|
Депресија и фобии |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
loptica
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 173 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Ноември.2007 во 20:26 |
Ima li na forumot nekoj koj ima iskustvo so depresija ili agorafobija, klaustofobija, anksioznost i drugi psihicki problemi.
Jas sum na primer agorafobicna, minatata godina ic ne izleguvav od doma, a so agorafobija me fati i depresija.... Sega sum podobro, setam izlagam, ali mnogu go smeniv nacinot na razmisluvanje....mislam deka sega znam sto se pravi vrednosti. Da ne dolzam zosto ne sum naj naj so makedonskiot deka sum srbinka koja zivee vo Skopje veke tri godini, ama se uste ne ja savladav ubavo gramatikata....ama se trudam toa e najvazno, neli? Ste imale li takvi momenti na kriizi, vie ili vasite bliski? I ako ste imale, kako go nadminavte toa? Изменето од loptica - 08.Ноември.2007 во 20:27 |
|
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kejt..ne e toa bas taka lesno...posebno koga se raboti za agorafobija...
Togas ne mozes da izlezes, a kamoli da rabotis. Taa sostojba predizvikuva nekoj mnogu jak stres i ne moze da se prebrodi so rabota. Gledam deka ti si imala blaga depresija i deka uspesno si je prevazisla Site luge barem ednas vo zivotot pagaat psihicki od ova ili ona pricina, ama ima luge koji padnat na dno i tesko se digat posle toa tesko e kacuvanjeto. Toa e veke po seriozna sostojba koja se tesko nadminuva. Verovatno zaradi nedostatok na serotonin vo mozokot. |
|
NE MI ZAMERAJTE NA GRAMATICKI GRESKI....USTE UCAM TA-TO-OT...KE SE SNAJDAM VALJDA BEZ PADEZI...
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
Изменето од ACELERA - 17.Март.2010 во 12:07 |
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa bas zato i ja otvoriv ovaa tema tuka.
U Makedonija kako da nema takvi luge..ili gi ima, a tuka e seuste toa tabu tema...ne znam. Na interenetot ima milion forumi i strani za toa, ama se se srbi, hrvati ili bosanci...uste ne sum procitala deka nekoj makedonec ima takov problem Za divno cudo....toa e mozda i dobro |
|
|
|
sikter
Сениор Регистриран: 01.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 650 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahah , makedoncite i te kako gi imaat i dvete
samo ne se ni svesni za toa, mislam ne ni znaat kako se vikaat tie sostojbi |
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vtor pat vecer me ostavas iznenadena I jas ponekogas pomisluvav deka e taka. I taka e verovatno. Tuka ako odis na psihijatar, odma si lud..... Ne znaat da razgranicat nekoji raboti. Poznavam tuka mnogu devojki koji se vleckat po lekarite na EKG so misla deka nesto ne im e vo red so srceto, imaat tahikardijii i aritmijii, a analizite im se fantasticni...fizicki se zdravi.... A koga ke im reces toa ti e na nervna baza-anksioznost, se cudaat...i uste da im kazes deka im treba psihijatar ke te oterat u PM... A ti samo si sakal dobro da napravis Toa e se neinformiranost....barem vo taa oblast. A taa oblast e mislam sepak vazna... Psihicki razvoj na covekot. Изменето од loptica - 09.Ноември.2007 во 00:11 |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo pravo si. I toa nee bolest, tuku trenutna psihicka sostojba, kako na primer koga ke izgubis nekoj blizok i posle toa ti treba dolg period da se oporavis, ili traumi od nesrekno detstvo i uste mnogi nesrekni iskustva.... Posle tezok period normalno e covek taka da se custvuva. Da ima krizi. Ama izgleda....se uste e previse tabu, samo ne znam zosto. Pa na primer Ceca e depresivna i pie antidepresivi....i toa javno go kazuva. |
|
|
|
sikter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ushte toa fali tuka
mesecna stafka za psihijatar |
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za zal ne znam sto znaci toa stafka |
|
|
|
sikter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa,trosok!
smetka. |
|
loptica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A, ne se sekiraj za toa...eftini se kaj nas zosto nemaat rabota Za trista denari mozes dva sati da kukas i uste sovet da dobijes.. Ma toa go nema nigde vo svet...segde na balkanot e izgor.... Makedonija sekogas bila posebna vo mnogu raboti. Toa koga im kazuvav vo Srbija se cudele..tamu 20€ saat... |
|
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |