IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 34>
Автор
Порака
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 17:40
Pa  dobro koga tolku kleveti za  bozjute pratenici zasto ne bi go
klevetele i Muhammed koj i pokraj se mnogu go sakase Mesijata.

Ajetite  vo Quranot koi povikuvaat na vojuvanje mozes  na prsti da  gi
izbroes. Allah ne ni zabranel da  se braneme ,a  ni zabranel da  ugnetuvame i prinuduvame.

Ako nemozes  ovie raboti da gi razlikuvas ili si glup ili ednostavno teras
inat  protiv sebe. Treto nema!
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 17:44
Тоа не се клевети! Божјиот Збор не можеш да го наречеш клевета, само затоа што е реален.

Исламот повеќе сака да на пациентот да му каже „арен си“, па макар и да е на умирање. Ние сакаме да знаеме што е лекот, и затоа Христос по сите стандарди го надвишува мухамед. (малата буква е намерна, бидејќи недозволиво е Христос во иста реченица со мухамед да биде изедначен).
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 17:46
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Jas iskreno nikogas  takvi grozotii ne sum napravil kolku sto biblijata
zboruva za  bozjite pratenici.Znaci li toa deka sum jas podobar od niv?

Koga da ocekuvam da  me proglasete  svetec?голема%20насмевка

Cekam odgovor!голема%20насмевка

Peace ,love and terror големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 17:52
Според ислам, ти си гарант светец, пошто толку ниско ниво за морал имате, шо и Хитлер можел да биде светец, само ако клањал.

Второ, ми бараташ со некои термини, онака, од ракав. Божјите „пратеници“. Бог нема пошта, па да пакува некој човек и го праќа овде да го отвориме. Значи сите тие се родиле како и ние, и го барале патот до Бога.

Трето, од самото тоа произлегува дека тие морале да поминат „обука“, или учење, или усовршување, за да ги научат БОжјите вистини. Спротивно на твоите наивни тврдења, шо искрено освен дете не знам кој друг може да верува во нив, човекот мора да помине и низ брда и низ долини. Нивниот грев е нужен, заради нашата падната природа, заради која сите сме грешни, и го учиме патот Божји постепено.

Паметниот ќе сфати, калифот ќе се буни.

Изменето од аџија - 22.Ноември.2007 во 17:53
Кон врв
DAIJA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Февруари.2007
Поени: 1668
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DAIJA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 18:03
A ti kje goris!!!тага
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 20:04
Originally posted by аџија аџија напиша:

Според ислам, ти си гарант светец, пошто толку ниско ниво за морал имате, шо и Хитлер можел да биде светец, само ако клањал.

Второ, ми бараташ со некои термини, онака, од ракав. Божјите „пратеници“. Бог нема пошта, па да пакува некој човек и го праќа овде да го отвориме. Значи сите тие се родиле како и ние, и го барале патот до Бога.

Трето, од самото тоа произлегува дека тие морале да поминат „обука“, или учење, или усовршување, за да ги научат БОжјите вистини. Спротивно на твоите наивни тврдења, шо искрено освен дете не знам кој друг може да верува во нив, човекот мора да помине и низ брда и низ долини. Нивниот грев е нужен, заради нашата падната природа, заради која сите сме грешни, и го учиме патот Божји постепено.

Паметниот ќе сфати, калифот ќе се буни.

Vidi mashko mene nisto ne me buni.

"Ako bevte bezgresni Allah ke ve  zamenese so drug narod ,koj ke bese gresen i posle ke barase oprost od Allah,a  On ke im oprostese"....

Razbra sega? Znaci ako bevme bezgresni Allah ke ne zamenese so drug narod koj ke bese  gresen. Nego zasto ja i ti se prepirame ovde.

Ne zboruvam voopsto za  gresnata priroda na covekot,nego za  gadnite
kleveti na Biblijata za lugeto prateni od Boga.

Da zemem primer samo so David. Biblijata vika deka David videl nekoja zena kako se kape nadvor posle odnosot koj go imala so mazot i. David tolku se  zaljubel vo nea sto vednas  se  rasprasal za nejzniot
maz i go pratel na prva borbena linija normalno za  da pogine i da ja
nasledi negovata  zena...

Ova be  decki ne e grev ova  e  delo ravno na Satanskoto. Ne  e mozno
vakov covek da  bide ispraten od Boga  da bide primer  za  narodot.
Jas nekolku pati rekov deka ni pola od ovoj grev nemam napraveno,
pa  zatoa i se cudam zasto hristijanite i dalje ne me proglasuvaat  za
svetec голема%20насмевка
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 20:37

Padna Adzo na ispitot.Koga mu se sosaa (doduse i nikogas gi nemal) "argumentite" se prefrli na Provokacija. Ocigleden e.

Bitno sega i na nego i na site ni e jasno ;) Dali ke popusti tvrdoglavosta na Adzija i omrazata,ne e voopsto bitno. Bitno se gleda od negovite postovi deka nema poveke sto da napise na ova prasanje.

