|
Nedozvoleno prevzemanje na fotografii |
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Автор | |
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So macedonia-export go sredivme toa.
Aj da gi sredime i drugite... |
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vaka, sega kako shto e sajtot, neli za da ja prevzemis slikata treba da imas account?
gledam, se broi kolku prezemanja ima edna slika. ali, koa ke vlezam kaj mene na account, zosto ne mozam da vidam koj ja prezel slikata? jas bi go dodal toa, i bi go ostail kako so e sega sajtot vo pogled na goleminata na slikite, samo, koa ke se klikne na prevzemi, da se dodade watermark nekoj preku cela slika. to mozi da se napraj avtomatski od strana na idividi, t.e. da se isprogramira, i mislam ke se resat mnogu problemi. PLUS, da ima popap sho kojke kliknis na prezemi, ke ti kazi deka slikata sho ja prezemas ne smees da ja koristis za komercijalni celi. edno vreme mislev da zemam i da napram eden sajt za foto, kako idividi, so site nedostatoci (od programerska strana gledano), ali .... |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sase,
toa ne se koristi od pricina sto slikite gi boduvame, a za da ja vidis asolno teba da ja prevzemes. Ako ima watermark preku prevzemenata slika nema nisto da mozes da vidis. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
sasebt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hmmm, e pa toas pred upload, samite da si stavime watermark, tamu kaj so mislime deka nema da shteti pri analiziranje.
jas dodusa odvaj cekam da mi ukradi nekoj slika, sea zasea, nitu ke go tuzam nitu nisto :) ps: samo neka proba |
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Definitivno si dovolno "lud" za na forumov! Dobro ni dojde Aj pusti link do tvoeto portfolio. |
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
sasebt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека сеа треба да го има во потписо
|
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
ARI(c)
Сениор Регистриран: 22.Март.2007 Локација: Greece Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Decki aj procitajte barem edna tocka od zakonot i ne tresete zeleni bez vrska.
Ne mi se obrazlozuva na siroko kako funkcioniraat nekoi raboti i kakov e vasiot statut vo odnos na zakonot za avtorski prava.
|
|
Agencija za Razmena na Informacii (ARI)
|
|
Janus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go procitavme zakonot. Pocnuvame da go primenuvame. Se nadevame deka i vie naskoro ke ponete da citate. Blagodarime na vnimanieto. OStanatoto e prifatlivo kako tekst Изменето од Mire - 30.Ноември.2007 во 10:20 |
|
maxX
Нов член Регистриран: 14.Септември.2007 Локација: Zaire Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ozdrav do ARI(c) komentarot ti e na vistinsko mesto ,bi sakal da mi
odgovorat Borcite za Prcedateli , dali nekade se vraboteni i dali imaat
poznavanja od Upravuvanje so Zdrujzenija na Gradjani i dali im
trebaat Sponzori i Dokolku imaat Dali Celata im e finansiskiot interes
pozdrav
ARI(c) kolku sto mojam da primetam ti edinstveno si direkten na foto
forumov , dokolku uspesno te razberat so svoite Poucni kritiki
Zdrujenievo moje da ostvari Rezultati
|
|
ARI(c)
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mire, Janusce me vrega brisi go....
Janus, si procital nekoe vikend romance ili kojznae sto namesto zakonot. Zatoa ne se zamaraj i najdi si advokat koj ke ti objasni se. Posle, se e do tebe kolku ke svatis.
Pozdrav.
|
|
|
|
Janus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ari, sinko...
uzasno si greska be decko. Ke ti odgovoram, za nekoj da ne pomisli deka stvarno znaes sto zboruvas. Odlicno go poznavam zakonot za avtorski prava, i aktivno sorabotuvam na temata so ekipata od APEMM, ministerstvo za kultura i sovet za radiodifuzija po odnos na zastitata i pocituvanjeto na intelektualnite i avtorskite prava za audio-vizuelni dela kaj radiodifuznite organizacii i kabelskite distributivni sistemi. I toa so godini. Zatoa, te molam, ne trabunjaj. |
|
ARI(c)
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam deka rabotis vo "golema" TV stanica i deka fakas nekoj muabet. No daleku si od poznavanjeto na zakonot. Da go poznavase ke im objasnese ubavo na coolio i na drugite sto da pravat ili ke im pomognese. A ne da im filozofiras od strana. Aj da ne "trabunjam" po tvoe, ke si sedam i ke fakam seir. Изменето од ARI(c) - 30.Ноември.2007 во 04:33 |
|
|
|
Janus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stvarno trabunjas.
Ti mu pomogna na nekoj nesto? Vo zivotot, bilo koga? I ne, ne folozofiram od strana. Bev so Bobi na lice mesto i go resivme problemot. Rabotite ne se resavaat so filozofiranje ovde, tuku na nekoi drugi mesta. I poarno da si Janus, nego da si Trojanski konj. P.S. "smajlito" sto go stavas na kraj ti e apsolutno pogodeno. Stvarno si malo, zlobno, nikakvo covece. Seirdzisko klepe... Ignore You! |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ја освежам малку темава. Денеска по некоја случајност (или можеби и не е случајност) на google earth, си видов една моја фотографија "Елка и зраци" потпишана од некој си Александар Мишевски.
Дефинитивно нема никаква заштита а ни совест овде кај нас.
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |