|
Што е насилство? |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marence
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mrazam sekakov vid na nasilstvo
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zenite se skloni na verbalno i psihicko nasilstvo i zatoa ima impotencija i alkoholizam kaj mazite. Ne vidov na nieden pijanica zenata da mu e pogodena
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu dobro kazano ... ako nekoj ni isturi djubre vo sobata ... - ke se skarame ... - ke ni smrdi ... - ke cistime ... a ako nekoj ni frli djubre vo glavata ... - naivno se smeeme ... - i posle glavata ne boli ... pokraj fizickoto nasilstvo ... uste postrasno e psihickoto ... i treba da se sprotivstavime protiv toa ... sto vika eden moj kolega: - more koga ke mu se otpetlam ... ke vidat tie !!! i den denes ne mu se ima otpetlano ... i normalno nisto ne vidoa ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како беше она-Who needs gunshots when you got word!
|
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
box u ,..zubi!!,...nema pochisto nasilstvo!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
STOPza nasilstvoto
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Насилството
е попознато
во јавноста
како
злоупотреба,
навреди,
тепање,
злоставување,
интимно
насилство,
злоупотребување.
Да,
насилството
едноставно
кажано е ова,
но, и многу
повеќе.
Насилството
е модел на
многу
навредливи
и
принудувачки
однесувања
што
возрасните
или
адолесцентите
го
употребуваат
против
нивните
интимни
сегашни или
поранешни
партнери
или против
други лица.
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мора да биде употреба на сила. Полошо е психичкото насилство. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
R-C-F
Сениор Регистриран: 22.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nasilstvo e se ona za sto se veruva deka e nasilstvo vo edno opsestvo
taka da sega vo nasevo opsestvo se sto zenskiot mozok ne moze da go preraboti se smeta za nasilstvo pocnuvajci od garderobata sto ja nosat nivniot izgled sredinata vo koja sto ziveat itn. se smeta za nasilstvo vrz zenata dokolku gledano sprema mazot postojat mnogu malku nasilstva vo ova opsestvo pocnuvajci od raznite rabotni mesta koi sto gi imaat prifateno da gi rabotat golemata disciplina koja e potre bna da ja poseduvaat vo odredeni situacii odgovornosta vo semejstvata itn znaci ima mnogu nasilstva vrz mazot koi postojat no se smetaat za normalno nesto i kako za kraj mozam da go spomnam za mene najsmesnoto nasilstvo koe postoi a se smeta za normalno a toa e koga zenata e psihicki maltretirana od mazot se smeta za maltretirajne a koga taa ke vozvrati vrz toa so truejne na svojot maz toa e se smeta za normalno pa moze da se kaze gledajci od ova glediste vrz nasevo opsestvo deka ima cudno pomestuvajne na nekoi vrednosti a tie se kako rezultat od raznite stranski dvizejna koi se organizirani vo nasava zemja od strana na zemji koi sakaat da ja drzat situacijata vo makedonija pod kontrola pa jas mislam deka ako zenite nekogas bile najlesniot instrument preku koi moze da se vladee vo makedonija toa e sega pa eve i eden fakt koj ni pokazuva nesto vo zenskiot zatvor vo idrizovo ima 30 zatvorenicki za ubistvo i na site maksimalna kazna im e 10 god i upravnickata na zatvorot za site tvrdi deka koga ke izlezat nadvor toa nema da im se povtori sto e apsurd.............................. da ne begam mnogu od temata ke vi kazam samo eden primer koga dete malo e udreno od nekoe drugarce ne placi se dodeka nekoj ne go ubedi deka toa bilo nasilstvo be continued |
|
M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А дали ти ако некој ти удри бокс или ти опцуе мајка, сестра, жена, ќерка, ќе го свртиш другиот образ (при ударот), или ќе изјавиш љубов(при навредата)?
Или, што треба да направи мажот кого жената психички го малтретира?
|
|
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ја пријави во полиција за семејно насилство.За да биде повердостојно нека се исштипе самиот за да си направи две три модрици, нека се си направи една гребаница, па право по лекарско уверение. ќе го сликаат и обавезно ќе ја осудат.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
chuchuliga
Сениор Регистриран: 27.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да,да ја(или Го, ако е мажот оној кој врши насилство) пријави - се согласувам. ама ако ја обвини со лажни докази, тогаш прави само полошо, не ти се чини така? со тоа не решава ништо во врска со неа, со себе или со врската, напротив, само се влошува односот и се создава уште поголема тензија и омраза. личноста која врши такво насилство би требало некако да сфати дека има проблем. методата на освета е најлошата, односно најпогрешната метода.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |