|
Симон Трпчески |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислам дека го имам видено, да не заборавам, може треба во друга тема, но и овде може.
ова е сајтот на мајсторот http://www.simontrpceski.com/ |
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
emisijata na Makedonsko Radio od Toni Cifrovski >> od malata
sobicka do golemite koncertni sali<< e celosno za mashiot MAESTO,
a bashka esap shto e vlezena vo Berlinskiot festival
|
|
Motivation is game in my hands
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, гледав на Телма, само дали ја има некаде да ја симнеме?
|
|
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Simon! Simon e najdobriot pijanist NA SITE VREMINJA.
|
|
Dogi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да, така е. поздрав до мајсторот.
се надевам дека наскоро ќе го слушнам во живо. некаде, било каде. |
|
Јас сум мајстор!
|
buceslatko
Сениор Регистриран: 29.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 602 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
samo toa za deckoto!!!! |
|
Read an cry!!!!!
|
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Феноменален.
|
|
PravoNagore
Нов член Регистриран: 08.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Probiv niz celiot svet, nesto slicno kako Vlatko Stefanovski i negovata gitara, Simon i negovoto piano...Gordost za makedonskata umetnost
|
|
superbaby
Сениор Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne obozavam bash klasicna muzika iako do pred nekoe vreme ja svirev istata
|
|
nate77
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Croatia Статус: Офлајн Поени: 90 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Super e Simon Trpčeski, go gledav ednaš na TV!
Изменето од nate77 - 09.Јуни.2008 во 14:03 |
|
sakam skopsko
|
|
BidiFit
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 454 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Конечно некој кој е вистински професионалец како што беше Тоше во Поп музиката. Многу ми се допаѓа затоа што е скромен и секој збор што ќе го каже е одмерен и конкретен како и неговиот талент. Ја претставува гордо Македонија во светот. Заслучува почит дечкото!!!
|
|
trampolina
Нов член Регистриран: 26.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Симон Трпчески ја завршува концертната сезона со турнеја низ Австралија
-------------------------------------------------------------------------------- Скопје, 10 јули (МИА) - Симон Трпчески, македонскиот пијано виртуоз, овој дел од сезоната ќе го заокружи со турнеја во Австралија. Турнејата на Трпчески почнува со два концерта во Перт, на 11 и 12 јули, по кои следуваат уште по три, во Мелбурн на 17, 18 и 19 август, и во Сиднеј, во престижната Опера Хаус, на 24, 25 и 26 август. "Концертот број 2 за пијано и оркестар" од Камиј Сен-Санс, Трпчески ќе го изведува со Симфонискиот оркестар на Западна Австралија, Симфонискиот оркестар на Мелбурн и Сиднејскиот симфониски оркестар. Концертот во Мелбурн на 18 јули се очекува да биде пренесуван во живо на програмата на тамошното радио АБЦ. Во изјавата за Македонско радио, Трпчески потврди дека подготвува посебно бис-изненадување за нашите иселеници кои ќе бидат меѓу публиката на австралиските концерти. Трпчески минатата недела ја заврши исклучително успешната серија настапи во Нов Зеланд. Седумте концерти на кои тој настапи како солист на Новозеландскиот симфониски оркестар, беа распродадени. Нашиот уметник учествуваше во изведбите на "Концертот број 2 за пијано и оркестар" од Камиј Сен-Санс и "Паганини варијации, опус 35" од Сергеј Рахмањинов. Диригентската палка беше во рацете на Јоел Леви, музички директор на Симфонискиот оркестар од Атланта. Еден од концертите во Оукленд беше во живо пренесуван на програмата на Радио Нов Зеланд. Настапите на Симон Трпчески, критиката во Нов Зеланд ги оцени како „чисто злато“. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво за нашиот мајстор!....
Заслужува да се гордееме со него... “чисто злато“...
Еве неколку ноти од Шопен, во негова изведба, како и некои негови размислувања...
(Јас сепак сметам дека на темава местото и е во подфорумот Музика...)
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Simon ,samo pofalni zborovi imam za nego..neka prodolzi da redi uspesi,i da ja pretstavuva Makedonija vo najdobro svetlo..
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |