IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што мислите која е целта на нашето постоење?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што мислите која е целта на нашето постоење?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 25>
Автор
Порака
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Статус: Офлајн
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2007 во 22:58
da dopres visocini. a disciplinata sekoj si ja bira spored nivoto.
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Diki Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Diki Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 03:27
celta e da se rodis, da patis, i da umres.e toa e.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 11:22
Како што Panasonic најдобро ја знае целта на нивните батерии...
Како што Microsoft ја знае целта на Windows-от...
Како што BMW ја знаат целта на автомобилите...
Како што Хемичарот ја знае целта на епруветата...
Како што Часовничарот ја знае целта на часовникот...
Така и Творецот најдобро ја знае целта за која го создал човекот.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
trucker Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 3571
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај trucker Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 11:31
se znae celta sto e.............

pivni malku, povozi, napravi dobro delo.....i pak odpocetok...голема%20насмевка
SEX, TRUCKS & DRINKS!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 12:00
NE ZNAM...!!!
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 15:55
Covek se bori
nesto da stvori,
a stom ke stvori
odi vo dupka
da se odmori.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Ноември.2007 во 16:01
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Covek se bori
nesto da stvori,
a stom ke stvori
odi vo dupka
da se odmori.

Se razbira, vaka bi razmisluval covek koj ne go poznava Bog.

No onie koi Go poznavaat, imaat druga cel: Mu sluzat na Bog so site svoi darbi, talenti i sposobnosti, i na toj nacin Go proslavuvaat.
Kako? Pa site imame nekakvi sposobnosti, darbi...E sega istite treba da gi stavime vo polza na Bog i postojano da Go barame negovoto vodstvo vo se sto pravime dodeka sme na zemjata.
Samo taka zivotot na zemjata ke ima smisla i covek ke go izivee vo edna polnota.
Toa e celta.

Изменето од maria_magdalena - 23.Ноември.2007 во 16:04
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 02:15
Се сложувам со Мариа Магдалена. Но за да не биде мојот пост само една реченица, би го додал и следново.
Човекот беше создаден по Божјиот образец и целта негова беше да ја отсликува Неговата слава на Земјата и за да преку едно добро и совесно ко-владеење со Бог над рајската Земја ужива во животот, љубовта и сите убави нешта кои Бог му ги обезбеди наоколу.

Но велам "беше", затоа што човекот со погрешниот избор и злоупотребата на слободната воља ја промаши целта на своето создавање и падна во канџите на гревот, сносејќи си ги сосема одговорно и последиците на тој катастрофален избор и доведувајќи се себе си до дереџе, за нас сите добро познато.

Но, фала Му на Бог, тука не завршува приказната. Бог не го остави на цедило човекот, туку му прати Спасител (Исус Христос), кој на секој човек му нуди RESTORE на промашената цел, Му нуди подадена рака за повторно враќање кон првобитната цел, нановораѓање и REINSTAL на првобитната врска со Бог (татко-син, татко-ќерка).

Христос плати со живот на Голготскиот Крст за да ни го овозможи ова.
Неговата рака е широко подадена кон нас.
Ќе ја прифатиме ли Христовата спасителна рака или ќе останеме гордо и суетно да претаме во разбранетото море на гревот?

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
ahinora Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2007
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahinora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:30
Целите на човешкото съществуване трябва да отговарят на човешката същност. Борбата между начина на живота и целите, които се поставят водят единствено до моралното и духовно унищожение на самата личност. Понякога и до физическото.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:35
da prodolzi vrsta na ova planeta
i nefilozofirajte drugo

a ako moze pri taa zadaca za prodolzetok na vrstata da se napravat i kjefovi koi go pravat srekjen togas e i zabavna celta

Изменето од anakin - 24.Ноември.2007 во 09:36
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
ahinora Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Ноември.2007
Поени: 62
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahinora Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:38
Originally posted by anakin anakin напиша:

i nefilozofirajte drugo

a ako moze pri taa zadaca za prodolzetok na vrstata da se napravat i kjefovi koi go pravat srekjen togas e i zabavna celta

Не го вярвам.среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 09:40
tvoj problem
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 10:40
Originally posted by anakin anakin напиша:

i nefilozofirajte drugo

некако тешко ми оди да ја продолжам мојата врста. ако е тоа целта без проблем ќе успеев уште од прва по желба.тага
кај циганите можеби, но не и за сите
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Ноември.2007 во 10:52
fuj
mislis ciganite ne se nasata vrsta ( ko marsovci nekoi????тага)??????????

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7891011 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.