IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Дом и градина
  Активни теми Активни теми RSS - Уредување на станот според FENG SHUI
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Уредување на станот според FENG SHUI

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
Автор
Порака Обратен редослед
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 14:44
"dozvolete mi da go napravam vasiot dom vo sovrseno svetiliste"

dobar voved na Mary Roberts, specijalist po feng-shui голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 14:41

sovrsena spalna soba, moze duri da se pocuvstvuva toplinata i energijata
среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 14:37
eve nesto sto najdov od internet

sovrsena skladnost na boite, svetlninata...
rasporedot na mebelot kako i rastenijata
Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 14:09
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

NA OVAA TEMA KE DISKUTIRAME

ZA UREDUVANJE NA MESTOTO KADE ZIVEEME !!!

EDEN NACIN NA UREDUVANJE
E PREMA KINESKA UMETNOST NARECENA FENG SHUI...

ne bi bilo loso toa da se potkrepi i so fotografii!
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 13:29

knigata za feng-shui ja kupiv pred nekoja godina
vo Ohrid ... pri prosetka pokraj ezeroto ...

taka da odmorot so soprugata go prodolzivme
vo nadi-dajmi ja knigata za feng-shui ...
i muabetenje okolu toa ...

isto i doma crtavme nekoi rasporedi ...

porobro e toa ...
otkolku da se raspravame za nekoi gluposti ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
renesansa Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 09.Октомври.2007
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај renesansa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 13:18
Ureduvanjeto na domovite po  feng shui, posebno e moderno vo ponovo vreme...
Lugeto plakaat debelo za da imaat dom kade ke cirkulira pozitivna energija.Kinezite se najstara ziva kultura, i go imamat i jing -jang, feng shui, so vekovi, i vnimavat domot da im e vo kompaktnost so pravilata na ovaa nivna nauka za ureduvanje na domot.
Ne se preporacuvaat ostri agli vo domot, pozelno e da se ima mala fontana,vo koja pocel den ke cirkulira voda(noselo sreka),pozelno e da ima mali suveniri kako sto se prtici, zabi,seto toa noselo poz.energija i harmonija vo domot...okrugli masicki...
Ogledalata ne treba nikogas da se postaveni sproti vleznite vrati, ili sproti prozorci, za da ne izleguva poz. energija....
Samo sakav da prenesam  nekoi soveti sto gi znam za ureduvanjeto na domot spored feng-shuiсреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:49

tocno toa ...

Eden prijatel mi vika ...
ako trcas na 100 m ...
nemoj za 5 sekundi ...
toa nikoj ne go moze ..

istrcaj ...
da si edna stotinka pred vtoriot !!!

ako ripas vo visina ..
ripni povisoko od vtoriot .. !!!

Ete samo tolku trebalo ...

eden sovet do connected ...
prepoln ti e inbox-ot ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:47
Да се одбегнуваат остри агли во спалната соба, доколку тоа веќе е дел од вашата спална сепак не е толку страшно. Доволно е поставување на столни ламби до вашиот кревет за почеток.
Огледалото е главниот инструмент со чија помош се пренасочува енергијата. Затоа, многу е важно правилно да се постави во спалната соба.Затоа, никако спроти креветот. Се мисли дека доколку е поставено во таа положба, огледалото може да ја насобере животната енергија од вас а тоа според фш е лошо за вашето здравје (особено ова важи доколку сакате да се разбудите одморени и
наспани). Се верува и дека доколку огледалото биде поставено во таа положба може да придонесе дисхармонија на вашето семејство.
Доколку имате тоалет во вашата спална соба, потрудете се вратата да ви биде секогаш затворена, а ако немате и подобро.голема%20насмевка
Да се одбегнуваат слики со насилна содржина. Колку повеќе ја одржувате чиста вашата спална соба, толку повеќе придонесувате на циркулирањето на позитивната енергија на фш. Исто така, не се пожелни било какви апарати од бела техника.среќа

Изменето од connected - 01.Ноември.2007 во 12:49
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:42
Еве неколку совети според Фенг-Шуи:
Спалната соба според фш е најбитниот елемент, и најчесто е опишана како пасивен квадрант, каде енергијата на силата за животот е посмирена, потивка и опуштена. Најидеалното место на кое треба да биде поставена е што подалеку од ходникот  и дневната соба.
Креветот одигрува клучна улога во спалната соба. Според фш, потребно е на  секој кревет да има потпирач позади, или еден вид плотна(како сакате) која би имала добра текстура или пак да биде тапацирана по можност.  Креветот треба да биде позициониран спротивно од ѕидот. Не треба да стои во центарот на собата затоа што може да предизвика пасивна енергија и нестабилност.
Исто така е пожелно да не се поставува креветот во било каков агол на собата затоа што може да предизвика дебаланс на енергијата чи, која претходно ја спомнав. Исто така не е пожелно да се спие ниту директно спроти тоалетот.
Да се одбегнува локација на креветот под прозорецот или пак под клима уредот затоа што константниот проток на воздух не е во полза на здравјето, поготово не во спалната соба. Исто така, не е пожелно положбата на нозете да ни биде накај тоалетот.
Bo никој случај не смеете креветот да го поставите на нерамна положба.Така најмногу придонесувате во создавање на негативна енергија и ја попречувате нејзината циркулација во просторот.
А да, заборавив да спомнам, негативната енергија според фш се нарекува Poison Arrow.среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:24
џабе не рекле, прашај паталец а не гаталецголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:16

vazno e deka ovie principi davaat
eden nacin vo kulturata na ziveenje ...

sto me potsetuva na temata rezonanca sto ja imam otvoreno ...

deka se e frekfencija ...
i harmonija ...

ona sto ne e vo harmonija ...
ili e vo disharmonija ...
FENG SHUI dava kako toa moze da se harmonizira ...

ako ima crvena i zelena kuka sto ja gledame od prozorot .. vo sredina se stava cveke vo nekoja koe ke izvrsi harmonizacija ...

ima i nesto drugo ...
da se ucime na iskustvata na drugite ...
ne na nasite iskustva ...
ili na nasite greski ... uste poloso ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:09
Фенг-шиу на кинески значи ветар и вода.
На Кинезите им било одмна познато дека уредувањето на станот е битен елемент во воспоставувањето на хармонијата помеѓу
човекот и околината.
Кога околината е во соодветни бои, тоа значи дека чи или карактерот на околината е во баланс помеѓу Јин и Јанг енергиите.
Луѓето на кои парите не им се важни, плаќаат дебело за нивниот дом да биде уреден според Фенг Шуи.
За мене тоа претставува еден божествен пристап кон околината.
Најважните елементи од мебелот кои треба да се постават на определено место се боите, текстурите, растенијата, огледалата....
многу е битно нивното правилно распредување во станот за да може енергијата подобро да циркулира но и самите
да создаваат позитивна енергија.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:08
Originally posted by connected connected напиша:

Originally posted by Bufce Bufce напиша:

Офффф лелеллелелелеле....Може ли да престане да се верува у глупости и изворот на среќата да си го барате во самите себе. Само треба да се биде упорен и да се дава максимум од себе а не да се верува во се и сешто....Бог да чува...
не ми е јасно, како некои луѓе гледаат на ова прашање со резерва и го потценуваат.Фенг-шуи датира уште пред 4000 години, а нешто што е толку старо и познато наКинезите не е баш за потценување.изненадување

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2007 во 12:05
Originally posted by Bufce Bufce напиша:

Офффф лелеллелелелеле....Може ли да престане да се верува у глупости и изворот на среќата да си го барате во самите себе. Само треба да се биде упорен и да се дава максимум од себе а не да се верува во се и сешто....Бог да чува...

не ми е јасно, како некои луѓе гледаат на ова прашање со резерва и го потценуваат.
Фенг-шуи датира уште пред 4000 години, а нешто што е толку старо и познато на
Кинезите не е баш за потценување.изненадување

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.