IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 34>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 11:31
Мухамед одобрил и соучествувал во лажење.

"Muhammad bin Maslama рече, "O Аллахов Апостолу! Дали сакате да го убијам него [Ka'b bin Al-Ashraf]?"
Пророкот одговори: "Да"
Muhammad bin Maslama рече, "Тогаш дозволете ми да изговорам лага (да го излажам Kab).
Пророкот одговори, "Можеш да го речеш тоа"
(Hadith Vol. 5, Book 59, #369).
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 11:54
EvAngelos, мора да се разбере и да се разграничи.
Мухамед бил човек, и никако не смееме да го споредуваме со Исус.
Исус си е Бог, Мухамед си е човек. Мислам дека е глупо да се споредуваат тие две работи, ептен е неразумно.
Мухамед си бил еден многу јак тип, човек кој уживал во жените, војсководец, филозоф,пророк но и многу други работи кои не мора да се спомнат.
Фаца е, да се разбереме. кул И тоа многу кул, ....па така и одобрил лажење.
Море да не му било ова со жените, незнам дали ќе бил толку популарен денессреќа
(без навреда дечки)
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 12:14
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Мухамед одобрил и соучествувал во лажење.

"Muhammad bin Maslama рече, "O Аллахов Апостолу! Дали сакате да го убијам него [Ka'b bin Al-Ashraf]?"
Пророкот одговори: "Да"
Muhammad bin Maslama рече, "Тогаш дозволете ми да изговорам лага (да го излажам Kab).
Пророкот одговори, "Можеш да го речеш тоа"
(Hadith Vol. 5, Book 59, #369).

Sega si se  svrtel na preveduvanje hadisi?голема%20насмевка
Pa  eve da ti go razjasnam ubistvoto na K'ab spored islamski i neislamski izvori. 

Ka'b Bin Ashraf bil Evrein,poglavar na plemeto Benu Nadir i bil vo sojuz
so Pejgamberot. K'ab sekogas go mrazel Pejgamberot.Posle bitkata
na Bedr  toj bil zaprepasten od porazot na Mekkanskite pagani i
zaminal vo Mekka da  gi povikuva Mekkancite da  se odmazdar za
nivnite zagubeni heroi vo bitkata.

Otkako se  vratil vo Medina toj istotaka pisal  gadna poezija (so erotska sodrzina) za  muslimanskite  zeni,istotaka i za  zenite 
na  pejgamberot.

Dodeka bil vo Mekka toj sklucel taen dogovor za  sojuznistvo poemgu
nego i paganite  vo eventualnata naredna vojna so muslimanite,
a spored nekoi izvori (nedokazni) toj licno koval tajni planovi za 
ubistvo na pejgamberot.

E  sega  da ne pisuvam cela istorija no samo da  ja spomnam pricinata
za ubistvoto na K'ab. Vo toa vreme Muhammed s.a.v.s vladeel spored
zakonite na arapskoto opsestvo kade  se  barala  odmazda  za 
navreda na cesta i ugledot  na edno pleme.

A  sto se  odnesuva  do Hadisot na pejgamberot koj e tocen i nema
nikakva  sumlja deka Muhammed s.a.v.s naredel ubistvo na K'ab ,no
koga Muhammed bin Maslama se ponudil da  go ubie toj rekol:" Dali mi e dozvoleno da  go namamam? A Pejgamberot odgovoril potvrdno"

Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 12:24

khaleefah  значи вистина муамедд с.р. ЛАЖЕЛ  се разбира за ,, доброто на народот,,збунетостзбунетостзбунетост
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 12:26
Mali simo  E.M , samo  trgni mi se pred oci plz големо%20гушкање
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 14:47

Halifa, E.M. si E.M. odamna.

Stara pesna i pejac....
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
франкенштајн Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Ноември.2007
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај франкенштајн Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 08:44
интересно како имате потреба, куп убиства, лаги, педофилија, заморни неморални дејства и психотични состојби на Мухамед све нешто да ги објаснувате. Абе ако бил Божји пророк, ЌЕ ЗРАЧЕЛ со доблесност и добрина, а не вака, како некое кутро експериментче од пророк, што тргнало во несакана насока, па сега вие мора да го поправате, објаснувате, браните, и тоа може да се додаде, доста наивно и патетично и безуспешно за секој искрен читател...
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Ноември.2007 во 11:16
Originally posted by франкенштајн франкенштајн напиша:

интересно како имате потреба, куп убиства, лаги, педофилија, заморни неморални дејства и психотични состојби на Мухамед све нешто да ги објаснувате. Абе ако бил Божји пророк, ЌЕ ЗРАЧЕЛ со доблесност и добрина, а не вака, како некое кутро експериментче од пророк, што тргнало во несакана насока, па сега вие мора да го поправате, објаснувате, браните, и тоа може да се додаде, доста наивно и патетично и безуспешно за секој искрен читател...

среќа жалам што немаш преспиено на раат и што од Испратена: Денес во 08:44 сабајле си станал да се зачлениш и да кажеш уште некоја бесмислица на форумов.
Пророкот Мухамед (нека мирот е со него) зрачел од добрина, доблесност, тој бил светлина за сите нас, пат до едниот и единствениот Бог - Алах џелешануху. Сите пророци зрачеле од доблесност и добрина, од Адем до последниот Мухамед, вклучувајќи го и Иса алејхи селам.
А што според прикажувањето на пророците во Библијата? зарем Соломон, Мојсеј, Давид .. не биле пророци Божји? според Библијата, тие воопшто не зрачеле со доблесност и добрина, правеле работи кои би ги направиле само оние предводени од Сатаната, се спротиставувале на Бог, ги кршеле неговите заповеди.

Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 00:28
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Mali simo  E.M , samo  trgni mi se pred oci plz големо%20гушкање

Ти како следбеник на моамед, треба да покажеш малце љубов , за братот мали симо , впрочем , како што покажуваше и моамед , затоа што целата негова наука-преписка , наречена ислам се темелеше на ЉУБОВТ А , нели калифе ??голема%20насмевка
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 00:35
Originally posted by mist mist напиша:

среќа жалам што немаш преспиено на раат и што од Испратена: Денес во 08:44 сабајле си станал да се зачлениш и да кажеш уште некоја бесмислица на форумов.

ОООО добре доје мисте , каде беше до сега , да дад така е ти си искусно членче , мирот во тебе-сељан во лејкуголемо%20гушкање

Пророкот Мухамед (нека мирот е со него) зрачел од добрина, доблесност, тој бил светлина за сите нас, пат до едниот и единствениот Бог - Алах џелешануху. Сите пророци зрачеле од доблесност и добрина, од Адем до последниот Мухамед, вклучувајќи го и Иса алејхи селам.

ха ха хха х , абе ме изгази од смеење , мисте газење%20од%20смеење , од кај го извади ова жити се???? , Ова е некое ново твое учење (  море и ти како моxaмед , сакаш да си измислиш религија )изненадување ,
или го пишува некадезбунетост

А што според прикажувањето на пророците во Библијата? зарем Соломон, Мојсеј, Давид .. не биле пророци Божји? според Библијата, тие воопшто не зрачеле со доблесност и добрина, правеле работи кои би ги направиле само оние предводени од Сатаната, се спротиставувале на Бог, ги кршеле неговите заповеди.

Абе море , тоа е така , ама шо фајде , кој тебе може да ти докаже дека моxамеd , го искористил алах за свои цели
еве ПРВАТА БИЛА кога го излажал на вујко му и му ја зел неговата жена за своја љубовница
-шо му рекол?????
вујче , алах ми рече да ми ја дадеш  вујна за жена голема%20насмевка

Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:30
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 10:32

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење

така можеби му рекол и на родителите од тоа 9 год. девојче !!!!!

АЛАХ МИ РЕЧЕ , ДАЈ МИ ЈА КЕРКА ТИ !!!!!!!

газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 13:28
simo ne mi e jasno samo zosto si povtoruvas edno isto prasanje koja veke nekolku pati ti e odgovoreno i se smees kao da si smesten vo mentalna institucija (BARDOVCI)
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 14:45
veke detalno e objasneto ovaa prasanje i toa tokmu tebe ti e objasneto
taka da nemam namera tuka sekoj pat koa tebe ke ti tekne edno isto prasanje da postavis da ti dadam odgovor

ako si go zaboravil odgovorot vratie vo temite kaj sto si go postavil prasanjeto predhodno i porcitaj go odgovorot
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Ноември.2007 во 21:07
/

Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:20
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.