|
РЕЗОНАНЦИЈА |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 717> |
Автор | |
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo postavuvanje na rezonancata e pravilo da se sledat
nejzinite pravci.problemot bi se resil so postavuvanje se na svoe mesto
vo nasata sredina e tesko toa da se sfati.
no i koga bi se stavilo se na svoe bi bilo dosadno za poedincite.
|
|
Josefina_m
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 608 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo marco_antony so ovie prikazni uste poveke ja popravas rezonancata prodolzi da vidime do kaj ke stignat ovie
pravci sto gi isprakas.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hello, hello
vaka stojat rabotite vo moeto mozece po prasanjeto na rezonancija vo brakot:
za da stima muzikata vo brakot, treba da ima:
-tolerancija
-prijatelstvo
-ljubov
a ne treba da ima:
-drugi muziki od strana
e sega...
tolerancijata i drugite muziki najlesno se resavaat
ama...
prijatelstvoto i, posebno i ljubovta - NE se resavaat
ili stimaat ili ne stimaat
so nekogo ili vibriras ili ne vibriras na ista frekvencija
i od toa vibriranje ili izleguva muzika prijatna za usi
- ili skripi
i ne moze:
"e, aj da se dogovorime, za da imame ubav brak, od utre da se sakame"
ne e toa stvar na dogovor!
ili se sakate ili ne, ili peete, ili skripite
kraj!
p.s. ve umoriv???
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za uspesno "stimanje" vo brakot potrebno e pazlivo da vidime vo sto sme isti ... a vo sto se razlikuvame ... obicno toa go znaeme ... i se ni e jasno ... i potrebno e da primenuvame drugi izrazi ili frazi ... za da se smeni tekot na slucuvanjata ... ne treba da pocnuvame so komentari so koi se predizvikuva nervoza ... kako na primer: - sto se stori ... kaj bese dosega ??? - kaj te najdoja tebe ... (smotan) ... - strujata ne ni e platena ... - znaes sto mi rece majkati ... i normalno posle toa se "vozime" po tie sini ... muabetot moze da pocne na "neutralen" teren ... nesto sto nema da predizvika konflikt ... na primer: znaes denes sto mi se sluci ... (na ovoj nacin ne predizvikuvate konflikt - na vas vi se slucilo) ... taka kako sto odev ... edna kola ama me isprska ... lom me stori ... ova e dovolno vreme ... da se prilagodi situacijata ... a ne covek vleguva ... vo glavata mu vrtat nekoi misli ... i vleguva doma ... - kaj bese do sega ??? i pocnuva disharmonicno zboruvanje ... vikanje ... urlanje ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bidejki sakam da pisuvam za rezonanca vo edna familija .. eve edna vistinska prikazna ... Nekoj sakal da zemi zena ... ama da bide postena ... i se dumal ... sto znaci da e postena ??? i na kraj otkril deka ... ako e zenskata leva ... i so site se kara ... znaci postena e !!! I taka baral nekoja leva zenska ... baral .. baral ... nikako da najde .... site bile desni ... i najposle nasol ... ama mu kazale ... ogan i plamen e ... i ja zel ... toj kacen na konj .. taa odela peski ... i imal edno kuce ... i kuce kako kuce ... trcalo pred konjot .. ama ovoj mazot ... - ako uste ednas mi pomines pred konjot ke te ubijam .. i stvarno kuceto pominalo ... i mazot ... bum ... go otepalo ... zenskava gleda .... mazot sega na konjot .. ako mrdnis so usite ... ke te otepam ... a konjot mrdnal so usite ... i ovoj bum .. go otepal .. zenskata pepel ... i taka pominalo dve godini .... roditelite si velat ... abe ovoj ne ni ja vrati kerkata ... ama da odime da vidime sto stana ... I otisla majkata .... sto da vidi ... kerkata stoi pred porta ... stav mirno ... i go ceka mazot ... - kerko sto ti stana ... vaka da cekas ? - ami mazot mamo ... - ajde ... kakov maz ... neli majka ti e na gosi ... i si otisle doma ... No koga pristignal mazot viknal: - zosto ne me cekase ... koja e ovaa magarica tuka ? ajde vrzi ja za sliva vo dvorot i taka ja drzel cela nedela ... nadvor vrzana za sliva .. gladna i ja pustil ... odi babata kaj dedoto ... - leleee... abe onoj skroz bil ulav ... zetot ... i dedoto resil da ja vidi kerkata : i ja sretnal pak na vlezot... stoi mirno .... - cekaj go mazot kerko ... jas ke vlezam ... koga dosol zetot .. koga videl sto i kako .... - eee.. dedoto dosol .... i pocnal ... zaklal tele; prase; kokoski ; petli ... pajki ... i go precekal ... taka nedela dena se gostevale ... i go pratil.... a za poklon mu dal edno crveno gunche ... i koga go videla babata kako idi dedoto si rekla: - leleee.... mene me vrza cela nedela i gladna me ostavi ... a na dedoto i kozata mu ja odral !!! Ete taka bilo nekogas ... prvo se derela machkata ... I si ziveele srekno ... imale 8 kerki i 1 sin .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega za sega samo za edna familija ... kako vibrira edno semejstvo ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne!
redno bese da se "odmorime" malku od , marko! |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
gledam zakasniv ... ajde utre ... ke prodolzime so kafe muabet ... sega pak za rezonancata ... zavisi koj kako pristapuva kon rabotite ... pak sme na primerot vo edna familija ... sekoj den imame navala na PROBLEMI ... i sega koj kako toa go resava ... - nekoj toa go resava so buvnuvanje ... ili izbuvnuvanje ... - nekoj toa so aknuvanje ... - nekoj si gi prifaka ... i ne reagira ... najlesno se objasnuva so konj ... ako e problematikta diva = konjot e div .. ako e problematikata pitoma = konjot e pitom ... taka da ... ako imame div konj ... a stavime pitom javac ... otide javacot ... ili pak .. na pitom konj... ako stavime div javac ... otide konjot ... zatoa mora da se usoglasi ... na div konj ... div javach na pitom konj... pitom javach ... mnogu vrtam ... ako nekoj problem se resava so moliv ... nema potreba da go vklucuvam kompjuterot ... ako nekoj partal se peri racno ... nemora da se vklucuva masinata za perenje ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pak vo sme na tema familija ... cesto pati ... za da se ima harmonija vo familijata ... potrebno e da se pratat nekoi pravila ... na primer : 1. na avion nemoze da se montira motor od ficho 2. na ficho nemoze da se montira motor od avion cesto pati ... zaradi neusoglasenost ... vo familijata ... imame mesto harmonija ... disharmonija ... napetost ... kavgi ... eve zosto ... dali mozi ako na primer zenata e kako avion ... da i davame podrska so eden motor od ficho ??? ili pak ... mazot se odnesuva kako ficho ... a da mu stavime motor od avion ??? sepak nekoi raboti treba da se usoglasat ... ova avion ... mi asocira ... na nekoja zenska koga ke recat bila kako avion ... Eve kako izgleda sto muabet pravat maz i zena koi se vozat vo ficho ... - zenche ... arno ni e fichovo ... - sto ke ni e pogolema kola ... - a i za kade se brzame ... - sekade stignuvame ... - a i sto ke pravime ako stigneme porano ... treba da cekame ... - a i delovite za ficho se evtini ... - plus polovni gumi ... - more mazu .... kolku si mi umen ... - zeno ... ene idi pozadi eden mercedes !!! - kade se vrti zenata ... da vidi ... - ene go zamina napred ... eeee .. go snema ... Nisto ... toj vo mercedesot ni zamina ... ne znaeme sto misli ... ne stignavme da mu napravime intervju ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro utro ... dali ste kako novi utrovo ??? |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro utro na cel svet ... hahahahaaaa ... kakvo "odmaranje" kocko ... drago mi e sto kejt-d-grejt napisa nesto sto na site ni e od zivotna vaznost ... harmonijata vo semejstvoto ... i se slozuvam so nejzinoto mozoche ... i za mene toa e taka ... ili ima harmonija ili nema ... ili e zenata bremena ili ne e ... nemoze polubremena ... no temata rezonanca e za toa ... kako mozeme da se NASTIMAME da imame harmonija ... moze polesno ke se izrazuvame ako koristime muzicki termini ... porano klasicnata muzika strogo odese po harmoniskite principi ... denes ... gi rastimuvaat instrumentite ... se komercijaliziraa rabotite ... taa muzika ne rastura sekoj den ... za da ima bozevstvena ubavina vo harmonijata ... gi imame principite na madrigali ... no ajde vo familijata ... maz i zena ... prvo treba STIMANJE na "instrumentite" ... eden ke "mora" ili da recam da bide umen ... da se nastima prema drugata strana ... eve zosto e toa vazno ... na primer nekoj covek nesto tvrdi ... - ova e skapo !!! odma jas se stimam: - daa ... tocno ... skapo e ... ova e stimanjeto ... ne odam vo kontra-basiranje ... da go ubeduvam deka ne e skapo ... i samo da se raspravame ... so toa sto se sloziv so drugata strana ... prodolzuvam ... - i jas mislev kako tebe pred mesec dena ... (a zamislete drugata strana me slusa ) ... no koga razmisliv ... deka eden grip da dobieme ... nedela dena nema da bideme sposobni za rabota ... kolkava zaguba e toa ... a vaka ... za samo 10 EU ... verojatnosta od nastinki i gripovi se namalila ... i veruvajte ... vo 10000 % od slucaevite ... ke mozete da sorabotuvate so toj covek ... a ako ripneme kako sto znaeme ... - skapo ??? - glup eden ... kako skapo be .. - abe ti i prost si bil ... vaka nema da imame rezultat ... Denes ke zboruvame za "stimanje" ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bas sakam na nekoi ludje da im e dosadno ... obicno se toa ludje od tipot ... "bas me briga za se - site tokmete se ..." oti? oti toj bil takov !!! kako da ne ... ke go reprogamirame ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobra nok .... ubavi sonovi ... utre kako novi !!! |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubavo kazano kejt-d- grejt, ama vo brakot ne e se samo crno ili belo, ima bezbroj padovi i krevanja, taka da ima golemi oscilacii i mora sekojdnevno da se raboti na ljubovta prijatelstvoto itn. Ama i ne mozhe se da bide taka ubavo, ne bi bilo interesno neli.
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 717> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |