаша пиво,

чаша вино,

чаша вода.

Пред да го измиеш телото,

измочај ја сета течност,

посери го последното гомно.

Пред да се убиеш

заклучи ја вратата,

запали миризливи свеќи.

Пред да се убиеш

подари ја на клошарот облеката,

на комшијата телевизорот.

Пред да се убиеш

отерај ги во мајчина должниците,

искрши ги прозорците на педерите

Пред да се убиеш

заборави да им кажеш

на другите,

заборави да ги платиш

давачките на државата

Пред да се убиеш

помисли,дали го можеш

сето тоа...

Помисли,дали го сакаат сето тоа

Грешиш!!

Пред да се убиеш

не треба да ти биде гајле

за ништо.

Пред да се убиеш

испиј цело шишенце апчиња

за спиење

и  наполнија кадата со топла вода.

Пред да се убиеш

земи ги твоите слики

твоите нешта од другите

п.с. пази да не приметат

Пред да се убиеш

остави порака на твојата

тел. секретарка дека си заминал

на долго патување

Пред да се убиеш

влези во црква и запали свеќа,

остави цвеќе на пред тебе заминатите

Пред да се убиеш

исчисти го станот,

избриши ги прозорите

Пред да се убиеш

прости им за се,

прост си и себе си.

Пред да се убиеш

купи си нов жилет

п.с.да не добиеш инфекција,

купи си завој

п.с.да не се предомислиш.

Пред да се убиеш

направи го сето тоа и

спушти ги ролетните.

Пред да се убиеш

поправи ја чешмата ,

да не капе

испружи се во кадата и...

земи го жилетот ...

Пред да се убиеш

Јас ќе знам ......

Дека тоа...-веќе си го сторил ...

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 10:48
..uh..ova e mnogu dobro..koj e avtorot ZeZnAtA ?голема%20насмевка
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:06
nekoj koj sto se otkazal od toj cekor!!!

Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
Цаци Галапчарот Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Byelorussian SSR
Поени: 955
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:37
Ja bi da ubijem, a ne da se samoubijem
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:44
Samoubistvoto ne e isplatlivo. Posle samoubistvoto si doagja svoeto a toa e poloso nego sostojbata pred samoubistvoto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:46
A ti se samoubio pa znas?
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:49
da, znam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Цаци Галапчарот Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Декември.2007 во 11:51
Oh jadan ti , pa ti si vampir. sigurno si pogresio forum ovaj forum je za ljude ne za vampire
Кон врв
macedonian1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 22.Октомври.2007
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај macedonian1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 22:28
za da izvrzis samoubistvo treba da si mnogu hrabar ili beskrajno glup.
vo nikoj slucaj ne e isplativo ,zasto sekoj problem moze da se resi, mozebi ke treba podolgo vreme no sepak rezulatot moze da bide zadovolitelen.
zar imame pravo da odzememe nesto sto ni e podareno?
 nemojte ni da pomisluvate na toa!!

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Декември.2007 во 22:36
Dali ste normalni, samoubistvoto e najgolemata glupost- da gi usrekis "dushmanite". Vaka dodeka si ziv, ke im ja vadis dushickata. More ne si dozvoluvajte da gi ispustite site ubavi nesta sto gi nudi zivotot, a gi ima mnogu.Dokazano e deka za sekoj problem ima resenie.
Кон врв
biser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 04.Декември.2007
Поени: 85
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 15:58
ДА НЕ НИ ДАДЕ ГОСПОД ДА ПАДНЕМЕ ВО ИСКУШЕНИЕ ДА ГО СТОРИМЕ ТОА. НИКОЈ ОД КЕЈФ НЕ СЕ УБИЛ, МОЖЕБИ ИМА И ТАКВИ ГЛУПАЦИ, АМА ПОРЕТКО. ИМА ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ ШТО СЕ СЛУЧУВААТ ВО ЖИВОТ, ПА НЕКОИ СЕ СЛАБИ ДА МОЖАТ ДА ГИ ПРЕГРМАТ. НЕМОЈТЕ СУРОВО ДА СУДИТЕ, НЕКОЈ ЗАГУБИЛ ДЕТЕ, НЕ ДАЈ БОЖЕ, ЈАС ОДМА БИ СЕ УБИЛ
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 16:17
Samoutepanstvo e individualno stopanstvo t.e. samoubiec - poedinec...i u stvari mi izbega mislata...pak mi se spie...
Кон врв
biba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 25
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 16:51
    Samoubistvoto e najgolemiot grev koj moze da go napravi covekot.
    Bez razlika koja e pricinata toa e cin na slabost, nezrelost i pred se na ne funkcionalnost na poedinecot koj se resil na takov cin , ne funkcionalnost kako licnost koja ne poseduva odgovornost pred se kon sebesi a potoa i kon drugite luge. Za mene samoubicite se asocijalni licnosti koi treba da pobaraat pomos od drugi strucni lica, no ne se resavaat na toj cin bidejki se svesni za svoite destruktivni misli i se stramat od niv, no sepak ne mozat protiv sostojbata vo koja se naogaat.Ne sekogas negativni slucuvanja mozat da dovedat do samoubistvo neretki se i samoubistvata od nemoznosta da im pomognete na drugite ili da go smenite svetot na podobro.

p.s. 
      Samoubistvata vo edno opstestvo se skoro sekogas povrzani so momentalnata situacija vo opstestvoto. Ova ne e moj zaklucok tuku na pocituvaniot EMIL DIRKEM
biba
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1516171819 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,230 секунди.