IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 20:41
нема проблем Messenger, на мене ми беше доволно што конечно стигнав и да позборам малку со тебе. ми направи голема чест иако не се согласуваш со мене
голем поздравголемо%20гушкање
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 21:42
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Originally posted by connected connected напиша:

Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Fanatik vo Verata,kratko receno,nemoze da bide vernik.

точно Миралем1, фанатикот неможе никогаш да биде верниксреќа

Ova prvpat  go slusam od vas  dvajca голема%20насмевка
A  mozam da  recam deka se  slozuvam isto kolku sto se  slozuvam deka
nevernicite ke odat  vo rajot голема%20насмевка

Ete prvpat i nie da ne se slozime vo nesto голема%20насмевка No ubeden sum deka koa ke se informiras malku poveke za ovoj poim,ke se slozis so nas.

Selam Alejkum

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 21:51
сите си кажуваат дали се слагаат или не, а никој не си го искажува својот став.
е стварно не е фертага
ајде бе дечки.....да ве молам ли?голема%20насмевка
messenger, не зезај дај врати се на темава пиши го својот став, не изигравај судија и критичарголема%20насмевка

јас и Мирламчо си останавме самитага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 21:52

Samo za primer ke gi zemam fanatici od nivna strana "mali simo,zbunet,orto,,,,," i kompanija da ne gi nabrojuvam....  od druga strana razlika,pravoslavie,coneccted,messenger...... (nema pojke).

Imas i od "nas",ako se sekjavas na "aljaudin" koj zapravo bese eden od niv povtorno no tocno glumese Fanatik i komentari od tipot "more zenata ima da slusa ako ne ima da mu ja presecam glavata....." znaes,sam go kritikuvase,dobro se sekjavam. Ima i vo sustina takvi vernici ( i kaj Muslimanite) no odniv moze samo problem da se rodi.

Fanatizam ti e pokazuvanje sila,namesto ljubov. Toa e mislam protiv sekoja religija. Si slusnal valjda komentar od tipot "sto,kaurin ? more majceto nivno (pa prue se po red)" Ili obratno sto e daleku daleku pogolem slucajot... gi ima na forumot takvi.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 21:55
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Samo za primer ke gi zemam fanatici od nivna strana "mali simo,zbunet,orto,,,,," i kompanija da ne gi nabrojuvam....  od druga strana razlika,pravoslavie,coneccted,messenger...... (nema pojke).

Imas i od "nas",ako se sekjavas na "aljaudin" koj zapravo bese eden od niv povtorno no tocno glumese Fanatik i komentari od tipot "more zenata ima da slusa ako ne ima da mu ja presecam glavata....." znaes,sam go kritikuvase,dobro se sekjavam. Ima i vo sustina takvi vernici ( i kaj Muslimanite) no odniv moze samo problem da se rodi.

Fanatizam ti e pokazuvanje sila,namesto ljubov. Toa e mislam protiv sekoja religija. Si slusnal valjda komentar od tipot "sto,kaurin ? more majceto nivno (pa prue se po red)" Ili obratno sto e daleku daleku pogolem slucajot... gi ima na forumot takvi.

газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење

не ги знам сите, ама и да ги има такви е интересно понекогаш да се дискутира со нив, не дека ќе научиш нешто ама барем ќе се насмееш или во најмал случај ќе се испровоцирашголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 22:17
Цитирај

газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење

не ги знам сите, ама и да ги има такви е интересно понекогаш да се дискутира со нив, не дека ќе научиш нешто ама барем ќе се насмееш или во најмал случај ќе се испровоцирашголема%20насмевка

Mozes i da naucis !
Ako sozdades raspravija,sto si napravil ? Si se ogrdil i sebe i niv.
Pameten e onoj koj spoznavajki gi drugite se spoznava sebesi a onoj ko sebesi se znae toj samo moze da spoznae se okolu nego i vidlivo i nevidlivo i svesen e za se' sto mu se slucuva. Toa moze da se postigne edinstveno spoznavajki se sebesi.
Кон врв
Фундаменталист Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Фундаменталист Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 22:21

Кога некој фанатично си ја сака и разбира својата вера-можеби толку ќе го засени тоа да заборави на другите луѓе.Можеби тоа да биде причина да избрза во осудата на нештата кои навидум и да ги разбира од таа своја фанатична заслепеност да не биде во состојба да ги анализира нештата и да им пристапи како нетреба.

Затоа да ги побараме фундаментите во секоја вера и ќе ја најдеме природната вера на сите. А тоа е Исламот.Верата во само едниот Бог
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Ноември.2007 во 23:31
Цитирај Затоа да ги побараме фундаментите во секоја вера и ќе ја најдеме природната вера на сите.

EDEN E PRONAJDEN:

Vo temata "Sto veli Qur'anot za dzihadot" fundamentalist pisuva:

Цитирај
Мене не ме радуваат муслимани кои влегуваат во форуми , а воопшто не им е грижа дали нивните браќа по Адам разбираат каква всушност вера е исламот.За да го разберат Исламот мислам дека треба прво да разберат какви се не гнасотии запишувале нивните свештеници , а истите тврдат дека тоа се Божји зборови.
Како е можно да се Божји зборови кога повеќето се во трето лице и не се директни обраќања.Начинот на прераскажување на  приказни и сказни е карактеристичен кај луѓето , а не може да биде основна к-ка на Бог.
Не ми намерата да оваа тема ја свртам од основното прашање за џихадот...но ќе бидам краток со тоа.Џихадот е одбранбена војна, (PAZI KAKOV PALAVKO KE NI KAZE STO E DZIHADOT)а Исламот е прогресивна религија .Нормално дека во прво време бил преку меч и војни, но подоцна тој начин во повеќето случаеви се сменил.Индонезија, Малезија, Кина, Индија и Бангладеш како и повеќето земји од Бившиот Советски сОЈУЗ ГО ИМААТ ПРИФАТЕНО иСЛАМОТ БЕЗ ВОЈНА туку преку трговска размена и верско созревање и пропведништво.Тоа се повеќето муслимани статистички од вкупниот број муслимани,со бројки над 800 милиони.Инаку за ваша информација арапите сочинуваат само 17 % од вкупниот број на сите денешни муслимани.
Овие факти се познати на повеќето историчари..а твоето наметнување и разбирање на к*ранските ајети е сосема погрешно бидејќи и самиот не си ги зел во предвид ситуацииите во кои овие ајети биле објавени и по кој повод.

Pa sekoja cest. Navistina ni prosvetli.

Кон врв
sikter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јули.2007
Поени: 650
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sikter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 00:18
i jas sum fanatik,
fanaticno ne veruvam,
 deka svetot za sedum dena nekoj go sozdal!смеење
Кон врв
Фундаменталист Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 15
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Фундаменталист Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 00:46
Миралем! Во што ти е поентата?
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 00:50
Originally posted by sikter sikter напиша:

i jas sum fanatik,
fanaticno ne veruvam,
 deka svetot za sedum dena nekoj go sozdal!смеење

Не си ти никаков фанатик , мислам дека ови кои го сториле ова се ФАНАТИЦИ
Kamenovanje žene

Kamenovanje na smrt

Kamenovanje%20žene

Proces kamenovanja:

Osuđena žena je umotana u plahtu i zakopana do iznad struka. Tada se skupina muslimana okupi oko nje i na smrt je kamenuju uz poklike ''Allahu akbar'' (Bog je najveći). Kamenovanje na smrt je šerijatska kazna za preljub i homoseksualnost.
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 01:28
Originally posted by orto orto напиша:

Не си ти никаков фанатик , мислам дека ови кои го сториле ова се ФАНАТИЦИ
Kamenovanje žene

Kamenovanje na smrt

Kamenovanje%20žene

Proces kamenovanja:

Osuđena žena je umotana u plahtu i zakopana do iznad struka. Tada se skupina muslimana okupi oko nje i na smrt je kamenuju uz poklike ''Allahu akbar'' (Bog je najveći). Kamenovanje na smrt je šerijatska kazna za preljub i homoseksualnost.

ovaa slika veke nekolku pati ja imate staveno vo forumot no ne znam sto vi e cudno tuka .......zosto nekoja se kamenuva .....zosto opstestvoto ne dozvoluva vasite virusi da se siraat ..........taka Bog odredil i taka se izvrsuva .........i ne znam zosto vie ste navalile tolku okolu muslimanite a ne ni spomnuvate deka istoto bilo naredeno i vo samata Biblija da se pocituva

Левит - Трета Книга Мојсеева Глава  20  

7 Бидете свети, зашто Јас, вашиот Господ Бог, сум свет.

8 Пазете ги Моите повелби и извршувајте ги, оти Јас сум Господ, Кој ве осветува.

9 Човек, кој го навредува таткото свој или мајката своја да биде убиен; тој што го злословува таткото свој или мајката своја: виновен е.

10 Ако некој изврши прељуба со мажена жена или со жената на ближниот свој - да бидат убиени и прељубодеецот и прељубодејката.

11 Кој ќе легне со жената на таткото свој, тој ја открил голотијата на татка си; обајцата да бидат убиени; виновни се.

12 Ако некој легне со снаата своја, и обајцата да бидат убиени, тие извршиле нечисто дело - виновни се.

13 Ако некој легне со маж како со жена, и обајцата извршиле гнасно дело: да бидат убиени, виновни се.

14 Ако некој се ожени со ќерка или мајката нејзина, тоа е беззаконие: со оган да бидат изгорени и тој и таа, за да нема беззаконие меѓу вас.

15 А, ако некој пристапи кај некое животно, за да се соедини со него, убиј го него и животното: тие треба да бидат убиени - виновни се.

16 И жена ако пристапи до животно, да се соедини со него, да ги убиете и жената и животното - да умрат, виновни се.

17 Ако некој ја земе сестрата своја, или татковата ќерка, или мајкината ќерка, и ја види голотијата нејзина, и таа ја види голотијата негова: тоа е срам; да бидат истребени од својот народ: тој ја открил голотијата на сестрата своја - затоа ќе го прими гревот свој врз себе.

18 Ако некој легне со жена кога е нечиста од излив на крв, и ја открие голотијата нејзина, изливот на нејзината крв, и таа го открие изливот на својата крв: и обајцата да бидат истребени од народот свој.

19 Голотијата од мајкината сестра и голотијата од сестрата на твојот татко не откривај ја, зашто тој открива родбинска голотија, тие гревот свој ќе го носат врз себе.

20 И ако некој легне со роднина своја, тој ја открил Голотијата на родот свој: нека умрат без деца.

21 Ако некој ја земе братовата жена: тоа е гнасно дело; тој ја открил голотијата на братот свој, и обајцата ќе умрат без деца.

22 Запазете ги сите Мои повелби и сите Мои заповеди и извршувајте ги - и нема против вас да вознегодува земјата, во која ве водам да живеете во неа.

23 Не постапувајте според законите на незнабошците што ќе ги изгонам пред вас; затоа што тие сето тоа го правеа, Јас вознегодував против нив,

ВТОРОЗАКОНИЕ - ПЕТТА КНИГА МОЈСЕЕВА Глава  22   

20 „Но ако обвинението - дека не се најде девственоста во младата жена - биде вистина,

21 нека ја изведат девојката при куќната врата на нејзиниот татко, па луѓето на нејзиниот град нека ја засипуваат со камења, додека не умре, зашто направила срам во Израел, предавајќи му се на блудот во татковиот дом. Така ќе го откорнеш злото од својата средина.

22 Ако некој маж биде најден како лежи со жена мажена за друг, двата - и мажот кој лежеше со жената и самата жена - нека бидат погубени. Така ќе го откорнеш злото од Израел.

23 Ако млада девица, верена за некого во градот, ја сретне друг човек и легне со неа,

24 доведете ги двата при вратата на тој град па ги опсипувајте со камења додека не умрат: девојката зашто не викаше помош од градот, а мажот дека ја оскверни жената на својот ближен. Така ќе го откорнеш злото од својата средина.

i sto sea ke se obidete da se ismeete so nekoja Bozja odredba koja ja praktikuvaat Muslimanite a istata vi e zapovedeno i na vas ....no toa sto vie ne praktikuvate pokazuva samo kolkavi vernici ste

a za taa ili toj koj sto ke se kamenuva radi blutstvo ...nikoj ne mu e kriv ....imeno znael deka ke ja ceka ovaa kazna ako go prekrsi zakonot среќа

Изменето од Ebu-Hurejre - 27.Ноември.2007 во 01:33
Кон врв
sikter Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јули.2007
Поени: 650
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sikter Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 01:28
ma i tuka treba taka,
samo ne na zenite ,
tuku na onie sto i dvaeset,
i da gi mocaat koj kako ke naide,
pa, posle neka se tepaat za da bidat eden od niv!
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 10:31
Fanatik e onoj koj slepo se drzi do svoeto mislenje, ubeduvanje ili veruvanje, licnost ili sl. ne gledajki pozitivno na drugite mislenja.

О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 2,625 секунди.