|
Какви чувства во вас буди поимот СМРТ? |
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Автор | |
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
normalno e deka sege sme preplaseni od smrta ,zatoa sto ne sme ,sega ,vo momentov spremni da se soocime so nea!!no ,koga sme svesni deka e kraj i koga znaeme deka ni ostanuva uste "malku vreme" togas preovladuva custvoto na mir ,bidejki ,po moe barem,znaeme kade odime
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za nekogo e strasno , za nekogo e prekrasno
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај ве молам не прераскажувајте го филмот, јас уште не сум го гледала Изменето од connected - 26.Ноември.2007 во 11:39 |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
па затоа реков да не читаш
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова ми личи на последни мисли на човек со нож зариен или штотуку упуцан... а не се знае дали ќе преживее... |
|
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toj sto se plasi od smrtta umira sekoj den. sepak moe mislenje e deka sega koga sme zivi treba da mislime za zivotot i sto treba da napravime vo ovoj zivot sto ni e daden i vremeto sto go imame. a smrtta ke si dojde, nezavisno dali ke mislime na nea ili ne......zatoa da mislime na zivotot!!
Imajte ubav den!
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imajte ubav zivot,
za da imate ubava .... |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EGOISTICKI E PO MALKU DA SE PLASIS OD SMRTTA
DEMEK, LELE, LELE, SO KE BIDE AKO MENE ME NEMA
PA STO, SO BILO PRED DA SE RODIME, SE VRTELA ZEMJATA KAKO SO KE SE VRTI I KOGA KE NE NEMA...(majkata...i mene ne mi se pisuvase "koga ke umreme", tuku "koga ke ne nema")
sepak...LA VITA E BELLA,
AJ DA SI UZIVAME DURI SME TUKA, A NA SMRTTA DA NE MISLIME, I ONAKA NISTO NEMA DA SMISLIME
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
loptica
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cvinger...gledam se prepisuva od drugi forumi...ne e ubavo da predstavuvas tugi zborovi kako svoji No good feel.... |
|
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
|
cvinger
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zivotot ne e vreden da go ziveesh
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
probaj pa vidi kakvo e custvoto na smrta, pateticno prasanje!
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема чувство "смрт". Тогаш нема чувства. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke se vratam...ke vi gi mrdam mausite, ke vi ja gasam strujata, rasipuvam kompjuterite i brisam postovi...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека смртта е сознавање. Единствено со неа ќе ја дознаеме вистината, дали тоа во што сме верувале или не верувале цел живот навистина постои. А со самата вистина доаѓа и ослободувањето, прво ослободување од кафезот тело, а потоа и ослободување од сите претстави со кои сме се здобиле во текот на животот. Затоа сите се плашиме од смртта (барем јас се плашам), страв ни е од вистината, а знаеме дека со неа сигурно ќе се соочиме.
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
Внеси реплика | страница <1234 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |