IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Самохран родител
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самохран родител

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
Antiqua Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Март.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1790
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Самохран родител
    Испратена: 27.Ноември.2007 во 09:45
Многу често сум во дилема дали да го направам тој чекор: да си родам дете и сама да го исчувам. Знам дека е идеално да си имам партнер со кој заедно ќе си изгледаме не едно, туку барем три деца,...но...ако е тоа невозможно...дали да си родам дете и сама да го растам?

Верувам дека доста девојки ја имале оваа мисла, па би сакала да ги видам вашите размислувања
Veni Vidi Vici
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 09:51
намигнување....zasto mislis deka samo devojki razmisluvale na taa tema?  Kolku li pati sum pomislil nekoja devojka da mi rodi dete..a da go cuvam samo jas...Ne veruvam deka moze da se generalizira koj e podobar roditel,zenata ili mazot
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 11:54
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

намигнување....zasto mislis deka samo devojki razmisluvale na taa tema?  Kolku li pati sum pomislil nekoja devojka da mi rodi dete..a da go cuvam samo jas...Ne veruvam deka moze da se generalizira koj e podobar roditel,zenata ili mazot

Навистина не знам за мажите, бидејќи досега ниеден не ми кажал такво нешто. Но, штом ние жените имаме такви идеи, зошто не и мажите?? И секако дека не може да се генерализира кој е подобар родител меѓу половите....

И кажи, што мислиш? Како би ти било да си самохран родител?
Veni Vidi Vici
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:13
Eve...od mene imash pozitiven odgovor i podrshka....
no samo ako  chuvstvuvash deka si spremna na site
neprijatnosti koi moze da se sluchat.Velam moze,ne
znachi deka mora.
Imam lichen primer vo semejstvoto koj ne beshe
odluchen...den denes se kae poradi svojata neodluchnost,
sega e veke docna..

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:23
mamma  значи дека се откажал/а и не станал/а родител?
Veni Vidi Vici
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:37
Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

Многу често сум во дилема дали да го направам тој чекор: да си родам дете и сама да го исчувам. Знам дека е идеално да си имам партнер со кој заедно ќе си изгледаме не едно, туку барем три деца,...но...ако е тоа невозможно...дали да си родам дете и сама да го растам?

Верувам дека доста девојки ја имале оваа мисла, па би сакала да ги видам вашите размислувања

Ovaa misla i mene mi se pletkase vo glava..........no sega veke NE...........ajde razmisli uste ednas.......mozebi ti i ke se spravis so site neprijatnosti koi ke bidat predizvikani od okolinata..............no sto ke se sluci koga toa dete ke pod-porasne,koga ke pocne da razbira..........kako na nego ke mu objasnis zosto nema tatko kako i drugite deca............zosto toa dete nema da oseti tatkovska ljubov koja i toa kako ke mu bide potrebna..............
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:44
Ic ne mu ja misli, napravi go toaсреќа a so ljubov i od ljubov kon dete sé se postignuva i prebroduvaсреќа
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:45
Originally posted by Antiqua Antiqua напиша:

mamma  значи дека се откажал/а и не станал/а родител?

Da...trebashe pojasno da kazam.
Se otkaza od idejata da stane samohran roditel....ostana samo sam

A za tatkovska ljubov....nema veze...dovolna e ljubov samo-deteto
toa go chuvstvuva i bez eden od roditelite(zboruvam za sluchajot)
Koga ke porasne-ke mu e ushte pojasno 

Изменето од mamma - 27.Ноември.2007 во 12:47

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
ultra Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Март.2006
Поени: 2616
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ultra Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 12:59
Originally posted by zeznata zeznata напиша:

.mozebi ti i ke se spravis so site neprijatnosti koi ke bidat predizvikani od okolinata..............no sto ke se sluci koga toa dete ke pod-porasne,koga ke pocne da razbira..........kako na nego ke mu objasnis zosto nema tatko kako i drugite deca............zosto toa dete nema da oseti tatkovska ljubov koja i toa kako ke mu bide potrebna..............

okolinata ne e bitna... moze i da se smeni, ako e potrebno.
ne bese spomnato deka ne bi mu dozvolila da go zapoznae bioloskiot tatko.
ima li garancija deka sekoe dete (duri i tie so dvata roditela)  kje oseti sto e majcina I tatkovska ljubov??

Кон врв
emi$ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јули.2007
Поени: 150
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај emi$ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 13:17

deteto e bogatstvo samo toa ke ti kazam, ako mislis deka mozes da pomines niz site precki sto gi donosi majcinstvoto slobodno napravi go toa .eden den ke bides gorda na toa dete i na tvojata odluka ,samo ke ti kazam deka tesko e da bides samohran roditel ama pokraj ludoriite na deteto se izgleda ubavo.taka da jas te sovetuvam ako veke si se odlucila na zivot bez zivoten sopatnik slobodno rodi dete ,ke si najsrekniot covek na svet големо%20гушкање

... only God can judge me ....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 13:26
Уф! Супер сте сите со коментариве! Многу сте одлучни...

Вистина е дека не сум се одлучила на живот без сопатник, бидејќи сум во добра врска која трае повеќе години (оф и он)...Но, никогаш од глава не ми се избила опција на самохрана мајка...Можеби темава ја поставив хипотетично, само за да видам колку луѓе се на мојата бранова должина

Veni Vidi Vici
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Antiqua Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 13:29
Originally posted by zeznata zeznata напиша:

Ovaa misla i mene mi se pletkase vo glava..........no sega veke NE...........ajde razmisli uste ednas.......mozebi ti i ke se spravis so site neprijatnosti koi ke bidat predizvikani od okolinata..............no sto ke se sluci koga toa dete ke pod-porasne,koga ke pocne da razbira..........kako na nego ke mu objasnis zosto nema tatko kako i drugite deca............zosto toa dete nema da oseti tatkovska ljubov koja i toa kako ke mu bide potrebna..............

Околината не е никаква пречка, барем не мојата...а во ова време, не знам на кого би му била, кога секој си ја брка својата работа...

Пострашно е прашањето: дали знаеш колку деца во Македонија растат без таткова љубов? Разведени родители па искарани меѓу себе? Деца избркани од дома, оставени во домови, питачи по улица...
Veni Vidi Vici
Кон врв
diogenskopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2063
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај diogenskopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 16:10
...Ne znam kakov roditel bi bil,zatoa sto ne mozam da zboruvam za nesto sto uste ne se slucilo...No ne gledam nikakva precka eden roditel..maz ili zena whatever,da odgleda edno detence..Na decata im treba ljubov..ako mozes da ja podaris nekomu..samo napred,no veke ako se resavas na takov cekor..Mislam deka podobra ideja e da posvois detence ..nego planski da biras muzjak za da te oplodi...malku bescustvitelno mi izgleda..a decata se sepak plod na ljubovta (vo najgolem slucaj)
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 18:38
imam prijatelka koja ne e mazena, denes ima 54 godini i zali sto se otkazala od namerata da si rodi dete, zatoa sto roditelite postojanao i zborele kakov sram ke bide toa...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.