Sekoe dobro.
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
seksi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2007
Локација: Afghanistan
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seksi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 20:49
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Bitno se gleda od negovite postovi deka nema poveke sto da napise na ova prasanje.

Sekoe dobro.

Pocituvani,
zosto se karate, verata e da zblizi, ne da razdeli. Zarem e povreden onoj vo ocite covecki, otkolku vo ocite bozji.
Patem, prvite muslimani bea spaseni od hristijani. Zarem toa ne e dovolna pricina za poveke mir, pomalku sueta i delenje?
Za da go postignes svojot son, najprvin treba da se razbudis!
Кон врв
seksi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Ноември.2007
Локација: Afghanistan
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај seksi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 21:05

големо%20гушкањеDemek, koj e pofraer, a?
Osnovnata razlika megu Muhamed i Hristos e sto Muhamed ne cinese cuda i ne voskresna, tuku sekogas velese deka e samo covek, pravednik i mudrec vo ocite na gospod.
Hristos cinese cuda i voskresna, i posvedoci deka e sin bozji.
Mislam deka vasata prepirka se odnesuva na Noviot Zavet, bidejki navistina nemate kvalifikacii za Stariot Zavet. So celosna pocit, no toa za muslimanite e prilicno tesko.

Изменето од ACELERA - 22.Ноември.2007 во 21:16
Za da go postignes svojot son, najprvin treba da se razbudis!
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 22:05
e ajde sea koa veke samite ne mozaat oti nemat lice ke pustat novi clenovi da gipovtoruvaat prasanjata

daj prosetaj malku niz forumov oti odgovorite na tvoite prasanja veke se dadeni od nasa stranaнамигнување
Кон врв
Miralem1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2007
Поени: 1548
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Miralem1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 22:13
Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

e ajde sea koa veke samite ne mozaat oti nemat lice ke pustat novi clenovi da gipovtoruvaat prasanjata

daj prosetaj malku niz forumov oti odgovorite na tvoite prasanja veke se dadeni od nasa stranaнамигнување

Taktika brat.
Eden kaj nas velese,otkako ke ja stavese kokostaka pod miskanici: ako me vidat ke mu recam se smeam,ako ne ke si ja zeam....

Otvaraat vakvi temi,otkako pokasno ke vidat deka ne im drzi mesto,togas pravat novi useri i vaka vrtat na okolu.
Kolku e logicki i kolku pouka moze zdrav i pameten covek da izvlece od prasanjata koi gi postavuvaat... no na kogo ke mu kazes... .

Neka znaat vprocem na kakvi "greski" se zafakjaat i sto zemaat za "mana". Ne se svesni deka ja dokazuvaat Ispravnosta i Cistotata na Qur'anot i na Muhammed s.a.w.s.

Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
Кон врв
Ebu-Hurejre Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2007
Поени: 667
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ebu-Hurejre Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 22:20
Originally posted by Miralem1 Miralem1 напиша:

Originally posted by Ebu-Hurejre Ebu-Hurejre напиша:

Taktika brat.
Eden kaj nas velese,otkako ke ja stavese kokostaka pod miskanici: ako me vidat ke mu recam se smeam,ako ne ke si ja zeam....

Otvaraat vakvi temi,otkako pokasno ke vidat deka ne im drzi mesto,togas pravat novi useri i vaka vrtat na okolu.
Kolku e logicki i kolku pouka moze zdrav i pameten covek da izvlece od prasanjata koi gi postavuvaat... no na kogo ke mu kazes... .

Neka znaat vprocem na kakvi "greski" se zafakjaat i sto zemaat za "mana". Ne se svesni deka ja dokazuvaat Ispravnosta i Cistotata na Qur'anot i na Muhammed s.a.w.s.

od damna sum go primetil ovaa brateсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 23:50
се замара ли некој навистина да ги чита глупостиве за „пророкот“???? Стварно, еве ако има некој немуслиман, нека се јави... Овие постовиве како слатко ви ги рипам не сте ни свесни плазењеплазењеплазење Толку ви се досадни и детски, патетика жива...  плазењеплазење Ве молам не пишувајте веќе, пошто ќе добиеме впечаток дека за да биде човк муслиман треба да биде неук, досаден и тупаџија... намигнувањеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
orto Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orto Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 23:54
Originally posted by orto orto напиша:

U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog
Reci:”O vi nevjernici,
ja se necu klanjati onima kojima se vi klanjate,
a vi se necete klanjati Onome kome se ja klanjam;
vama-vasa vjera,a meni-moja
плазење
изненадување
газење%20од%20смеење
изненадување

Прашање до мирале
_штА је то У име самилостиваго , кој е во случајов неверникот , на кого се клања моамед,
_и реци ми мирале , шта каже послник , о речима своиих
вама, ваша вјера , а мени моја вјера

*јел посланик спрема Потурчене за рат , ЈИХАААААдд , или ?????

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 89101112 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.