|
Дали наставникот може да го поттикне ученикот |
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Автор | |
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i zatoa nastavnicite da gi zaostavat ucenicite, posto platat im e niska t.e. ne mozat da ziveat od nejze (iako ke ti kazam deka vo makedonija mnogu polesno mozez da se snajdes za nesto pari kako vo drugi kraista)......??
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spomnavte plata i to e mnou tocen podatok.vo skriptite od organizacionalna psihologija prvata recenica so ja procitav bese:"osnoven motiv za rabotnikot se parite".ova kazvit dosta,ali vo sekoj slucaj ne e se,ne e se do platata.prvo i osnovno site profesori(so samo nekolku isklucoci)trebit da posetat odredeno vreme psiholozi,da si gi izlecat svoite srednoskolski i fakultetski frustracii,pa duri posle da vlezat vo obrazoven sistem,a denes sme svedoci na tortura od strna na profesorite vrz ucenicite samo i samo zaradi tie frustracii so si gi imet doma.ne e lesno da se rabotit so deca,pa i studenti,vo sekoj slucaj e to sudir na generacii,pa edni roditeli so gi imame kolku i so niv ne mozime da se razberime zaradi toj sudir na generacii.
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
VIZANTEL
Сениор Регистриран: 27.Август.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 164 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So platata koja ja imaat teshko deka voopshto na taa tema razmisluvaat.
|
|
,,UNUS TESTIS, NULUS TESTIS,,
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deneska kako sto dojde vremeto nastavnikot moze samo da go turne nazad ucenikot
|
|
Sunce hvala ti sto si isashlo za mene,sunce OBECAJEM MISLI SU MI POZITIVNE!
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako go ka4i na ushka
|
|
Julija
Сениор Регистриран: 02.Март.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Почна темава за платата на наставниците, а сепак беше: дали меже наставникот да ги поттикне учениците...
Наставниците навистина земаат мала плата, но на крајот на краиштата 90% од населението во Македонија зема мала плата или никаква... Ако наставникот навистина си ја сака својата професија (значи сакал да биде наставник, а не космонаут), тогаш тој ќе даде се' од себе да ги научи децата... Некаде спомнав, а ќе спомнам повторно: децата ја ценат професионалноста на наставниците...наставникот може и да се однесува студено кон учениците, но ако тој добро си ја врши работата, ако е праведен и човечен, тоа децата знаат да го ценат... |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo povekoto slucai go upropastuva. Nasive nastavnici ne bi im doveril ni ovci, a kamoli deca
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JULIJA...DAJ BIDI POKONKRETNA...TE GI BRANIS ...TE GI NAPAGAS...!!!STO E RABOTAVA? |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека може, само за тоатреба добра воља.
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
GoXI
Сениор Регистриран: 01.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 105 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prosecniot nastavnik kazuva, dobriot objasnuva, superiorniot demonstrira, a najdobriot inspirira
|
|
Паланчански
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Локација: Dubrovnik Статус: Офлајн Поени: 1655 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можат, но повеќето не се трудат воопшто...
|
|
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo android moze da bide sovrsen nastavnik, taa uloga za covek ne e, sto i se dokaza vo bezbroj slucaevi
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
БРАВОС ЗБУНЕТ
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На наставникот платата никогаш не смее да му биде примарен мотив за работа, туку помислата дека му е дадена жива материја на обликување и дека од неа треба да направи нешто што ќе и користи на Македонија. Наставникот е вајар на душата на детето. |
|
Внеси реплика | страница <1234 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |