IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 105>
Автор
Порака
moz pos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Trinidad and Tobago
Статус: Офлајн
Поени: 335
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moz pos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 00:19
da ne beseh crop-ot na Nina nemashe da go zabelezam ona be cool....

;)
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 02:18
Nina, mislam deka vo tvojata obrabotka poveke se gubi otkolku sto se dobiva... sto sakam da kazam...
imeno, close up [krupno kadriranje] pravime koga sakame da potencirame emocija, pogled, sostojba na duh itn. vo likot na subjektot... ili pak sakame dosta "ilustrativno" da ja prikazeme teksturata na liceto... vo konkretnava situacija mislam deka niedna od ovie pricini ne igra uloga... pred se ovaa fotka e za "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata... so tvojot krop ja gubime kosata [koja mislam deka odlicno se nadopolnuva so likot na slikava], uvoto i obetkata [isto taka vazen detal] i golem del od maicata... site ovie elementi go profiliraat karakterot na devojkata, i davaat nekakva nasoka za gledacot polesno da si napravi svoja "prikazna" i ke moze podolgo da se zadrzi negovoto vnimanie... isto taka, refleksijata sega doagja vo preden plan i e poocigledna, a vo nea ne se slucuva nisto interesno i samo pravi mala zabuna kaj gledacot... edinstveno natpisot "be cool" e nekakva pridobivka, no ne znam kolku vrednaсреќа

jas edinstveno bi go presekol sesirot od gore, do momentot kade sto ke nema crna pozadina vo desniot goren agol... so toa mislam deka malku ke se dobie na dinamika, i ke se potencira uste poveke nasokata na pogedot...

Изменето од branko_k - 27.Октомври.2007 во 02:19
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 02:37
e i jas da kazam za obrabotka na nina

obrabotkata na nina dava sasim druga slika
sega mi e dikutabilno koja e podobra
no nemoze da ima podobra koga e sasim druga

taka da  mozebi nejzinoto e prav vtor pogled

a site poranesni vo globala se estetski doteruvanja

izvinete na uzurpacija na vasiot vtor pogled
no nojot nefuncionira vekje :)))))))
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 10:08
... close up [krupno kadriranje] pravime koga sakame da potencirame emocija, pogled, sostojba na duh itn. vo likot na subjektot...

Branko , ako go procita mojot komentar na fotografijava na sajtov , ke razberese deka toa i mi bese namerata . Okoto mi padna na ustata , spontanosta na momemtot mi dade nekoja senzualnost zaedno so delot od liceto i vratot  , se drugo mi bese nepotrebno . Be cool e pridobivka kon koja ne se stremev ,  a nemav namera da ja odstranuvam . среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 13:12
"...vo konkretnava situacija mislam deka niedna od ovie pricini ne igra uloga... pred se ovaa fotka e za "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata..."

Nina, ova e celiot kontekst na mojot postнамигнување jas ne procitav vo komentari sto si napisala, no sepak stojam na stavot deka vo fotkava nema nekoja znacajna emocija, ekspresija ili sto i da e sto bi baralo pokrupno kadriranje...
Кон врв
NINA_SK Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 11.Јуни.2007
Поени: 601
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NINA_SK Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 13:34
Branko , priznavam deka mi nedostasuva analiticnost pri komentiranje na fotografiite тага , jas gi dozivuvam samo so emocija . Tvojot komentar na mojot vtor pogled e "by the book" i sosema se soglasuvam so tebe среќа. No ...

Pokraj  "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata..." jas vidov i senzualnost sto mi bese povpecatliva pokraj se ostanato . Taka ja vidov vo moite oci i toa e toa .

Go cekam Mire sto ima da kaze sto mu ja "iskasapiv" fotografijata  газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење.
Pozdrav Nina
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2007 во 18:24
Originally posted by NINA_SK NINA_SK напиша:

Go cekam Mire sto ima da kaze sto mu ja "iskasapiv" fotografijata  газење%20од%20смеење газење%20од%20смеење.
Pozdrav Nina

od Mireeeeeeeeeeee li eeeeeeee?изненадувањеизненадувањеизненадување

devojko si nadrljala плачење
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 14:08

Branko , priznavam deka mi nedostasuva analiticnost pri komentiranje na fotografiite тага , jas gi dozivuvam samo so emocija . Tvojot komentar na mojot vtor pogled e "by the book" i sosema se soglasuvam so tebe среќа. No ...

Pokraj  "stavot", outfitot i drzenjeto na devojkata..." jas vidov i senzualnost sto mi bese povpecatliva pokraj se ostanato . Taka ja vidov vo moite oci i toa e toa .

Pozdrav Nina

Nina, uste koga go procitav tvojot komentar, idejata mi se dopadna, no jas ne go "vidov" toa na istot nacin kako tebe среќа.

Eve go mojot vtor pogled na istata fotografija:

Napraviv 10stepeni rotiranje, a potoa kropuvav. Malku potesno pod bradata, no zatoa resiv da go ostavam sesirot necepnat.

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 14:09
Originally posted by anakin anakin напиша:

Pozdrav Nina

Anakin be ... ne ja plasi среќа

Taa ne i montira slusalici na zenami, kako ti na sin mi намигнување газење%20од%20смеење
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 14:27
aj veke koga pocnavme:

moe mislenje:
fotkata gubi od STAV so secenjeto na kosata, bidejki vaka ne znaeme kakva frizura se krie nadolu, sto mozebi nekomu ke izgleda banalno, no mene voopsto ne mi e... isto taka kako da se nabiva liceto nadolu, mi izgleda epten nespretno preseceno kako da imalo nadolu nesto koe treba da se prikrie...среќа
inaku Nina, apsolutno ne dobivas na senzualnost  so tvojot krop, zatoa sto po malku grubite ocila doagjaat vo preden plan a i natpisot "be cool" ne e bas vo korelacija so tvojata ideja, a sekako ni refleksijata ne pomaga tuka mnoguсреќа... ova sto go kazuvam ne e nisto "by the book" kako sto velis, tuku cisto licen afinitet i percepcija na nestata... nekako i dvata vtori pogledi mi deluvaat kako sosila preseceni, originalot spored mene e daaaaleku podobarсреќа
pozdrav

p.s.: i ne znam zosto voopsto se bara senzualnost vo fotografija koja veke ima odredeno "mood" i drzhenje na modelot... toa mi e isto kako da zeme sega nekoj da bara romansa vo filmovite na hitchkock...збунетост ednostavno nema logika, barem spored meneсреќа

Изменето од branko_k - 28.Октомври.2007 во 14:34
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 15:12
Branko, ja razgleduvav opcijata so secenjeto na sesirot, uste otkako procitav deka si ja spomnal.
Iskreno, so zasekuvanjeto dobivam vpecatok kako da odi vo visina do beskraj. Znam deka cudno zvuci, no neprijatno cuvstvo mi dava.

Inaku, kropot pod bradata bese nesto sosema drugo. Ne gledam na toa kako na portret, povece e studija na iskoristuvanje na prostorot. Nekakva sosema poinakva ideja. Ona sto go sakav kako portret go napraviv na originalot (od aspekt na poza, agol i vpecatok koj sakam da go dava). Ona za sto ne sum siguren e svetloto. Ne ocekuvav, nitu mi bese namera da bide narocito dramaticno, no ne docekav da procitam na sajt dali e barem OK.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 15:20
svetloto mene mi e ok... ama neli, jas ne  sum reperнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 16:04
Originally posted by Mire Mire напиша:

Originally posted by anakin anakin напиша:

Pozdrav Nina

Anakin be ... ne ja plasi среќа

Taa ne i montira slusalici na zenami, kako ti na sin mi намигнување газење%20од%20смеење

zbori so sakas
no so slusalicite bese pogolemo srcule
a ako ti ne go vide toa
ne problem -- si ja imas ti taa i bez slusalkite
- a na zenati mislam ne bi i odgovarale - tuka si vo pravo i so pravo se smeesголема%20насмевкаголемо%20гушкање

Изменето од anakin - 28.Октомври.2007 во 16:05

Кон врв
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Октомври.2007 во 20:48
original by Ана Стефановска

edit

eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5354555657 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,360 секунди.