|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 30> |
Автор | ||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Toa e edna od momentalnite Nikonovi tajni. Ushte nikoj so sigurnost ne znae kako e reshen problemot so CA. Se pretpostavuva deka e softverska solucija bidejki edna takva veke e implementirana vo nivniot softver Capture NX. Isto taka, prenesen e i D-lighting direktno vo kamerata na nachin sto do sega nikogash ne bil pouspeshen. Podobro e implementiran vo kamerite otkolku vo Capture 4 i NX. Go proveriv so D300 i mozham da recham deka e neverojatno dobar i ke im go olesni zhivotot na mnogumina fotografi koi kontrasnite problemi gi reshavaat so dve ili poveke razlichni ekspozicii ili vo PS so razni alatki i pluginzi. Ushte pogolema zagatka e upotrebata na dva razlichni sloja mikrolekji pred senzorot na D3. Ako se sekjavate od razgovorite sto gi vodevme vo MS zborevme za problemite sto se javuvaat kaj FF golemina na senzori poradi difrakcijata na svetlinata poradi upotrebata na mikrolekji. Ne znam kolku od vas se sekjavaat koga objasnuvav kako e toa mozhno da se reshi, no deka e mnogu skapo i tehnoloshki problematichno. Kako praktichen primer ja navedov Leica koja pojde po toj pat i zavrshi so kamera koja, kako i site nejzini filmski primeroci, ima basnoslovna i vo odnos na rezultatite neopravdana cena. Togash rekov deka Nikon raboti na nekolku poprifatlivi solucii, no nemozhev da vi dadam nekoi podetalni podatoci. Eve, sega mozham da vi kazham deka vo senzorot na D3 , koj e od originalen Nikonov dizajn i tehnologija, ima vgradeno dve razlichni dimenzii na mikrolekji. Interesno e da se podvleche deka za maksimalno iskoristuvanje na ovoj neobichen dizajn treba da se upotrebuvaat najnovite profesionalni objektivi koi se plasiraat zaedno so ovaa kamera. Изменето од Zoran K - 02.Декември.2007 во 09:00 |
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cestitki od mene za dvete kameri dooooobro svetlo, ne sepak izleguva deka ne e se onaka kako sto izgleda na prv pogled, sepak se potrebni novi ovbjektivi za da kamerite gi opravdaat sredstvata i da se dobijat optimalnite rezultati. So starite objektivi toa e nevozmozno i od taa pricina se napraveni novi, zar ne?
Ova ne e zajaduvanje tuku samo potvrda na site onie nasi prepukuvanja za canon i nikon kameri, znaci samo edno nikoj ne e sovrsen ili vo slucajov i dvete se sovrseni za proizvoditelot zatoa sto pokraj prodazbata na kameri mu osiguruvaat prodazba na leki. Zarme ne? |
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jane, ne deka mi se dopadja toa, ama i za da gi iskoristis moznostite na eden 1Ds ili D5 ti trebaat L stakla. Inaku e frlanje pari da go kupis teloto.
Dokolku duri ni najprofesionalnite poranesni objektivi na Nikon ne se dovolni za D3kata toa i ne e bas zgodna solucija. Trosocite za da dobies sto sakas moze da otidat sky high! |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cestitki Zoki,
ti posakuvam uste mnogu nezaboravni momenti vo drustvo so novite kameri. Sekako, pred se', i mnogu zdravje i sreka vo presret na Boziknite praznici. Pa, ne ne drzi vo neizvesnost, cekame na nekoi reprezetativni primeroci od D3. pozdrav |
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mire ne mislev da napagam tuku samo go konstatirav istoto sto i ti, za vrvni rezultati vrvni leki, a protnuvanje to na dopolnitelni trosoci na mala vrata mislam deka ne e fer, bez razlika od kogo e
|
||
Born to be alive...
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo st ose vrativ od "Testiranje" na D300 so 80-200 AF-S f2.8 i samo ke kazam WOW!. Do ISO 1600 superupotreblivo, do ISO 2500 ne e voopsto loso.
Brzinata na fokusiranje so ovoj objektiv e momentalna, testirano i vo zatvoren, temen prostor, i nadvor, nemase nikakov hunting, so eden zbor dobar upgrade za site onie koi ne go kupile D200. Nemav vreme za test so sirokoagolen objektiv, toa go ostaviv za utre :-). |
||
NINA_SK
Сениор Регистриран: 11.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 601 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cestitki i od mene Zoran za novite kameri . Dedo mraz bil navistina darezliv ovaa godina . Odlicni kameri vo race na profesionalec , a pred se covek kakov sto si ti .... moze da ocekuvame novi remek dela . Ova znaci deka penzijata e uste daleku . Bidi pozdraven i sekogas neka te prati dobro svetlo |
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Penzija? Toa e SF za Zoran, sega si ja ima beljata da treba da gi izraboti i dvete kameri, kako i da e neka go prati dobro svetlo ili neka si nosi dobar blic
|
||
Born to be alive...
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti mi se javi druze, ama ne gi povrzav rabotive kako sto treba (D300 + 80-200 f/2.8) ... Zdrave ce da go kupil aparatot? Bas me interesira kako ce reagira na Sigmata ... ili kupil nesto drugo za da go druzi noviot aparat? |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
4estitki Zoran i od mene ;)
|
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tamron 17-50 f2.8 ke go druzi D300, zaedno so 80-200 AFS f2.8 i 50 f1.8. Toa e primarniot komplet.
|
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Blagodaram za chestitkite.
Edno e sigurno. Kamerive nema da me napravat podobar fotograf. Ako so alatot vo kitot davaa i znaenje, kreativnost i umeshnost, togash svetov ke beshe poln so lugje kako Picaso, Ansel Adams, Helmut Newton i t.n. Jas ke si ostanam istiot, alatov sodrzhi samo tehnichki potencijal koj mozhe, no i ne mora da bide iskoristen vo rabotata. Kako i sekoj podobar alat, toj samo dava pogolema fleksibilnost i mozhnosti na onoj sto go uptrebuva. |
||
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jane, ne znam sega sto da ti odgovoram na ova, bidejki pishanoto definitivno ima tendenciozen ton. Sekoja fotografija zavisi od objektivite i od teloto kako eden simbiotichki sistem kaj koj rabotite mora da se maskimalno optimizirani za da se dobie maksimalen rezultat. Kvalitetot na krajniot produkt sekogash zavisi od najslabata karika vo proizvidstveniot sindzhir. Ako na 1D's mu go stavish onoj nikakov kit zum sto go davaat so 400D, dali ke go dobiesh maksimalniot potencijal na teloto, osobeno onoj na senzorot? Pa sigurno deka ne. Koga ova e opshto poznat fakt, zoshto komentirash na vakov nachin? Zoshto se chudish na proizvodsvoto na podobri objektivi koi se sozdavaat so namena da go realiziraat sevkupniot potencijal na novata tehnologija vgradena vo najnovite tela? Ako se odeshe spored onoa sto go velish ti, trebashe denes sesuhte da gi upotrebuvame prvite objektivi napraveni od pred 50 godini. Ajde, ne komentiram poveke, bidejki i tebe ti e jasno oti samo bockash kolku da ne bide mirno... |
||
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zoran na ova mislev , a ne da bockam. Mislam deka se soglasuvas so mene |
||
Born to be alive...
||
Внеси реплика | страница <1 2021222324 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |