|
Што мислите која е целта на нашето постоење? |
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Автор | |
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da dopres visocini. a disciplinata sekoj si ja bira spored nivoto.
|
|
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|
Diki
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
celta e da se rodis, da patis, i da umres.e toa e.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како што Panasonic најдобро ја знае целта на нивните батерии...
Како што Microsoft ја знае целта на Windows-от...
Како што BMW ја знаат целта на автомобилите...
Како што Хемичарот ја знае целта на епруветата...
Како што Часовничарот ја знае целта на часовникот...
Така и Творецот најдобро ја знае целта за која го создал човекот.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
trucker
Сениор Регистриран: 22.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 3571 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se znae celta sto e.............
pivni malku, povozi, napravi dobro delo.....i pak odpocetok...
|
|
SEX, TRUCKS & DRINKS!
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE ZNAM...!!!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Covek se bori
nesto da stvori,
a stom ke stvori
odi vo dupka
da se odmori.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se razbira, vaka bi razmisluval covek koj ne go poznava Bog.
No onie koi Go poznavaat, imaat druga cel: Mu sluzat na Bog so site svoi darbi, talenti i sposobnosti, i na toj nacin Go proslavuvaat.
Kako? Pa site imame nekakvi sposobnosti, darbi...E sega istite treba da gi stavime vo polza na Bog i postojano da Go barame negovoto vodstvo vo se sto pravime dodeka sme na zemjata.
Samo taka zivotot na zemjata ke ima smisla i covek ke go izivee vo edna polnota.
Toa e celta. Изменето од maria_magdalena - 23.Ноември.2007 во 16:04 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се сложувам со Мариа Магдалена. Но за да не биде мојот пост само една реченица, би го додал и следново.
Човекот беше создаден по Божјиот образец и целта негова беше да ја отсликува Неговата слава на Земјата и за да преку едно добро и совесно ко-владеење со Бог над рајската Земја ужива во животот, љубовта и сите убави нешта кои Бог му ги обезбеди наоколу.
Но велам "беше", затоа што човекот со погрешниот избор и злоупотребата на слободната воља ја промаши целта на своето создавање и падна во канџите на гревот, сносејќи си ги сосема одговорно и последиците на тој катастрофален избор и доведувајќи се себе си до дереџе, за нас сите добро познато.
Но, фала Му на Бог, тука не завршува приказната. Бог не го остави на цедило човекот, туку му прати Спасител (Исус Христос), кој на секој човек му нуди RESTORE на промашената цел, Му нуди подадена рака за повторно враќање кон првобитната цел, нановораѓање и REINSTAL на првобитната врска со Бог (татко-син, татко-ќерка).
Христос плати со живот на Голготскиот Крст за да ни го овозможи ова.
Неговата рака е широко подадена кон нас.
Ќе ја прифатиме ли Христовата спасителна рака или ќе останеме гордо и суетно да претаме во разбранетото море на гревот?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
ahinora
Група Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Целите на човешкото съществуване трябва да отговарят на човешката същност. Борбата между начина на живота и целите, които се поставят водят единствено до моралното и духовно унищожение на самата личност. Понякога и до физическото.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da prodolzi vrsta na ova planeta
i nefilozofirajte drugo a ako moze pri taa zadaca za prodolzetok na vrstata da se napravat i kjefovi koi go pravat srekjen togas e i zabavna celta Изменето од anakin - 24.Ноември.2007 во 09:36 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ahinora
Група Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не го вярвам. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tvoj problem
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
некако тешко ми оди да ја продолжам мојата врста. ако е тоа целта без проблем ќе успеев уште од прва по желба. кај циганите можеби, но не и за сите |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fuj
mislis ciganite ne se nasata vrsta ( ko marsovci nekoi????)?????????? |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7891011 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |