|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1 89101112 34> |
Автор | ||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa dobro koga tolku kleveti za bozjute pratenici zasto ne bi go
klevetele i Muhammed koj i pokraj se mnogu go sakase Mesijata. Ajetite vo Quranot koi povikuvaat na vojuvanje mozes na prsti da gi izbroes. Allah ne ni zabranel da se braneme ,a ni zabranel da ugnetuvame i prinuduvame. Ako nemozes ovie raboti da gi razlikuvas ili si glup ili ednostavno teras inat protiv sebe. Treto nema! |
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа не се клевети! Божјиот Збор не можеш да го наречеш клевета, само затоа што е реален.
Исламот повеќе сака да на пациентот да му каже „арен си“, па макар и да е на умирање. Ние сакаме да знаеме што е лекот, и затоа Христос по сите стандарди го надвишува мухамед. (малата буква е намерна, бидејќи недозволиво е Христос во иста реченица со мухамед да биде изедначен). |
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Cekam odgovor! Peace ,love and terror |
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Според ислам, ти си гарант светец, пошто толку ниско ниво за морал имате, шо и Хитлер можел да биде светец, само ако клањал.
Второ, ми бараташ со некои термини, онака, од ракав. Божјите „пратеници“. Бог нема пошта, па да пакува некој човек и го праќа овде да го отвориме. Значи сите тие се родиле како и ние, и го барале патот до Бога. Трето, од самото тоа произлегува дека тие морале да поминат „обука“, или учење, или усовршување, за да ги научат БОжјите вистини. Спротивно на твоите наивни тврдења, шо искрено освен дете не знам кој друг може да верува во нив, човекот мора да помине и низ брда и низ долини. Нивниот грев е нужен, заради нашата падната природа, заради која сите сме грешни, и го учиме патот Божји постепено. Паметниот ќе сфати, калифот ќе се буни. Изменето од аџија - 22.Ноември.2007 во 17:53 |
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A ti kje goris!!!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vidi mashko mene nisto ne me buni. "Ako bevte bezgresni Allah ke ve zamenese so drug narod ,koj ke bese gresen i posle ke barase oprost od Allah,a On ke im oprostese".... Razbra sega? Znaci ako bevme bezgresni Allah ke ne zamenese so drug narod koj ke bese gresen. Nego zasto ja i ti se prepirame ovde. Ne zboruvam voopsto za gresnata priroda na covekot,nego za gadnite kleveti na Biblijata za lugeto prateni od Boga. Da zemem primer samo so David. Biblijata vika deka David videl nekoja zena kako se kape nadvor posle odnosot koj go imala so mazot i. David tolku se zaljubel vo nea sto vednas se rasprasal za nejzniot maz i go pratel na prva borbena linija normalno za da pogine i da ja nasledi negovata zena... Ova be decki ne e grev ova e delo ravno na Satanskoto. Ne e mozno vakov covek da bide ispraten od Boga da bide primer za narodot. Jas nekolku pati rekov deka ni pola od ovoj grev nemam napraveno, pa zatoa i se cudam zasto hristijanite i dalje ne me proglasuvaat za svetec |
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Padna Adzo na ispitot.Koga mu se sosaa (doduse i nikogas gi nemal) "argumentite" se prefrli na Provokacija. Ocigleden e. Bitno sega i na nego i na site ni e jasno ;) Dali ke popusti tvrdoglavosta na Adzija i omrazata,ne e voopsto bitno. Bitno se gleda od negovite postovi deka nema poveke sto da napise na ova prasanje.
Sekoe dobro.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
seksi
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pocituvani, zosto se karate, verata e da zblizi, ne da razdeli. Zarem e povreden onoj vo ocite covecki, otkolku vo ocite bozji. Patem, prvite muslimani bea spaseni od hristijani. Zarem toa ne e dovolna pricina za poveke mir, pomalku sueta i delenje? |
||
Za da go postignes svojot son, najprvin treba da se razbudis!
|
||
seksi
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Demek, koj e pofraer, a? Osnovnata razlika megu Muhamed i Hristos e sto Muhamed ne cinese cuda i ne voskresna, tuku sekogas velese deka e samo covek, pravednik i mudrec vo ocite na gospod. Hristos cinese cuda i voskresna, i posvedoci deka e sin bozji. Mislam deka vasata prepirka se odnesuva na Noviot Zavet, bidejki navistina nemate kvalifikacii za Stariot Zavet. So celosna pocit, no toa za muslimanite e prilicno tesko. Изменето од ACELERA - 22.Ноември.2007 во 21:16 |
||
Za da go postignes svojot son, najprvin treba da se razbudis!
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ajde sea koa veke samite ne mozaat oti nemat lice ke pustat novi clenovi da gipovtoruvaat prasanjata
daj prosetaj malku niz forumov oti odgovorite na tvoite prasanja veke se dadeni od nasa strana
|
||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Taktika brat.
Eden kaj nas velese,otkako ke ja stavese kokostaka pod miskanici: ako me vidat ke mu recam se smeam,ako ne ke si ja zeam....
Otvaraat vakvi temi,otkako pokasno ke vidat deka ne im drzi mesto,togas pravat novi useri i vaka vrtat na okolu.
Kolku e logicki i kolku pouka moze zdrav i pameten covek da izvlece od prasanjata koi gi postavuvaat... no na kogo ke mu kazes... .
Neka znaat vprocem na kakvi "greski" se zafakjaat i sto zemaat za "mana". Ne se svesni deka ja dokazuvaat Ispravnosta i Cistotata na Qur'anot i na Muhammed s.a.w.s.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od damna sum go primetil ovaa brate
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се замара ли некој навистина да ги чита глупостиве за „пророкот“???? Стварно, еве ако има некој немуслиман, нека се јави... Овие постовиве како слатко ви ги рипам не сте ни свесни Толку ви се досадни и детски, патетика жива... Ве молам не пишувајте веќе, пошто ќе добиеме впечаток дека за да биде човк муслиман треба да биде неук, досаден и тупаџија...
|
||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прашање до мирале _штА је то У име самилостиваго , кој е во случајов неверникот , на кого се клања моамед, _и реци ми мирале , шта каже послник , о речима своиих вама, ваша вјера , а мени моја вјера *јел посланик спрема Потурчене за рат , ЈИХАААААдд , или ????? |
||
Внеси реплика | страница <1 89101112 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |