|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 1415161718 55> |
Автор | |||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Greskata kon covek se prostuva, a greskata kon Boga NE!
Politeizmot e smrten grev!
A ona sto ti sakas da go nametnes, ednostavno, ne e taka.... pa, neka, sonuvaj si i izmisluvaj,
a toa sto sekogas gi krsite prvite 2 Bozji zapoveda, toa ti e drug muabet????!!!!
|
|||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако е така тогаш сите изгинавме. Но фала Му на Бог што не е така
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Ebu-Hurejre
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 667 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pusta tvoja zaludna zelba .......za koja eden den skapo ke si go platis ...
den kade se ke ti stane jasno ... den kade bezsomnenie ke si ja dobies nagradata koja ja zasluzuvas
|
|||
Секташ
Група Регистриран: 28.Октомври.2007 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 78 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Тука е твојата заблуда,Само преку жртвата Христова имаме спасение и само Тој може да не спаси од вечната смрт(пекол)
Точно е тоа дека само Бог помага,ама забораваш дека Исус е Бог.
|
|||
.......Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|||
Hanibal_King
Група Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas bi vi rekol nema potreba da se raspravame za takvi raboti nase e da veruvame vo ona sto si go imame vo srcata a sto e pravo toa ke ni kaze DRUG!
|
|||
Miralem1
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova e ubedlivo naj glupata tema otvorena.
I otvorena e od strana na Ateisti so cel da se raspravame.
"Vam vasa vjera Meni Moja" (Qur'anski aet)
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Srcence
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se prasuvam samo vo sto navistina veruvte vie...vo eden Gospod Bog, vo svetiot dug ili vo Isus hristos.....stvarno ne mi e jasno.....
dali nekade Isus Hristos rekol deka e bog....deka e toj onoj koj stvoril se....dali rekol deka e zacnat od boga..................................................Strasni raboti....se znae seka azreti Isa bil pratenik Allahov, Isa samo propovedal veruvanje vo eden bog.......
Zosto tolku dramaticno gi preinacuvate rabotite...............................i kolku za informacija, azreti Isa na tajnata vecera kazal deka ke dojde sleden pratenik Muhammed...i deka toj ke go pokaze praviot pat.....Doaganjeto na Muhamed al sl. se znaelo uste vo vremeto na azreti Adem i Ava........
Zalosno za onie sto ne sakaat da ja prifatat vistinata............................A koga azreti Isa ke bide simat na zemjata, i koga povtorno ke vladee ke svatat nevernicite kolku zgresile zatoa sto toj prvo ke go skrsi krstot, ke ja zakoli svinjata i ke zivee kako vernik Islamski.... Onie sto nesakaat da ja vidat vitinata, Allah dz sh neka im go osvetli patot!Amin
|
|||
Srcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i uste nesto, Azreti Isa ne se zrtvuval.....azreti isa e vozdignat od Allah i toj ke odluci koga azreti Isa ke se vrati povtorno na zemjata.........Azreti Isa kako i negovite prethodnici pejkamberi samo go objavuvale ona sto allah im naredil da go objavat...bile poslanici no obicni luge a ne BOGOVI...eden e BOG- eden e Allah
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Srcence (kolku mil nick imas) kazaa vo sto veruvaat tie. Ona vo sto veruvaat deka ne moze da se objasni,nesvatlivo e... sto e naj tragicno,tokmu toa im e dokaz za nesvatlivoto i za ona STO NEMOZE DA SE DOKAZI.
|
|||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
|||
Srcence
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
fala za nickot:)
Za da ja otkries vistinata ne treba mnogu, samo treba da pobaras od Allah dz sh da ti go osvetli patot i da ti go napolni srceto so vistinskoto veruvanje i nur so koj ke mu ja pokazuvas vistinata i na dugite osvetluvajki gi i nivnite patista.....
pozdravce
|
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зошто мухамед ако е пратеник Божји живее толку спротивно поразлично од останатите пророци пред него???? сиромаштија - богаство глад - ситост мирољубивост- војни скромност- гордост детственост- блуд и харем ???????????????????????? |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A kade ova go pisuva ?
|
|||
|
|||
Miralem1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
сиромаштија - богаство
Tokmu zatoa Muhammed s.a.w.s bil progonuvan,sto se zalagal bogatstvoto da se deli so siromasite-ZEKAT.
Eden primer. Vlegol ednas Omer r.a kaj Muhammed a.s.w.s i go steknal kako spie na lezaj od palmini listovi. Na negovite pleki se primetuvale tragi od listovite.Gledajki go vo taa situacija,Omer pocnal da place,pa go prasal Muhammed s.a.w.s zosto places ?
Se setiv na Vizantijskite kralevi i Perzijski carevi i nivnite uzivanja (rekol Omer) ti si Allahov pratenik,Milenik i odabranik a spies na lezaj od listovi.
Zarem ne si zadovolen tie da go imaat ovoj svet (prolazen) a nie onoj svet ? Zadovolen sum,rekol Omer.
Kolkava bila negovata skromnost,Simo moj mali,neizmerna... samo go dokazuva vaseto sprotivno tvrdenje i prevrtuvanje na Vistinata vo Nevistina i obratno.
глад - ситост
Ednas Muhammed s.a.w.s bil so ashabite,prespale pod nekoj sator.... vo pokasnite sati,Muhammed a.s primetil deka dvajca od Ashabite izlegle nadvor od satorot (nemozel ni toj da spie) po malku vreme izlegol i toj,pa gi prasal zosto izlegle. Ashabite rekle (a bile edni od naj uglednite i naj imuknite) nemozeme da zaspieme od glad o Bozji pratenice. Vi se kolnam vo Allah,rekol Muhammed.a.s.w.s deka i jas zaradi toa izlegov.
мирољубивост- војни
Vojnite sekogas bile potkrenati od strana na Hristijanite,Evreite i Mnogobozcite (ne ratuvale sami so sami) ako bea drugite miroljubivi,oti ne ja ispolnile zapovedta,ako nekoj te slakne po eden obraz zavrtimu go i drugiot.
Muhammed s.a.w.s ja donel KONECNATA VISTINA,prestanala LAGATA so negovata pojava,laga od koja nekoj KORIST IMAL i politicki celi i moki... Tokmu vie stanavte protiv Islamot da se borite zatoa sto Vistinata ja propoveda.
Da se potsetime na Kolonizaciite,Inkvizicii,Krstaski ratovi.............
скромност- гордост
"Jas sum samo eden obicen covek,jadam sto jade eden obicen covek" (Muhammed s.a.w.s)
детственост- блуд и харем
Ako se prosetame kroz biblijata,ke najdeme mnogu morbidni raboti da ne zboruvam za toa sto skoro sekoj prorok imal poveke od edna zena.Ke gi spomnam samo poveke spomnuvanite.Avram imal 2 zeni.Nikoj za problem ne go zema toa. Solomon imal stotici zeni,nitu e toa problem.Problem e samo sto Muhammed a.s imal poveke.
Isa a.s-Isus,nemal nitu edna,nemal potreba za zena,dali e toj..............??? Neuzubillah
Simo mali,treba prvo da porasnes,potoa da zboruvas.
Sekoe dobro.
|
|||
|
|||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ПОЗДРАВЧЕ МИЛ МОЈ БРАТЕ Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 18:46 |
|||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||
Внеси реплика | страница <1 1415161718 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |