|
Dream Theater |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Ноември.2007 во 16:20 |
|
mojot omilen bend.deckive svirat progressive metal i spored moe mislenje ja donesoja muzikata do sovrsenstvo.vo nivnata muzika se srekjavet elementi od miljarda drugi muzicki pravci,od klasika,do reggae,a vo nekolku pesni se srekjavet i elektro elementi(vo edna pesna duri se slusat i skrech)
dali gi imate nekogas slusnato i dali vi ostavil dobar vpecatok.dali ste bile na koncert? jas najiskreno imam nekolku zelbi pred da umram,a edna od niv e da odam na nivni koncert.noviot album(systematic chaos) najiskreno mi se svigjat epten i bas bi sakal da vidam kako bi zvucel i vo zivo. inaku posle stairway to heaven(led zeppelin) pesnata a change of seasons mi e najdobra pesna na site vreminja.karakteristicno za nejze e to so koristat dosta ritmi od makedonskiot folklor kako na primer 7/8 i 9/8. pisete so mislite. |
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пред неколку години г слушав редовно, не дека сега не ги слушам но така поретко. стварно на место бенд. не сум имала можност да им присуствувам на концерт но кога би имале во близина би одела.
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Cvekence
Сениор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 2509 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
retko dobra rabota so iam nauceno od tebe se dream theater...i po 1000ti pat-fala celeeeeeeene si go spomnal metropolis sram da ti e...
|
||
respect my authoritaaa
|
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne gi slusam poso ne mozam da gi pratam...tehnicki se 100% sovrseni ama
ostanatite elementi (daleku od toa deka se losi) ...ustvari jas ne gi
sfakjam
gi slusam samo koga gospodinot so ja otvoril temava kje mi gi pustit...i non stop tupit so niv....ama to e... |
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prvobitnoto ime na bendot e majesty,arno ama zaradi administrativni problemi(bile tuzeni od bend koj so si go imal zastiteno zakonski imeto) se resavet da go smenat vo dream theater na predlog na tatkoto od pejacot james labrie koj so e po poteklo kanagjanec.dream theater e vsusnost teatar vo ne sum siguren vo koj grad koj so nastradal vo pozar.
ke prodolzam vo sleden post drug pat. |
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
да да...имам чуено дека пред тоа така се викале ама не ја знаев причината...jaс го имав албумот awake
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
The wolf
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Carnation ova ne e mojot omilen bend ama momcite rasturaat!!!!Ete bas ti tekan da otvoris tema za ovoj bend a i stvarno zasluzuvat vnimanie.
Kako sto i samiot rece pocnuvajki vo 1986 so proektot MAJESTY (Kevin Moore,John Petrucci,Mike Portnoy,John Myung,Chris Collins)gi udrija temelite na bendot !! Pokraj oficijalnite albumi koj sto gi imaat izdadeno ,imaat i nekolku proekti kako sto se:"Magna karta-Liquid Tension Experiment" i L.T.E 2, MULLMUZZLER,Jordan Rudess,Gordian Knot,Explorers Club..preku koi dobro moze da se vidi nivnata tehnicka podkovanost,dalekovidosta i poznavanjeto na muzikata.Ednostavno gi imaat opfateno site mozni pravci,i zatoa mi se posebni i gi pocituvam. Golema steta sto pred nekolku godini gi imam propusteno vo sofija,no dva golemi koncerti bea vo isto vreme i vo ist grad , pa bev donesen na svrsen cin da se odlucam za edno od dvete dobra,dali da gi gledam Slayer + Halford*od Jusad Priest +Sanatorijum ili Dream Theater?! Se odluciv za prvite ...Carnetion se nadevam deka naskoro ke imaat evropska turneja pa da mozeme ko luge da gi gledame!!Pozdrav |
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Омилен бенд ми се Dream Theater.
Во моментов го слушам новиот албум Black Clouds & Silver Linings. Ги имам сите албуми. A Change Of Seasons многу епска песна.Има доста елементи од другите нивни песни,а на тоа и башка е голема. Песните од Dream Theater се тешки са слушање,натоа бидејќи најголем број од песните се со променлив ритам. |
||
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne bese na koncert? |
||
respect my authoritaaa
|
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ...Другар ми ми кажа идното лето ќе имаат концерт во Бео Арена,и можда ќе набави карти и за мене .
|
||
Cvekence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e ja imav bilet u raka za kavarna na 3 juli ama god hates me! |
||
respect my authoritaaa
|
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Slusam metal muzika i redovno gi slusam DREAM THEATER.Odlicni se, site albumi im se dobri,a Falling into infinity e super.
|
||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Баш сега ја слушам Burning my soul...прва класа прогресив метал. Ги цедат инструментите, едино лабри забушава у квалитет али ваљда таков им е концептот.
|
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |