|
Господ е мртов? |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..DA..., AMA ZA TOJ NICE LETAAT KECOVI VO SKOLO...A OVDE ..MOZE NEKOJ POST DA TI SE LIZNE!!!...ETE TOA E ...KAKO BESEEEE...REZONANCIJA...NA NASIOT NI POCITUVAN MARKO ANTONY...POZDRAV DO NEGO....!!!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro vecer do site zosto vakvi zborovi nema potreba za nekoj sto e ziv da se veli taka.
sepak site aktivni clenovi treba da se pocituvame kolku ni dozvoluva
kulturata.
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
molim? kako mislis?
Gott ist liebe, liebe ist Gott!
prevod
bog e lubov, lubov e bog!
kako ne ti e sram vaka da pisuvas za bog! sacuvaj boze! koj kreten. molim bez da se navredis.
|
|
ahinora
Група Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" Бог е мъртъв." казал Ницше. След определено време Бог направил следната констатация: " Ницше е мъртъв."
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne ,,ne moze eden nice da go ubie Gospod
toa kje go napravat ljugjeto koi se povekje se svesni deka sakat da znaat a ne da veruvat ( site tie + eden nice) - naprimer vo kina edna milijarda kinezi go ubija svojot bog taka da vo kina ima samo 4% vernici vo ceska tie se samo 17 %- taka da i tamu poleka umira - ALELUJA ne e do nice nego do spoznanijeto Изменето од anakin - 24.Ноември.2007 во 10:26 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ahinora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е до Ницше, той бил от тези , знаещите и вярващите в силата на човека. Определено не е до Ницше. И все пак накрая се оказало,че и той и неговият свръхчовек са смъртни по отношение на вечността.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu ti znaes so napravil BOG- ubo si veruvate \a sepak sekoj moment se stavate vo negova pozicija i kazuvate so napravil cudni toa vernici ste |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahahahah VECNOSTA E SRANJE a baska i dosadna |
|
|
|
ahinora
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, заради това средновековните учени / алхимици/ са търсели философският камък- извора на живота. Сигурно нямало да им бъде досадно във вечността, щом толкова са я желали.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jakiot ti primer
misleh ci si mnogo po lucidna |
|
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниче најверојатно имал големи проблеми со татко му, па неможејќи да излезе на крај со него, удрил по Бога само за да го казни татко му и да ја придобие неговата наклонетост.
Јас мислам дека бил психолошки случај, не е и за чудо да влијаел индиректно и на Хитлер...ама тоа се само мои моментални верзии и егзибиции на мојот мозок. Сеуште неможам да го разберам, ама има време не се откажувам |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ne se otkazuvaj povrzana
za toa so nice tocno znael so zboruva ne se otkazuvaj Изменето од anakin - 24.Ноември.2007 во 10:50 |
|
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
само признавам, дека е тежок за варење среќа што бил ментално болен па можам некако да го разберам....до негде, а за да го разберам како што треба, треба цела филозофија да ја прелистам....не знаев дека и до таму ќе стигнам во секој случај, не е лошо да се знае повеќе |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaes
nekogas e povazno nesto da pocustvuvas nego da naucis ( ova ne se odnesuva na veronautikata- NAPOMENA OD avtorot) |
|
|
|
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |