![]() |
|
Очи што урочуваат |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 9> |
Автор | |
joki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 2548 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
бојата не игра улога...иако најурочувачки се сметаат зелените...јас мислам само дека силата со која е кажана односно замислена клетвата е пресудна...зависта е најчеста причина
|
|
![]() |
|
kandid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Ja imam zeleni toci i odgovorno tvrdam deka nikoj do sea ne me tuzel za urocuvanje
![]() |
|
I posle mene-POTOP!!!
![]() |
|
![]() |
|
blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5922 |
plavite oci urocuvaat...jas taka znam...
inaku ocite sto sekojdnevno gi gledam po nekolku casa se plavi...i pojma nemam dali sum urocena...kako da otkrijam
![]() |
|
![]() |
|
misterious ![]() Нов член ![]() Регистриран: 24.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Ау да мене нешто што најмногу ме плаши кај човек е страшен поглед. Ама мислам дека и јас некогаш имам таква "моќ" ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Наивно е да се мисли дека луѓе со плави или незнам какво очи урочуваат.
Но ова суеверие се вкоренило па затоа на мало бебе обавезно му облекуваат нешто наопаку или му врзуваат амајлија со сино окце, па кога лошиот поглед ќе бил упатен кон бебето, злото наместо во бебето да отишло во амајлијата ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
iako mnogu ne veruvam vo ova ... no mislam deka ima ludje koi mozat da urochuvaat ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
nemo84 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Првпат читам за вакво нешто. Не ми се верува...значи што се нема на светов.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
najverovatno e sugestivnosta vo prasanje ... ima ludje koi na mnogu lesen nachin moze da deluvaat na onie koi se otvoreni kon toa ... dodeka nekoj skeptichen tesko moze da se urochi ... na primer bitolchani moze ... zatoa sto glavna odlika im e VERUVANJETO ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
JASE_SMILEY ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Definitivno se soglasuvam.
Pazete sto mi se sluci denes : odam kaj baba mi na gosti i ete ja za belja "vesterkata' (komsivkata) na baba, taa stom me vidi odma me zaboluva glava, i nie odma protiv urok (ne deka znaeme kako idat tie raboti ama aj) megju sebe si kazavme (jas, mama i baba) da i se vrati se sto misli loso.....................I ZNAETE STO SE SLUCI? .... DOBLIZUVAJKJI SE DO NAS... SE SOPNA!!! ....I PADNA KAKO KRUSA PRED NAS!!!!!!! I AJ POSLE NE POSTOELO ACILI-BACILI-BU ?! ![]() Изменето од JASE_SMILEY - 07.Октомври.2007 во 02:18 |
|
Jase-Smiley_THE ANSWER
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Неверојатно но вистинито!Верувам во-очи што,,пресекуваат",и тоа како...! |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
da te presece nekoj so pogled ne znaci deka urocuva
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
..ШТО ЗНАЧИ ДА ТЕ ...,,УРОЧИ"...?
![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
bluebell ![]() Сениор ![]() ![]() the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
pu, pu da ne te fati urok!
![]() ![]() |
|
always look on the bright side of the life!
|
|
![]() |
|
NiNa1 ![]() Сениор ![]() ![]() Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
NE VERUVAM U BAJA4KI
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |