|
Што мислите која е целта на нашето постоење? |
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Автор | ||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravo, blueprayer, i da znaes deka ne kaza nisto strasno, toa e normalno, ama nema sekoj hrabrost za toa.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bune sjara domnule lesno e smilsta na zivotot moj kako i tvoj e da prodolzime vrstata covek da se koti i redpoducira za da opstane vrstata si ja zavrsil ti zadacata koja prirodata ti ja dade , som si tuka na ova planeta tvoe pravo e da se kotis ???????? ene si znaes sega se nadevam deka nema da poludis Изменето од anakin - 28.Октомври.2007 во 18:01 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
iskrenosta boli isto ko vistinata
|
||
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се надевам дека ова е одраз на тинејџерски бунт. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
macedonian1
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postojam, ,da se smeam ,da placam
da im kazam dobar den na starite i da se custvuvam podobro da bidam sakana i silno da sakam da sozdavam i da ostavam tragi od moeto postoenje |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Замислете си еден чекан. Тој е создаден за да удира, односно заковува шајки и клинци. Тоа е неговата цел. Сега да претпоставиме дека овој чекан никогаш не бил употребен. Едноставно си седи во кутијата за алати и му е гајле.
Замислете си дека истиот чекан добива душа и свесност. Поминуваат денови, а тој и понатаму стои во кутијата за алати. Се чувствува чудно внатре, но не знае зошто. Нешто недостасува, но не знае што е тоа. Тогаш, еден ден некој го вади од кутијата и го користи за да крши гранки. Чеканот е потполно возбуден и среќен. Некој го држи, го употребува, удира со него по гранките, итн. Чеканот едноставно не може да се воздржи од среќа. Но на крајот од денот си остана со чувството на неисполнетост. Удирањето по гранките му беше интересно, но не и доволно. Нешто недостасуваше. Тоа не е целта за која тој е создаден. Во наредните денови е употребуван доста често. Некој кршеше камења со него, па ја исправаше роткапната удирајќи со чеканот по неа и други слични работи. Но чеканот и понатаму се чувствува неисполнет. Па затоа копнее по повеќе активност. Тој сака да биде употребуван што е можно повеќе за кршење, удирање итн. Тој си мисли дека не е задоволен и исполнет затоа што не е употребуван доволно, но длабоко во него, тој не е создаден за таа цел. Тогаш, еден ден, некој го зема чеканот и го употребува за да закове еден клинец. Одеднаш неговата душа се осветлува. Дури сега разбира за што е создаден. Неговата цел е да заковува клинци. Сите останати работи што ги правел не ни можат да се споредат со исполнетоста што ја чувствува кога заковува клинци. Сега открива по што тежнеела неговата душа цело време и зошто се чувствувал неисполнет и како нешто да му недостасува. Наровучение: Човекот нема никогаш да биде целосно исполнет додека не ја постигне целта за која е создаден. |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dajte mi {bogovi}da bidam ubava odnatre
a mojata nadvoresnost da stoi vo harmonija so moite vnatresni svojstva. Mudrecot sekogas da mi izgleda bogat i da imam samo tolku zlato, kolku sto modze da go nosi so sebe mudrecot. |
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
за жал сенсеи не е...жалам ако те разочарав....тинејџерот во мене умре во 2ра година средно. |
||
|
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Groznoto mesto kade postoime da pretvorime vo ubavo. Zivotot e grozen i nie treba da go napravime ubav, dusmanite da gi pretvorime vo lica prijatni za gledanje, slusanje i citanje. Ke ni trebaat uste milion godini, ako ne se istepame megu sebe vo meguvreme, ama ke uspeeme...drn, drn, jarinja...ma sto lupam pa i ja ?...
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
EH DA MOZAM DA SE RAZBUDAM...
SE BUDAM... I NEMA DA DOZVOLAM NA NIKOGO I NISTO DA MI GO RASIPE DENOT. |
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
nasite dushichki da se vrtat vo centrifugata na univerzumot ... onie sto cinat ... ke ostanat ... tie sto ne vredat ... ke letnat naokolu ... |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тешко да се дефинира.
Тоа е божја воља и божји дар. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu cesto lugeto i nemaat nekoja zamislena cel vo zivotot...
se baraat megu lugeto, profesiite, obvrskite....go prifakaat kako nekoj normalen tek kade materijalnoto- "denes do utre" im e se. tie pak sto ja baraat smislata na zivotot si postavuuvaat na sebesi celi po koi odat i se stremat kon ostvaruvanje, no najcesto po ostvaruvanjeto povtorno se ne zadovolni i taka se vo krug... zdravata cel vo zivotot e da si nejde covek mir vo dusata, nacin kako da se bori protiv losata energija, predizvicite...kako da bide nasmean i sreken....zdrav i poleten.... ako toa se dostigne, se postignala i celta...a seto ostanato e del od zivotot. |
||
people are strange
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |