|
Самохран родител |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НЕ СЕ СОГЛАСУВАМ
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
U zatvorot ke odis , koga ke vladeam ja
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам дека никогаш нема да владееш ти!
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pripagam na tajniot red na Masonite, a neminovno e da dojdeme na vlast, zosto noviot poredok veke tropa na vasite vrati...
|
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што има тоа врска со самохраните родители?
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo noviot poredok nema semejstva, decata ke bidat tretirani vo internati i za sekogo isto
|
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле, јас ќе гласам против тебе! Сигурно!
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde malku po seriozno, temava navistina e interesna. Eve nekolku slucai (od ucilisnata praksa) na samohrani roditeli;
1. Pocinat maz- samohran roditel bez pravo na izbor- majkata zivotot mu go posvetuva na deteto 2. Tatkoto ne saka da go priznae deteto- samohran roditel bez pravo na izbor- majkata zivotot mu go posvetuva na deteto; 3. Majkata po razvodot se premazuva za covek koj ne saka tugi deca- babata i dedoto samohrani roditeli-bez pravo na izbor; 4. Zenata pocinata-mazot samohran roditel bez pravo na izbor- prezenet, babata po majka non stop go sledi, vrega, zosto se prezenil; 5. Pocinati roditeli-babata i dedoto samohrani roditeli-bez pravo na izbor; Rezime: lesen e samostojniot izbor, sto so nemanjeto pravo na izbor? samohran roditel-staratel e posirok poim, barem vo Makedonija. |
|
Antiqua
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баш е така...Има еден тон примери на самохрани родители кои останале сами без право на избор...Не ги сожалувам, туку им се восхитувам на успехот (барем на тие што јас ги познавам) да пораснат здрави и успешни деца...
И кога ќе се земе во предвид дека многу самохрани родители останале сами против нивна воља, мојата размисла да се стане самохран родител со предумисла, изгледа како хир!
|
|
Veni Vidi Vici
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еден мој другар,...откога родителите за жал му починаа во сообраќајка... живее со баба му и со дедо му... детево е стварно културно воспитано... еве оваа година е матурант... прави планови за факултет... и се тоа е убаво... се гледа дека некој се грижел за него како што треба...
а па една "госпоѓица",... кој цел град не ја трпи е порасната само со баба и и татко и ... бабата е стара и нема кој да го контролира детето... па таа прави што и душа сака... таткото е возач мислам....и постојано е на пат а грижата ја препушта на бабата ,... која има 70-5 години... зборот ми е дека сепак не треба да се препуштаат децата што останале без еден или двајца родители да ги одгледа било кој... |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...jas kade sto sum momentalno, ne ako ostane dete bez roditel ili ako nedaj boze mu pochinat roditelite, abe ako go udrish ili neshto vrishti odma te prijavuvaat komshii i otide deteto jabana...ima luge sto znaat da se grizat za detskiot razvoj na pravilen nachin, institucii koi funkcioniraat bezprekorno...nema tuka pardon-koa se raboti za deckiot zivot i vospitanie se znae deka e prioritetno prashanje vo opshtestvoto...pa posle toa na vtoro mesto e zenata, pa kuchinjata i machkite, pa mazite na kraj...damn...papucharska drzava...
|
|
SREKA333
Нов член Регистриран: 22.Февруари.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БАШ ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЈАС СУМ ДЕТЕ СО САМОХРАН РОДИТЕЛ И ПОСЛЕМ 27 ГОДИНИ ПРАЗНИНА СЕ ЗАПОЗНАВ СО РОДНИНИТЕ НА ТАТКО МИ НО НЕ Е ТОА ТОА НЕ СИ ПРИФАТЕН НЕМА СПОМЕНИ А МАЈКА МИ СЕ МИ ДАДЕ ЉУБОВ,ДОМ СЕГА ИМАМ ВЕКЕ И СВОЕ СЕМЕЈСТВО СЕ РАДУВАМ НА СЕКОЕ ПРЕГАРНУВАЊЕ НА СОПРУГОТ СО МОЕТО ДЕТЕ И ДА СПОРЕД МЕНЕ 2 РОДИТЕЛИ Е СЕМЕЈСТВО
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |