IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 12:45
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

site vernici se fanatici, cest na isklucocite kako Sard, Messinger, Pravoslavie

znaci pozdrav do site forumski fanaticiголемо%20гушкање
osim Sard, Messinger, Pravoslavie
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Kobreti Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 29.Ноември.2007
Поени: 1
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kobreti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Ноември.2007 во 13:37
Vidi Conected, prvo znaci jas se somnevam deka ti znaes za sto zboruvas koga zboris verski fanatik. Ti verovatno mislis na fanaticite koi ubivaat za svojata vera. Jas ke ti kazam deka jas sum hristijanin i deka se trudam da go pravam ona sto go pisuva vo Biblijata. Dali toa me pravi fanatik vo kontekstot vo koj ti zboruvas???? Jas ne mislam taka. Zatoa sto ako tvrdis deka si vernik t.e. ajde da receme hristijanin a ne se odnesuvas kako sto pisuva vo Biblijata togas samo dokazuvas deka ne si vistinski hristijanin tuku si hristijanin po deklaracija. Jas mislam deka ako si vernik toa treba da bides ne polovicno tuku so celoto tvoe telo, srce, um i dusa
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 13:51
Originally posted by Kobreti Kobreti напиша:

Vidi Conected, prvo znaci jas se somnevam deka ti znaes za sto zboruvas koga zboris verski fanatik. Ti verovatno mislis na fanaticite koi ubivaat za svojata vera. Jas ke ti kazam deka jas sum hristijanin i deka se trudam da go pravam ona sto go pisuva vo Biblijata. Dali toa me pravi fanatik vo kontekstot vo koj ti zboruvas???? Jas ne mislam taka. Zatoa sto ako tvrdis deka si vernik t.e. ajde da receme hristijanin a ne se odnesuvas kako sto pisuva vo Biblijata togas samo dokazuvas deka ne si vistinski hristijanin tuku si hristijanin po deklaracija. Jas mislam deka ako si vernik toa treba da bides ne polovicno tuku so celoto tvoe telo, srce, um i dusa

Kobreti, многу ме чуди што од никаде се појавуваш и го читаш баш мојот пост, и баш на мојот пост реплицираш.
Мило ми е што сум успеала и покрај тоа што не се согласуваш со моите размислувања да те испровоцирам да напишеш нешто, само криво ми е што одамна те немам видено на форумов за да бидам сигурна дека ќе ме прочиташ повторнонамигнување
Ама ќе ризикувам....
Со потполно право ти тврдам дека не ти треба Библија, нити пак к*ран за да бидеш верник. Барем не религиозен верник. Библијата за мене е само азбуката која ми ја предал Бог преку негови гласници со чија помош ќе можам да компонирам нови зборови, реченици, па и да пишувам цели томови на книги.
Јас не се ни осудувам да ја деградирам Библијата на таков начин како што го прават многу луѓе.
Исус не постоел пред 2-3-4000 години, луѓето тогаш немале Библија, немаат ни сега во некои рурални средини или некои џунгли, но затоа пак има верници, кои се свесни и без да сакаат дека има виша сила, дека се дело на некој креатор, само не ја знаат азбуката за жал.
Фанатици се токму оние кои не научиле ништо друго освен азбуката и ја повтараат цело време напамет, иф ју ноу уат ај миннамигнување
и верувај не се откажувам никако од Библијата, туку едноставно не ја користам како средство за оправдување на моите негативни постапки.

Се согласувам со тебе кога велиш ...Jas mislam deka ako si vernik toa treba da bides ne polovicno tuku so celoto tvoe telo, srce, um i dusa...
но не си целосен во одговорот и затоа нема да одам понатаму.

Со надеж дека ќе ми го прочиташ постот,
голем поздрав до тебе

Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 09:37
Connected, smetam deka ne si vo pravo.....

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 11:57
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Connected, smetam deka ne si vo pravo.....

твое право
ама која ти е поентата со клипов? ме рангираш на таков начин?
погледни ја и другата страна на паричката, тоа зборам цело време
и уште нешто,
јас не проповедам ако забележуваш, туку се потпирам на мојата вера, разум и срце, не прифаќам нечие друго мислење без самата да заклучам дека е така

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 14:42
ne ne, ne se odnaseuva linkot na tebe, ami na temata...

намигнување

pozdrav!
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 15:02
Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

ne ne, ne se odnaseuva linkot na tebe, ami na temata...

намигнување

pozdrav!

аха голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 18:44
E taka....намигнување
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 19:15
Dobro znaci da se bide vernik znaci da se veruva so celo svoe telo srce i dusa, no toa e toa barem kako hristijanin toa sekoj vernik go podrazbira kako prenesuvanje na najvaznata ljubovna poraka bilo koga dadena a toa e Bozjata ljubov kon nas,
E sega dokolku pod toa nekoj smeta deka ljubovta moze da se prenese so sila togas toj se laze .
Zborot Fanatizam e vishok koj ne moze da ja opisuva normalnata ljubov kon Boga i kon lugjeto.Prosto i jasno e ili veruvas ili ne, se drugo od satanata e da se rece deka ljubis Fanaticno, fatalno,do bolka, premnogu, toa se raboti koi davaat negativen kontekst na originalnata zamisla a toa e cistata Bozestvena Ljubov.Moze za taa ljubov da se povrzat epiteti so pozitivna konotacija, kako Beskonecna beskrajna, vistinska i sl ljubov.
fanatik e nekoj koj koga raboti nesto i ako toa ne uspeva so dobro i so site civilizaciski sredstva ne bi se dvoumel da upotrebi i sila da uspee vo svojata namera
Fanatik(pa i verskiot)e onoj koj gi forsira svoite pogledi, interesi, ili celi preminuvajki ja granicata na korektnost, i najcesto na kraj se naogja na sprotivnata strana od ona sto go brani i toj samiot, zosto stanal kako tie protiv koi pocnal da se bori.

Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
postariot brat Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Мај.2007
Поени: 491
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај postariot brat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2007 во 19:27
Eve ako treba da zememe ne vo verski pogled neka e fanaticen navivac, ilitoa e premnogu ocigledno, eve ke zememe sportist
ako ne go interesira nisto drugo osven sportot togas toj ke zaborajt da zborvit , ako voopsto uspeal da nauci , sekako zboruvam hipoteticki za kraen fanatizam, a da ne zboruvame za uciliste i sl, tuka sleduva upotrebata na nedozvoleni doping sredstva dokolku ne se stigne do tolku posakuvaniot uspeh, se vo interes na sportot, ke rece fanatikot sportski stegajki si spric u vena, jurisajki kon pobedata.
arno ama ne e toa sportot koj dobiva so toa zosto ako bide otkrin takviot sportist na doping kontrolata stanuva razocaruvanje za mnogu decinja koi go smetale za pozitiven primer a nekoi deca na koi im bil idol mozebi ke pocnat i samite da se dopinguvaat.Da ne zboruvam za posledici po zdravjeto od predolgo upotrebuvanje doping sredstva, mozna e i smrt od predoziranje ili otkazuvanje na srceto, sterilitet, i sl.
I taka mesto da dobie, sportot izgubil svoj talentiran predstavnik, a mozebi i uste mnogu koi ke go sledat.

Изменето од postariot brat - 10.Декември.2007 во 19:30
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 18:11
Idi u manastir, eden kup fanatici...
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 18:46
Originally posted by temimi temimi напиша:

а кога последен пат си бил во манастир?
Кон врв
temimi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Saudi Arabia
Поени: 325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај temimi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 11:42
Pped dve nedeli, togas posleden pat se sretnav so monasite od zrze, prilepsko. Vo vrska so ova so samiite....
Mozes da mi gi izvrtuvas zborovite, no ne i religijata!
Кон врв
Nephthys Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Декември.2007
Локација: Qatar
Поени: 21
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Nephthys Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Декември.2007 во 11:50
Originally posted by temimi temimi напиша:

Навистина?
Што се за тебе фанатици?
Луѓе кои на веродостоен начин и комплетно се посветуваат на совјата вера?
Што треба тогаш да се каже за селефиите?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.