IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 30>
Автор
Порака
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2007 во 12:25
Ima za D300 ...среќа
Nikon D300 8.9 8.0 10.0 10.0 10.0 8.0 2.5 10.0 10.0 10.0 5.0 10.0 5.0 10.0 10.0 10.0 10.0 5.0 5.0 10.0 10.0 10.0 >500 5.0 8.0 3.0 6

Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2007 во 13:08
Nema dovolen input seuste za tie kameri

Drugo e prosek od 120 inputi
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2007 во 22:52
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

.... iako se obiduvam da najdam neshto pozitivno vo obidot, poradi limitiranite kolichini, prvin da gi zadovolat onie na koi najmnogu im treba kamerata, ....Od druga strana, koga se ima bilo kakov nedostatok, togash prvin se vodi smetka da se zadovolat onie koi imaat najgolema potreba od nego...

Ke im ja dadat na onie sto ke platat poveke, i toa odnapred, normalno, kako nasekade vo svetot. Ne mi e bas jasno od kade ti e ovaa ideja deka kamerata ke ja prodavaat na nekoi na koi sto im treba (demek, samo so D3 mozat da svrsat rabota) ili pak samo na tie sto znaat da fotografiraat. Aloooo, Zoki....?

Mozebi, dokolku nikon ima nekoj vip club, najprvo ke im ja ponudat kamerata na clenovite na toj klub (tie pak uste poveke plakaat, vo forma na clenarina)

..... neka se dade prvin na onie koi si gi hranat semejstvata so takvi alati, a drugite, na koi im e samo do zadovolstvo, neka pochekaat malu... Mozhebi gledano so ochite na suvoparniot zakon toa ne e korektno, no od druga strana naogjam moshne jasno moralno opravduvanje. Inaku kako bi bilo ako ja podrzhime drugata strana? Koj ima pari i se zapishal prv na redot, neka kupi i neka se razonoduva, a koj ima potreba ... neka cheka!?

I ovaa ti e dobraгазење%20од%20смеење, ko izvadok od nekoja marksisticka bajka. Bas e zabavno, prodolzi :-))
"onie koi si gi hranat semejstvata", hi,hi, bez D3 ke trpat za jadenje, neli?

Dugo, koga rekov "treba da potpisham", vsushnost mislev treba da se slozham deka nema da ja prodavam kamerata. Ne se raboti za legalen dokument-dogovor megju mene i Nikon, tuku toa e poveke kako vzaemno razbiranje vrz osnova na prethodno spomnatoto. Znachi Nikon se obvrzuva deka mene ke mi go dade alatot sto mi treba vo mojata rabota pred da go ponudi na nekoj koj go cheka samo za razonoda, no istovremeno bara od mene zbor deka jas nema potoa da mu go preprodadam toj ist alat za poveke pari na istiot onoj na koj Nikon mu rekol da pocheka malu. Oti ako ne e taka, togash zoshto Nikon bi se grizhal za mene, koga mozhe, bez da go boli glava, da ja dade kamerata vo slobodna prodazhba, pa koj kupi - kupi, a koj profesionalec ke ostane so prstot vo usta - too bad. Ovaa opcija, od druga strana, mi zvuchi malu premnogu studeno kapitalistichki, sto nikogash ne mi se dopagjalo.

Za kakov zbor zboruvas Zoki? Takvo nesto ne postoi na zapad. Postoi samo potpisan dogovor.
Ili toj sto ti gi raskazuva ovie prikaski te matosuva tebe ili pak ti nas, (a mozebi i obete, koj bi znael)

Inaku Angel, blagodaram za ponudata ti da mi ja kupish kamerata i da mi ja pratish na svoj troshok. Toa e navistina mnogu velikodushno od tebe. Znaesh deka nikogash nema da prifatam takvo neshto, no toploto chuvstvoto na bliskost i nesebichno prijatelstvo ke ostane zasekogash so mene. Zatoa mojata najgolema zhelba e da si ja kupish ovaa kamera za sebe. Mislam deka taka bi bil mnogu pozadovolen i posreken.

Koga rekov deka bi ja platil, mislev na tehnickiot del (so tvoi pari normalno). Izveduvanjeto na transakcijata i isprakanjeto bi bile na moj trosok. Mnogu mi e zal sto ne si me razbral, duri i celo vreme se prasuvam koja bi mozelo da bide pricinata za toa?!?! збунетост
Kako i da e, ponudata stoi otvorena, mozes vo sekoe vreme da se izjasnis.

Изменето од aboskovski - 21.Ноември.2007 во 22:53
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2007 во 23:43
mubetive se smesni demek ako ne e Nikon desko nas,a stotuku se vrativ od kupuvanje nekoj sitnici i lugeto od foto prodavnicata mi rekoja deka od utre ke go imaat D3,gi prasav za situacijata so Zoran ni ja prikaza ,samo me poglednaa i se nasmeaa,црвенеење

http://www.blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
Kumba Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 24
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kumba Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 01:00
Сево ова личи на PR stunt на Nikon. Правење hype околу нов производ. Како кога Ken Rockwell пишуваше цел одушевен за 18-200 VR нешто како зимајте нарачувајте со капар од сега оти кога ќе искочи цела година нема да го има. Нормално, не испадна така.
"There is nothing worse than a sharp image of a fuzzy concept"

Ansell Adams
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 02:26
Lugje, rabotava kolku i da e unikatna i neobichna, tolku e i vistinita . Zarem inaku bi vi ja kazhal?

Imav shansa da zboruvam so predstavnikot na Nikon i toj mi izvesti za ushte edna rabota sto ne ja znaev. Bilo voobichaeno dilerite za Nikon da im sobiraat kapara na lugje kako garancija deka kamerata taka vednas ke ja dobijat, pa spored sobranite podatoci ordirale od Nikon kolku sto mozhele. No vmesto da gi povikaat site kupuvachi sto se pretplatile, tie pod privatni izmisleni iminja gi prodavale na e-bay za mnogu podobra cena. Na onie koi im dale kapara im velele deka Nikon ne gi isporachuva kamerite, pa ke moraat da chekaat ushte nekoe vreme. Ovoj pat Nikon se obiduva, kolku sto mozhe, toa da go sprechi so prvichnite isporaki do profesionalnite fotografi koi se NPS chlenovi i onie koi sto imaat registrirani studija i web-stranici. Gi baraat site posocheni podatoci i telefonskite broevi. Prvite kameri ke dojdat kaj dilerite so iminjata na konkretnite kupuvachi. Nikon ke ja proveri transakcijata so telefonski povik nekolku dena po kupuvachkata. Onie kameri koi se narachani od dilerite na ovoj nachin, a ne se podignati od narachatelite po nekoja prichina,dilerite moraat da mu gi vratat na Nikon do slednata isporaka.

Bozhe, do sega vakvo nesto nemam dozhiveano. Me interesira dali istiov ili slichen proces ke bide voveden i vo nekoi drugi zemji vo svetov. Ova mi lichi kako da odam vo apteka so lekarska recepta!

OK, sega mi e polesno koga znam zoshto na pochetokot na distribucijata na D3 se pravi ovaa rabota... definitivno, za onie koi ne ke bidat vo sostojba da ja dobijat kamerata vednash, ova zvuchi kako neshto sto ne e fer, no od druga strana toa ne go naogjam nemoralno, iako znam ke ima dosta sto nema da go delat moeto mislenje.

Nema somnenie, zhiveeme vo moshne interesni vreminja!

Изменето од Zoran K - 22.Ноември.2007 во 02:39
Кон врв
zatko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Октомври.2005
Локација: Australia
Поени: 388
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zatko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 02:44
Zoran ne razbiram.D3 e vo prodavnica vo Melbourne,Sydney i da ne nabrojuvam,so svoi oci go vidov??????????????

http://www.blissvp.com
www.blissvp.com
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 02:49
zatko, jas zboruvam za Kanada i ne znam sto se sluchuva vo Avstralija. Mozhebi toa se izlozhbeni primeroci za gledanje i pretprodazhba. Svetskata distribucija pochnuva oficijalno na krajot od mesecov, pa mi zvuchi malu neverojatno kamerava da bide vo slobodna prodazhba tamu... ama se e mozhno.

Изменето од Zoran K - 22.Ноември.2007 во 04:00
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 04:01
Nikon D300 veke se prodava vo Amerika.
Ova e oficijalno.
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 07:22
i vo skopje i belgrad se veke vo prodazba, i dvete kameri
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 07:57
Pa i ne bas Jane. Da ne se javuvase na telefon da prasas?

Eve sto vika BMfoto:

Nikon D300

BMfoto cena: 0 €

Stanje: Artikal trenutno nemamo na lageru, ocekujemo ga uskoro. Mozete ga rezervisati preko kontakt strane, na mail info@bmfoto.co.yu ili na telefon

Isto e i za D3, normalno.

Vo Axel foto ne pisuva taka, tuku da se javis za cena. Sto verojatno znaci deka go nemaat na lager.

Na sajtot na Refot B se staveni, ama samo za niv nema cena, sto znaci deka i vo Skopje gi nema.

Ne si mi jasen bas od sto maka ja dade informacijava, ama ajde збунетост

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 14:27
Ova sto go spomnuva Jane (za zatko ne sum siguren) e tokmu toa sto mi go kazhuvashe repot od Nikon. Prodavnicite i e-storovite ushte pred nekoe vreme objavuvaat deka veke gi imaat kamerite na prodazhba, duri i so objaveni ceni, pa na lugjeto im gi zemaat parite i potoa gi drzhat vo limbo ni na zemja ni na nebo, dodeka kamerite dobieni PODOCNA od Nikon si gi prodavaat na e-bay ili pod raka za povisoka cena. Esapot im e mnogu ednostaven: zgrabi mushterii kolku sto mozhes, zemi im pari i osiguraj si prodazhba so niv, a vo megjuvreme, na nivna smetka, prvi si ekstra profiti na strana kudejki go Nikon za nepochituvanje na isporaka na dogovorenata kolichina kameri!

Sekogash sum velel deka posle prodavachite na avtomobili, doagjaat prodavachite na kameri... ili mozhebi sega veke redosledot e obraten.

Samo od toj aspekt mi se dopagja potegot na Nikon Canada - da se preseche toa aramisko manipuliranje so poshteni i nevini lugje.

Изменето од Zoran K - 22.Ноември.2007 во 14:38
Кон врв
JANE971 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Canon-џија

Регистриран: 20.Декември.2006
Поени: 1711
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JANE971 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 14:48
MIre jas gi imav vo raka vo skopje so konkretni ceni i dvete cameri i 14-24mm f/2,8, 24-70mm f/2,8, taka da nemav maka tuku sakav da se pofalamголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Born to be alive...

http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2007 во 15:01
Jane, ne se somnevam vo onoa sto go velish, no onoa sto sakam jas da potenciram e deka i jas gi imav dvete kameri vo race so konkretni ceni i mozhev vednash da gi platam, no nemashe vednash da gi dobijam. Kamerite ushte ne bea isporachani od Nikon za slobodna prodazhba. Toa bea primeroci za pokazhuvanje i demonstracija.

Toa e golema razlika i vo nea lezhat profitite na bezk*rpuloznite prodavachi.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.