|
Кафе муабет за гледан филм |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | ||
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stvarno Senki e odlicno ostvaruvanje na MIlco Mancevski. Definitivni tipot ima strasen priod kon umetnosta... Se gleda deka toa mu e pred se najvazno. Prikazuvanje na umetnost vo sekoj mozen del, sekoja scena, sekoja slika, sekoj kadar, sekoja sec... Filmot ima dosta dobro dejstvo , no licno na mene ima periodi kade i mi e po malku dosaden. (celam toa se mn malku kratki periodi). Ima dosta dobr kulminacija i vo edno koga ke se zem se na se filmot e odlicen. Jas si go kazav moeto imslenje, no mora da se zeme predvid deka ova mozebi e njadobroto makedonsko ustvaruvanje vo filmaskata umetnost. Znam i siguren sum deka dokolku Milco Raspolaga so budjet kako sto raspolagaat reziserite vo Hollywood ke stane svetsko poznato ime. I ke ne mozem da mu najdeme ni edna zamerka. Taka da neka prodolzi samo napred i neka se potrudi ovaa drzvaava i neka i tekne deka vreme e da
pocne da investira vo vistinskite luge..... |
||
barmomk
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 111 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Moram da vi kazam da go gledate Ostrov. Za malku ke zaboravev. Ruski film najdobro ostvaruvanej do sega. Tolku mnogu dopre vo mene sto duri pocnav da razmisluvam za mn raboti vo zivotov. Za mn raboti koi sekojdnevno mi se slucuvaat. Gledajte go i se nadevam deka ke uspeete da izvlecete nekakva poraka. Ako vi treba pomos da go najdete pisete pa nekako ke se snajdeme.:)
|
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
baziran e na kniga?
|
||
kuliraj
|
||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a dali nekoj go gledase Class, ovogodinesniot pobednik na filmskiot festival?
|
||
kuliraj
|
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vchera -po vtor pat go gledav Beowulf.
Izvonredna rezija,kamera,efekti...no seto toa ne ke beshe taka da ne se prikazuvashe vo 3D...Ludje...neznam koga kaj nas ke pochnat da se prikazuvaat 3D proekcii....ama ova ..beshe....mighty....uf... |
||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има еден американски Остров, ама тој и не е баш нешто за воодушевување. Да не направиле Америте ре-мејк на рускиот? Што се работи во филмот?
|
||
Veni Vidi Vici
|
||
Antiqua
Сениор Регистриран: 31.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 1790 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ми е тоа омилен дел од филмот. Ефектите се лудило, па со сараунд имав чувство дека јас сум во капсулата
Само, мислиш ли дека таму завршува приказната?
|
||
Veni Vidi Vici
|
||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
eve ti LINK Inaku Contact ne mi ostavi nesto mnooooogu silen vpecatok... onaka, dobar... idejata dobra, ama imalo povekje filmovi so mnogu podobra ideja. |
||
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Thank's...vlechka....ubava prikazna.....
samo,znaesh shto????Vo filmov Grendel's mother,ne beshe vakva kako na ilustracijava,tuku Angelina Jolie....,a toa e zapravo i mnogu vazno,ubavinata....zaslepuva...i kralot,pa i Beowulf "otidoa"-poradi lepota.... |
||
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vcera go gledav "Senki" po vtor pat i ...NO COMMENT...definitivno za oskar, samo Manchevski moze da snimi film koj se izdvojuva od stereotipnite mak. filmovi
|
||
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Договорено. Ама утре во 18:00. ОК? |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
ARTE
Сениор Регистриран: 07.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova e toj film izlezen vo 2006 od ruskiot reziser Pavel Semyonovich Lungin Russian: Павел Семёнович Лунгин; roden July 12, 1949 vo moskva. i ima 3 filma ali se odlicni. odlicen film.remek delo. go imam filmot na blu-ray. Изменето од ARTE - 22.Ноември.2010 во 17:36 |
||
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |