|
ВЕРСКИ ФАНАТИЦИ |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mali simo koj del do dadenite stihovi koi sto jas gi dadov edna strana nanapred vie go pocituvate?!!!!
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
10 Ако некој изврши прељуба со мажена жена или со жената на ближниот свој - да бидат убиени и прељубодеецот и прељубодејката. ДАИЈА прочитај го ова и сети се на твојот ,,пророк,, што направил со жената на својот вујко односно со ВУЈНА МУ !!!!!!.... |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fanatik e onoj koj slepo se drzi do svoeto mislenje, ubeduvanje ili veruvanje, licnost ili sl. ne gledajki pozitivno na drugite mislenja.
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma i tuka treba taka,
samo ne na zenite ,
tuku na onie sto i dvaeset,
i da gi mocaat koj kako ke naide,
pa, posle neka se tepaat za da bidat eden od niv!
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ovaa slika veke nekolku pati ja imate staveno vo forumot no ne znam sto vi e cudno tuka .......zosto nekoja se kamenuva .....zosto opstestvoto ne dozvoluva vasite virusi da se siraat ..........taka Bog odredil i taka se izvrsuva .........i ne znam zosto vie ste navalile tolku okolu muslimanite a ne ni spomnuvate deka istoto bilo naredeno i vo samata Biblija da se pocituva
Левит - Трета Книга Мојсеева Глава 20
7 Бидете свети, зашто Јас, вашиот Господ Бог, сум свет.
8 Пазете ги Моите повелби и извршувајте ги, оти Јас сум Господ, Кој ве осветува.
9 Човек, кој го навредува таткото свој или мајката своја да биде убиен; тој што го злословува таткото свој или мајката своја: виновен е.
10 Ако некој изврши прељуба со мажена жена или со жената на ближниот свој - да бидат убиени и прељубодеецот и прељубодејката.
11 Кој ќе легне со жената на таткото свој, тој ја открил голотијата на татка си; обајцата да бидат убиени; виновни се.
12 Ако некој легне со снаата своја, и обајцата да бидат убиени, тие извршиле нечисто дело - виновни се.
13 Ако некој легне со маж како со жена, и обајцата извршиле гнасно дело: да бидат убиени, виновни се.
14 Ако некој се ожени со ќерка или мајката нејзина, тоа е беззаконие: со оган да бидат изгорени и тој и таа, за да нема беззаконие меѓу вас.
15 А, ако некој пристапи кај некое животно, за да се соедини со него, убиј го него и животното: тие треба да бидат убиени - виновни се.
16 И жена ако пристапи до животно, да се соедини со него, да ги убиете и жената и животното - да умрат, виновни се.
17 Ако некој ја земе сестрата своја, или татковата ќерка, или мајкината ќерка, и ја види голотијата нејзина, и таа ја види голотијата негова: тоа е срам; да бидат истребени од својот народ: тој ја открил голотијата на сестрата своја - затоа ќе го прими гревот свој врз себе.
18 Ако некој легне со жена кога е нечиста од излив на крв, и ја открие голотијата нејзина, изливот на нејзината крв, и таа го открие изливот на својата крв: и обајцата да бидат истребени од народот свој.
19 Голотијата од мајкината сестра и голотијата од сестрата на твојот татко не откривај ја, зашто тој открива родбинска голотија, тие гревот свој ќе го носат врз себе.
20 И ако некој легне со роднина своја, тој ја открил Голотијата на родот свој: нека умрат без деца.
21 Ако некој ја земе братовата жена: тоа е гнасно дело; тој ја открил голотијата на братот свој, и обајцата ќе умрат без деца.
22 Запазете ги сите Мои повелби и сите Мои заповеди и извршувајте ги - и нема против вас да вознегодува земјата, во која ве водам да живеете во неа.
23 Не постапувајте според законите на незнабошците што ќе ги изгонам пред вас; затоа што тие сето тоа го правеа, Јас вознегодував против нив,
ВТОРОЗАКОНИЕ - ПЕТТА КНИГА МОЈСЕЕВА Глава 22
20 „Но ако обвинението - дека не се најде девственоста во младата жена - биде вистина, 21 нека ја изведат девојката при куќната врата на нејзиниот татко, па луѓето на нејзиниот град нека ја засипуваат со камења, додека не умре, зашто направила срам во Израел, предавајќи му се на блудот во татковиот дом. Така ќе го откорнеш злото од својата средина. 22 Ако некој маж биде најден како лежи со жена мажена за друг, двата - и мажот кој лежеше со жената и самата жена - нека бидат погубени. Така ќе го откорнеш злото од Израел. 23 Ако млада девица, верена за некого во градот, ја сретне друг човек и легне со неа, 24 доведете ги двата при вратата на тој град па ги опсипувајте со камења додека не умрат: девојката зашто не викаше помош од градот, а мажот дека ја оскверни жената на својот ближен. Така ќе го откорнеш злото од својата средина. i sto sea ke se obidete da se ismeete so nekoja Bozja odredba koja ja praktikuvaat Muslimanite a istata vi e zapovedeno i na vas ....no toa sto vie ne praktikuvate pokazuva samo kolkavi vernici ste
a za taa ili toj koj sto ke se kamenuva radi blutstvo ...nikoj ne mu e kriv ....imeno znael deka ke ja ceka ovaa kazna ako go prekrsi zakonot Изменето од Ebu-Hurejre - 27.Ноември.2007 во 01:33 |
||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не си ти никаков фанатик , мислам дека ови кои го сториле ова се ФАНАТИЦИ Kamenovanje ženeKamenovanje na smrt Proces kamenovanja: Osuđena žena je umotana u plahtu i zakopana do iznad struka. Tada se skupina muslimana okupi oko nje i na smrt je kamenuju uz poklike ''Allahu akbar'' (Bog je najveći). Kamenovanje na smrt je šerijatska kazna za preljub i homoseksualnost. |
||
Фундаменталист
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Миралем! Во што ти е поентата?
|
||
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
|
||
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i jas sum fanatik,
fanaticno ne veruvam,
deka svetot za sedum dena nekoj go sozdal!
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EDEN E PRONAJDEN:
Vo temata "Sto veli Qur'anot za dzihadot" fundamentalist pisuva:
Pa sekoja cest. Navistina ni prosvetli.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Фундаменталист
Нов член Регистриран: 06.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога некој фанатично си ја сака и разбира својата вера-можеби толку ќе го засени тоа да заборави на другите луѓе.Можеби тоа да биде причина да избрза во осудата на нештата кои навидум и да ги разбира од таа своја фанатична заслепеност да не биде во состојба да ги анализира нештата и да им пристапи како нетреба. Затоа да ги побараме фундаментите во секоја вера и ќе ја најдеме природната вера на сите. А тоа е Исламот.Верата во само едниот Бог
|
||
Фундаментален(лат.fundamental)-основен,темелен,главен,суштествен,првобитен.
|
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozes i da naucis !
Ako sozdades raspravija,sto si napravil ? Si se ogrdil i sebe i niv.
Pameten e onoj koj spoznavajki gi drugite se spoznava sebesi a onoj ko sebesi se znae toj samo moze da spoznae se okolu nego i vidlivo i nevidlivo i svesen e za se' sto mu se slucuva. Toa moze da se postigne edinstveno spoznavajki se sebesi.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
не ги знам сите, ама и да ги има такви е интересно понекогаш да се дискутира со нив, не дека ќе научиш нешто ама барем ќе се насмееш или во најмал случај ќе се испровоцираш |
||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Samo za primer ke gi zemam fanatici od nivna strana "mali simo,zbunet,orto,,,,," i kompanija da ne gi nabrojuvam.... od druga strana razlika,pravoslavie,coneccted,messenger...... (nema pojke). Imas i od "nas",ako se sekjavas na "aljaudin" koj zapravo bese eden od niv povtorno no tocno glumese Fanatik i komentari od tipot "more zenata ima da slusa ako ne ima da mu ja presecam glavata....." znaes,sam go kritikuvase,dobro se sekjavam. Ima i vo sustina takvi vernici ( i kaj Muslimanite) no odniv moze samo problem da se rodi. Fanatizam ti e pokazuvanje sila,namesto ljubov. Toa e mislam protiv sekoja religija. Si slusnal valjda komentar od tipot "sto,kaurin ? more majceto nivno (pa prue se po red)" Ili obratno sto e daleku daleku pogolem slucajot... gi ima na forumot takvi. |
||
|
||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сите си кажуваат дали се слагаат или не, а никој не си го искажува својот став.
е стварно не е фер ајде бе дечки.....да ве молам ли? messenger, не зезај дај врати се на темава пиши го својот став, не изигравај судија и критичар јас и Мирламчо си останавме сами |
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |