IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 105>
Автор
Порака
chaat Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 17
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chaat Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Ноември.2007 во 17:02
KOGA SETO OVA BI GO ISKORISTIL ZA MARKETING DOBRA TI E VARIJANTAVA A TOLKU MNOGU ZABELESKI IMAV ZA NEA...
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2007 во 11:26
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=34614

Вториот поглед на Сашо Н. Алушевски

Изменето од bobicar1 - 12.Ноември.2007 во 12:12
Кон врв
сашо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2006
Поени: 538
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај сашо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2007 во 12:27
spasiba bobi :-)
ne mi ide ova uploadov
fotkava me zaintrigira http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=34614

ova se 2 mozni varijanti kako moj predlog
mozebi trebashe da ne gi lepam zaedno - no ...

Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Ноември.2007 во 14:18
original
http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=34538

moj pogled

Изменето од branko_k - 12.Ноември.2007 во 14:24
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 05:53
Si ja masakriral Branko.
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
JBorko Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Октомври.2007
Локација: Slovakia
Поени: 52
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JBorko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 08:11
Карактеристична твоја обработка! =)
Имаш право за позадината. Секаде се вели дека позадината во портретната фотографија не треба воопшто да го одвлекува вниманието, а мојата го одвлекува.
Како и да е не се решавав на толку драстичен чекор.
Што направи ти? Претпоставувам селекција на позадината и создавање на нов layer со маска + некој ефект на вториов layer. Црвената си ја оставил, а си ги намалил Плавата и Зелената...
Ај да не погодувам =)
Подобро кажи ти!

Изменето од JBorko - 13.Ноември.2007 во 08:12
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 09:09
Edna obrabotka na fotografijata na N. Polenak:
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=34498

Original:

Obrabotka (shadow/highlight; selective colors; SC Springer Digital graycard i paint with light). Se na se okolu 5-6 minuti rabota:

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 10:02
fino, si ja dobila vistinskata bojaсреќа
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 10:21
Da ok e toa, no mi e maka za izgorenite delovi. Mnogu interesen predel i ubav moment e toa so isparuvanjata ... samo epten e izgoreno. Vadenje detali samo so crna magija ... trikovi ne pomagaat тага
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 11:05
@Mire, edno "ne mi se dopagja" ke bese sosema dovolnoнамигнување

@Boris, ne e so layeri, ja klonirav pozadinata i ja zatemniv so burn. liceto se obidov da go izostram i da go neutraliziram otsjajot na kozata od blicot... cela obrabotka traese 10ina minuti, mozebi so popedantno rabotenje i ke se dobiese podobar rezultat. среќа

pozdrav
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 12:51
Branko,
Da ne elaboriram na dolgo i na siroko, so obrabotkata sustinski go imas izmeneto toa sto izvira od izrazot na liceto i od ocite na devojkata/zenata.
Ona sto go gledam na originalot e zivost, duri pomalku i djavolstina (misschief).
Od tehnicki aspekt, imas proizvedeno kompletno izmestuvanje na svetloto vo smisla na potemni jagodici od ostatokot, sto ne e logicno i nekoja cudna , svetla linija , koja se protega na podalecniot obraz i pod nosot. Za kraj, ocite,  koi imaat nekakva zelenikava nijansa, sega vece ne sodrzat nikakov detal (osven catch light od blicot)
Sorry, no mislam deka "ne mi se dopadja" e preblag izraz. Verojatno mozev da najdam i drug izbor na zborovi, no ete ni sega ne mi padja na um kako da go formuliram намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 13:06
ok, ti si znaesнамигнување
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 15:30

Кон врв
Sanja84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Февруари.2007
Поени: 643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sanja84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2007 во 15:48
"Suv piper"

vtor pogled
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5960616263 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,453 секунди.