|
Вонредни Избори во Македонија...ВЕДНАШ... |
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taman rabota i onie ovcari od Mariovo da dojdat, posle ke se zalis na konk*rencija, diskriminacija, neednakva zastapenost i neprincipielna politika na ministerstvoto za zemjodelie. Sto se odnesuva do nivnite kuki, toa se avtenticni stari makedonski kuki, koi treba da se zastitat so zakon, no dali vie alibabancite poseduvate nesto avtenticno, sem jazikot |
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZAREM JAZIKOT IM E "AVTENTICHEN"????
Moze samo da e nechija verzija - MEGUTOA NIVEN ORIGINALEN????? |
|
AK47
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2007 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 286 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be moira znam jas , za vasite kukji, i interesno, ali onie samo od nadvor lichat na stari , a koga ke vlezes vnatre, niti kape voda, niti ima vlaga, niti ima promaja, a i vnatre e sredeno sve so drvo , mislam drvo raboteno racno, skapo drvo, i jas bi ''sakal'' da ziveam vo Mariovo , vo takvi avtenticni kukji, aaaahaahahah, bravo be sto me nasmea :):)
|
|
AK47
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2007 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 286 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
borec, zal mi e ne kako vasiot , vo nikakva grupa, albanskiot e indo evropjanski jazik, i e grupa vo sebe, zaedno so armenskiot, ne spagja vo niedna grupoa
|
|
kojotovik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 369 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A BE SHCIP....ako vikash deka E INDO-EVROPJANSKI JAZIK (mada nema vrska) - TOA NE LI E GRUPA???? ILI I OD TAMU KE BARATE "ODCEPUVANJE" |
|
kojotovik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 369 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
albanskiot jazik e nastanat mnogu pokasno od nasiot so mesanje na nekolku jazici itn..... ocigledno e toa jas mislam.
Abe Borec tie si mislam ti velam jas i Zevs e Albanec so se sekiras, porano ejj cela evropa bila albanija so ti e tebe, samo nekoj gi izmamile za 3 jabolka i 3 ovci da im ja dadat i taka........ Za zal ovie sonovi gi imaat samo Ovie albancive vo makedoinija, ama ne site, tuku vaka ko smajzerov na forumov... |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ajde vrakajte se na temata
|
|
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Интересна тема уште поинтересни коментари, од предвремени избори во толкување на автентичност на јазик и јазични говорни подрачја, па странски инвестиции, („Од „Џонсон Мети“ за А1 велат, дека менаџерите утврдиле дека им треба екстра време за дополнителни анализи,“ - колку ли време ќе им треба да се одлучат веројатно по предвремените избори. А тука е секако и пожарот во „Џонсон Контролс“ и новото не знам кое пролонгирање на рокот на пуштање во употреба, колку пенали ќе плати Македонија за каснењето?)
Но да се вратиме на темата Предвремени избори, дали утакмицата која ја игра Р Македонија на политички план ќе не однесе во НАТО и добивање на датум за ЕУ-кое по задниот извештај од Брисел се одложува во недоглед, - ќе се заврши нерешено па барем да добиеме виза а НАТО во април идната година.Во фудбал не поминавме како добитници и покрај победата над Хрватска, да се надеваме дека во политиката ќе имаме подобра среќа. Зошто ова го зборувам, секако едноставен е одговорот по однос на предвремените избори, ако добиеме покана за НАТО секако паметниот, премиер, човек-рејтинг сигурно ќе игра на предвремени избори бидејки ловориките секако би биле на негова страна, но што ќе прави Македонија ако останеме без покана. Дали не е време политичките партии да најдат компромис во партиските надмудрувања и да завршат со поставените задачи од НАТО алијансата, оставајки простор мандатот на овој парламентарен состав да излезе до крај а Македонија да добие покана за НАТО, не дека на граѓаните на РМ ќе им процветаат најубавите ружи со приемот во алијансата туку поради основната придобивка за унитарна Македонија - сигурна - стабилна држава. Треба секако да се има во предвид дека разрешницата на Косовската состојба секако може да предизвика турбуленции во кои лесно може да биде вовлечена и Македонија особено ако остане како недефинирана целина кон која речиси сите соседи потајно имаат аспирации, тука секако не ги издвојувам ниту македонците-албанци кои лесно можат да добијат желба за некој референдум, вака гледано алијансата би била добар заштитник кој би ја гарантирал барем сегашната целовитос на РМ. Затоа предвременте избори не и се во овој момент потребни на Македонија, секако не поради желбата на човекот-рејтинг и ДПМНЕ да обезбедат власта во нови четири години. За граѓаните секако би било најдобро да се обезбеди стабилност во државава која ќе води кон подобрување на нивниот економски статус, а предвремени избори можат да ги направат секогаш, но најдобро прво нека оваа Власт ја оправда довербата која им ја дадоа граѓаните. |
|
PAVLIN
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Локација: Saint Helena Статус: Офлајн Поени: 889 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka idejata za predvremeni izbori bese na Gvujo ama malku po malku se izladi..sega ke ceka da vidime dali ke vlezeme vo NATO, pa ako ne togas ke ima izbori...predvremni izbori na RM ne i trebaat ...toa e samo frustracija na DPMNE zasto mislat deka se mnogu jaki...a ke si stavat vo zdrava noga trn so novi izbori...ke im otpadne NSPD, a TAci nema da zeme ni pola od pratenickite mandati
|
|
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Согласно горе наведениот акт од 22.08.2007 год. на кој е донесена ОДЛУКА ,,Вонредни избори веднаш,, -донесен во 21:42 часот ....Олуката ја одобрувам. СТ-СН |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <1 8910 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |