|
Цртање/сликање-дарба или работа? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
banana_man
Нов член Регистриран: 09.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Ноември.2007 во 14:29 |
Nov clen sum na forumov, ne znaev kade da se obratam pa da probam ovde. Od sekogas sum sakal crtanje ili slikarstvo samo ne sum se obidel vo posledno vreme nikade i nikogas nesto da nacrtam, uste od osnovno. ne mi idelo nisto posebno nitu mn sum se azlikuval od drugite deca bar kolku sto se sekavam od casovite po likovno vo osnovno. imam slobodno vreme pa bi sakal da zapocnam na casovi po crtanje ili slikanje samo imam edna dilema dali voopsto da zapocnam. Dali e potreben nekakov talent ili dovolna e samo ogromna zelba a ostanatoto e samo tehnika koja so rabota se sovladuva? Dokolku nekoj ima odgovor na ova prasanje mnogu bi mi pomognal i dokolku poznava nekoja skola da mi kaze kade bi se obratil.
Fala. Изменето од mamma - 29.Март.2008 во 22:56 |
|
Zeska Domakinka
Група Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epa eve vaka toa sto imas takva zelba za umetnosta e super... jas zavrsiv sredno umetnicko uciliste i fakultet koj seuste go dovrsuvam ustvari, i mozam samo da ti recam da ne se dvoumis... ako go sakas toa navistina probaj... ne sme se rodile site uceni, ke naucis... ne e bitnotokoj ke ti pokazuva ili kako ke ti pokazuva i ne e bitno dali mislis eka mozes- tuku bitnoto e dali navistina sakas a ako sakas veruj deka mozes,.... ne e potreben talent... ne e potrebno nisto osven ljubov prema toa... me zanima samo kolkav si i dali imasd sradno zavrseno... ako nemas zapisi se sredno umetnicko stom ti se dopaga toa... a ako imas veke zavrseno- probaj so onie privatni casovi koi gi drzat isto profesorite od srednoto umetnicko uciliste... eve jas mozam da ti dadam broj od skoloto i ako pobaras tamu, sekako da pozdravis nekoj od mene site me znaat tamu pa i bez problem bi primile nekoj moj covek... sepak iako ne se znaeme,,, pisi prvo dali sakas broj pa ke ti odgovoram... pozdravce
|
|
Sometimes is necessary to listen the silence... It may tell more...
|
|
banana_man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa da ti kazam pravo samo sto zavrsiv so fakultetot (marketing) a teshko se naoga rabota pa imam mnogu slobodno vreme i nemam kako da go iskoristam a da sedis doma ili da izleguvas non stop se zdosaduva. Pocnav da idam na casovi germanski pa mislev da probam i ova. Inaku iam 22 godini (kolku da se znae)
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1% дарба
99% работа |
|
banana_man
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a dobro nema nekoj da mi preporaca kade da odam ili eventualno tel broj
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se misli choveche...slikaj!!!!
Eve ti broj....3085-739,Toa ti e slikarska shkola DEGA-ke ja barash Simonida. Kulturno informativen centar-KIC-tamu raboti Toni Shulajkovski (toa ti e vo zgradata na Rabotnicki dom) Kasiopeja Naumovska-imam samo mobilen(javi se po LP ke dadam) Imam ushte ama vo momentot samo na ova se setiv. Ako ne dobiesh-pishi LP Изменето од mamma - 10.Ноември.2007 во 16:40 |
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво дарба а потоа работа. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo so se interesiras i so nemas precki sega da zapocnis so bilo sto. bravo i za izborot i obavezno da si se zapisis... barem tamu niz skopje imate se i sesto...ovde vo ohrid se e umreno |
|
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma jok
vezbanje treba toa da rabota da da da za da se sovladat tehnikite no bez darba brate mili a ne e toa darba nego konrola na teloto po baranje na mislata zasto rekov telo????? zatoa so toj so znae da crta kje go napravi so dvete race so noze moliv da drzi i vo ustata a da ne ti kazuvam za umetnicko mocanje vrz beliot sneg |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sorry,anakin no sepak poveke gi sakam
umetnichkite sliki kade ima kompozicija na boite. Monohromnite sliki(kako ovie tvoi na snegot)mi deluvaat ....hhmmmm...bez razlika na rasporedot na oblicite vo slikata... Изменето од mamma - 10.Декември.2007 во 20:17 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vidi ima nijansi ako e povekje od eden lud mocator
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aaaaa...toa e veke neshto drugo.....
dva ili poveke avtori..grupna izlozba... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
izlozba e edna- slika delo edno no praveno akko vo likovna kolonija na slikari
ako se uste pivopijci delata kje se mnozat no slabo toa se pie pivo na sneg |
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...СО ИСКЛУЧОК НА НЕКОЈ...НИЕ НЕМАМЕ ИЗБОР НА ДОБРИ УМЕТНИЦИ...БРАЌА НА НОВИНАРИТЕ...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |