|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Автор | |||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мухамед одобрил и соучествувал во лажење.
"Muhammad bin Maslama рече, "O Аллахов Апостолу! Дали сакате да го убијам него [Ka'b bin Al-Ashraf]?"
Пророкот одговори: "Да"
Muhammad bin Maslama рече, "Тогаш дозволете ми да изговорам лага (да го излажам Kab).
Пророкот одговори, "Можеш да го речеш тоа"
(Hadith Vol. 5, Book 59, #369).
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
EvAngelos, мора да се разбере и да се разграничи.
Мухамед бил човек, и никако не смееме да го споредуваме со Исус. Исус си е Бог, Мухамед си е човек. Мислам дека е глупо да се споредуваат тие две работи, ептен е неразумно. Мухамед си бил еден многу јак тип, човек кој уживал во жените, војсководец, филозоф,пророк но и многу други работи кои не мора да се спомнат. Фаца е, да се разбереме. И тоа многу кул, ....па така и одобрил лажење. Море да не му било ова со жените, незнам дали ќе бил толку популарен денес (без навреда дечки) |
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sega si se svrtel na preveduvanje hadisi? Pa eve da ti go razjasnam ubistvoto na K'ab spored islamski i neislamski izvori. Ka'b Bin Ashraf bil Evrein,poglavar na plemeto Benu Nadir i bil vo sojuz so Pejgamberot. K'ab sekogas go mrazel Pejgamberot.Posle bitkata na Bedr toj bil zaprepasten od porazot na Mekkanskite pagani i zaminal vo Mekka da gi povikuva Mekkancite da se odmazdar za nivnite zagubeni heroi vo bitkata. Otkako se vratil vo Medina toj istotaka pisal gadna poezija (so erotska sodrzina) za muslimanskite zeni,istotaka i za zenite na pejgamberot. Dodeka bil vo Mekka toj sklucel taen dogovor za sojuznistvo poemgu nego i paganite vo eventualnata naredna vojna so muslimanite, a spored nekoi izvori (nedokazni) toj licno koval tajni planovi za ubistvo na pejgamberot. E sega da ne pisuvam cela istorija no samo da ja spomnam pricinata za ubistvoto na K'ab. Vo toa vreme Muhammed s.a.v.s vladeel spored zakonite na arapskoto opsestvo kade se barala odmazda za navreda na cesta i ugledot na edno pleme. A sto se odnesuva do Hadisot na pejgamberot koj e tocen i nema nikakva sumlja deka Muhammed s.a.v.s naredel ubistvo na K'ab ,no koga Muhammed bin Maslama se ponudil da go ubie toj rekol:" Dali mi e dozvoleno da go namamam? A Pejgamberot odgovoril potvrdno" |
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
khaleefah значи вистина муамедд с.р. ЛАЖЕЛ се разбира за ,, доброто на народот,, |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mali simo E.M , samo trgni mi se pred oci plz
|
|||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Halifa, E.M. si E.M. odamna. Stara pesna i pejac....
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
франкенштајн
Нов член Регистриран: 25.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
интересно како имате потреба, куп убиства, лаги, педофилија, заморни неморални дејства и психотични состојби на Мухамед све нешто да ги објаснувате. Абе ако бил Божји пророк, ЌЕ ЗРАЧЕЛ со доблесност и добрина, а не вака, како некое кутро експериментче од пророк, што тргнало во несакана насока, па сега вие мора да го поправате, објаснувате, браните, и тоа може да се додаде, доста наивно и патетично и безуспешно за секој искрен читател...
|
|||
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
жалам што немаш преспиено на раат и што од Испратена: Денес во 08:44 сабајле си станал да се зачлениш и да кажеш уште некоја бесмислица на форумов. Пророкот Мухамед (нека мирот е со него) зрачел од добрина, доблесност, тој бил светлина за сите нас, пат до едниот и единствениот Бог - Алах џелешануху. Сите пророци зрачеле од доблесност и добрина, од Адем до последниот Мухамед, вклучувајќи го и Иса алејхи селам. А што според прикажувањето на пророците во Библијата? зарем Соломон, Мојсеј, Давид .. не биле пророци Божји? според Библијата, тие воопшто не зрачеле со доблесност и добрина, правеле работи кои би ги направиле само оние предводени од Сатаната, се спротиставувале на Бог, ги кршеле неговите заповеди. |
|||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ти како следбеник на моамед, треба да покажеш малце љубов , за братот мали симо , впрочем , како што покажуваше и моамед , затоа што целата негова наука-преписка , наречена ислам се темелеше на ЉУБОВТ А , нели калифе ?? |
|||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ОООО добре доје мисте , каде беше до сега , да дад така е ти си искусно членче , мирот во тебе-сељан во лејку
ха ха хха х , абе ме изгази од смеење , мисте , од кај го извади ова жити се???? , Ова е некое ново твое учење ( море и ти како моxaмед , сакаш да си измислиш религија ) , или го пишува некаде
Абе море , тоа е така , ама шо фајде , кој тебе може да ти докаже дека моxамеd , го искористил алах за свои цели еве ПРВАТА БИЛА кога го излажал на вујко му и му ја зел неговата жена за своја љубовница -шо му рекол????? вујче , алах ми рече да ми ја дадеш вујна за жена Изменето од ACELERA - 27.Ноември.2007 во 12:30 |
|||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
така можеби му рекол и на родителите од тоа 9 год. девојче !!!!! АЛАХ МИ РЕЧЕ , ДАЈ МИ ЈА КЕРКА ТИ !!!!!!! |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
simo ne mi e jasno samo zosto si povtoruvas edno isto prasanje koja veke nekolku pati ti e odgovoreno i se smees kao da si smesten vo mentalna institucija (BARDOVCI)
|
|||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
veke detalno e objasneto ovaa prasanje i toa tokmu tebe ti e objasneto
taka da nemam namera tuka sekoj pat koa tebe ke ti tekne edno isto prasanje da postavis da ti dadam odgovor
ako si go zaboravil odgovorot vratie vo temite kaj sto si go postavil prasanjeto predhodno i porcitaj go odgovorot
|
|||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
/
Изменето од ACELERA - 27.Јануари.2010 во 04:20 |
|||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |