|
Генерациски јаз во семејството |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bas na toa i mislev
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sega sme vo "faza" koga TIE se "popametni" od mene
Malku poveke se nategame,se ubeduvame,..se dokazuvame malku poveke i se raspravame....ako e toa jaz...togash..DA odgovorot moj e DA...ima jaz i sekogash ke postoi. Chudno kako koga bea pomali mislev deka odime i razmisluvame isto..... |
|
Delfin
Сениор Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
живееме во различни светови и затоа сме си чудни едни на другите и честопати не се разбираме ... и понекогаш забораваме дека учењето едни од други е двонасочно т.е. не сме ние најпаметните по дефаулт .... а тек семејствата каде активно заедно живеат три генерации ... вистински ТЕТРИС
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... znam deka teorijata i praksata se razmenuvaat nekade... mene me ucea deka sobata treba da ti e uredna...alishtata vo plakar zakaceni na zakacalka... startkite vo plakar... da gi pozdravuvash povozrasnite...da stanuvash vo avtobus (koga dojdov na fakultet vo skopje, oti nie vo Veles si nemamvme gradski prevoz)... jas kako roditel... sakav i moite deca da go naucat istoto... i kako mali go znaeja toa... sega... koga ke podrecam za neshto... nasmeano me gushkaat i onaka na majtap mi vikaat- ajde stara... toa e demode... me cudi otkoga urednosta, vospitanieto e demode... ako e toa jaz na generaciite...mene ne mi se dopagja.......
|
|
Irenica
Сениор SIC ITUR AD ASTRA! Регистриран: 20.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2899 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имав период од 6 месеци кога живеевме јас,татко ми и дедо ми!
Јас во моите дваесетти,татко ми во неговите педесетти,дедо ми во неговите доцни седумдесетти! Чудно беше...некогаш убаво,некогаш напнато! Беше и смешно...седнати на ручек...дедо ми претходно гледал вести...ама половина реченица не ја ни слушнал...па ме убедува во нешто! Јас велам:Дедоооо...не е така! Не попуштав...кога сум во право...нема шанси...па татко ми ме "шутираше" под маса за да запрам! Трпеливоста е она што не држеше заедно! И многу гушкање! Изменето од Irenica - 03.Октомври.2008 во 05:27 |
|
Понекогаш токму она што го бараш е она што не можеш да го видиш!
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |