IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - МАКЕДОНЕЦОТ против самиот себе
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МАКЕДОНЕЦОТ против самиот себе

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: МАКЕДОНЕЦОТ против самиот себе
    Испратена: 19.Октомври.2007 во 16:23
Каде бре живеете? веројатно не во Македонија, успеавте да ја затворите темата за „меѓунационални односи“ трескајки глупости и вулгарности, наместо да отворите креативна дебата за   подобрување на дијалогот помеѓу националностите кои сакале или несакале мораат да живеат под исто парче небо. Дали Вашето образование е толкаво, што освен да валате псовки и вербални претњи друго незнаете, па потоа криви Ви биле грците, србите или пак албанците и бугарите.
Додека македончето оди против македонската самобитност не ни треба другите да се мешаат, самите  себе ќе се сотреме.
Очекував дека барем модераторите имаат доблест да бидат над својата суета, но веројатно дека во четврто оделение толку ги учат( со исклучока на „бојан 81„), па наместо да подржуваат креативна дебата, изиграваат партиски војници. Веројатно треба да се запрашате што мисли младата македонска популација дали со псовки и фалење се прави држава, со оружје веројатно „видовте на телевизија, бидејки малолетни не примаат во регрути, а тие што ги бараа за под оружје веќе беа преку граница“  од 2001г дека неоди не што Вие сакате или нејќете туку оти други не Ви даваат.
И на крај едно прашање, само толку ли научивте играјки си „Кантри страјт“ или како се вика незнам, на сметачите што ви ги купија родителите за да си го подобрите образованието, ако е така тешко на Владата што мисли да  даде толку пари за сметачи.

Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2007 во 16:55
За дебата треба да се има консензус а не накрвавени страни,се знае кога луѓето несакаат да се гледаат па и комшии да се тие или ке си заминат културно секој на своја страна секој со својот последен збор,или ке се степаат(завојуваат) или треба некој да попушта.
Јас сум Македонец и како Македонец одбивам да им лечам комплекси на пониска вредност кај секој што пати од синдромот пониска народност.
Ова е моја татковина,ова е Македонија и ако на некој што несака со разбирање да слезе од небото и да научи во која држава живее јас повеке ништо неможам да му помогнам.Во секој момент ке застанам и ке ја бранам гордоста на мојата Татковина која ја плукаат разноразни јадни души што во борба за гол живот се нашле себеси како народности и мислат дека се граѓани од втор ред - но ке повторам тоа е сепак нивен проблем(комплекс) нема зошто мене или било кој Македонец да го замараат со нивната бајка од животнамигнување

До ДСДС порака за да знаеш што термин да користиш -  Јас не сум партиски војник туку сум НАЦИОНАЛИСТ и не дозволувам ниту јадни души ниту продадени души да плукаат по мојата татковина бидејки таа е најголемата гордост што ние Македонците ја имаме,кој тоа до сега не го сватил многу го жалам и ништо повекесреќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2007 во 18:04
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

За дебата треба да се има консензус а не накрвавени страни,се знае кога луѓето несакаат да се гледаат па и комшии да се тие или ке си заминат културно секој на своја страна секој со својот последен збор,или ке се степаат(завојуваат) или треба некој да попушта.
Јас сум Македонец и како Македонец одбивам да им лечам комплекси на пониска вредност кај секој што пати од синдромот пониска народност.
Ова е моја татковина,ова е Македонија и ако на некој што несака со разбирање да слезе од небото и да научи во која држава живее јас повеке ништо неможам да му помогнам.Во секој момент ке застанам и ке ја бранам гордоста на мојата Татковина која ја плукаат разноразни јадни души што во борба за гол живот се нашле себеси како народности и мислат дека се граѓани од втор ред - но ке повторам тоа е сепак нивен проблем(комплекс) нема зошто мене или било кој Македонец да го замараат со нивната бајка од животнамигнување

До ДСДС порака за да знаеш што термин да користиш -  Јас не сум партиски војник туку сум НАЦИОНАЛИСТ и не дозволувам ниту јадни души ниту продадени души да плукаат по мојата татковина бидејки таа е најголемата гордост што ние Македонците ја имаме,кој тоа до сега не го сватил многу го жалам и ништо повекесреќа

Еве значи можеш да бидеш македонец и на културен начин, па и ако се преставуваш како националист. Борбата може да се добие  и без оружје секако не со газење на своето македонско достоинство. Проблемот секако не е во Вашата самопочит  и во  Вашата македонштина, туку во злоупотреба на љубовта кон татковината која разноразни воени профитери ја користат на штета баш на младата популација, на крај цената секако ќе ја платат генерациите кои доаѓаат. Што се однесува до другите националности, без оглед што се сметаат дури и за „автохтони“ имаме потполно исто мислење, во Македонија сите жители мора прво да се македонци па потоа на културен план да ги негуваат своите национални обичаи, особено националностите што имаат матична држава, па затоа ако имаме намера за ова да го постигнеме  секако не треба мегданот да биде помеѓу  македонците по националност да би докажале дека се поголеми македонци.
Значи, во однос на оружјето што сите го мавтате, па дури и на форумот, треба да се вратите пред ’ ’ 90-та година кога некој смислено ги ограби воените магацини во Албанија, и го отвори патот на оружјето на Балканското подрчје во смисла на дестабилизација на истиот.Од тука можеш лесно да заклучиш чии  интереси се во прашање, и колку македонскиот народ може да се носи со проблемот „формирање држава“. Исто се однесува и до албанската популација, само што во почетокот на формирање на кризна состојба недоволаната образованост на истата доведе таа да биде злоупотребена, зборувам за подрачјето на бивша СФРЈ, од воените игри на народите од СФРЈ единствено Словенија се извлече без поголеми последици, иако тие заедно со хрватите и секако надворешниот играч-и, беа хушкачите, поводот, штрајк на обесправените рудари (кои беа купени за можеби „неколку шлепери“ банани) „рудникот Стари Трг“, така се отвори вртлогот на војната на пдрачјето на СФРЈ, сите видовме кому му донесе корист, а останатите уште ја играат крвавата игра, само што сега истата е потпомогната секако од локалните моќници и власто јупци.
Сето ова може и без оружје, примерите се блиску, државите од Балтикот, Чехословачка сега е на повидок криза во Белгија, но колку видам таму луѓето проблемите ги решаваат на друг начин. Е затоа беше темата „МЕЃУНАЦИОНАЛНИ ОДНОСИ“  за да се разбистрат главите, а не да го бараме главниот играч. Секако сите треба да сватиме дека во Македонија прво сите треба да бидеме МАКЕДОНЦИ, и да си ја почитуваме државата Македонија дури тогаш надворешните играчи ќе не сватат озбилно.Федерација по мене, само значи проширување на територијата на Албанија, веројатно Европа може тоа да го процени, но дали двата светски фаворита не се закана и за самата Европа, колку сме само малечки, а утакмицата се игра кај нас.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2007 во 18:25
Очигледно дека си го згрешил местото пријателе ова е форум а не парламент и овде има секакви ликови ако не си знаел.Нема да навредувам со објаснување на "секаквите ликови" бидејки мислам дека ја сваќаш поентата пошто ете сакаш интелегентна дискусија на примерно ниво.Се е тоа убаво и јас исто така верувам во конструктивна дебата нарочито на пониско (народно) ниво бидејки главучиве на власт дебатираат понекогаш и без одобрение од народот.Но сепак тотално не те поддржувам кога пишуваш за вооружена НЕсамоодбрана,па човече само тоа ни остана - погледни што се случува околу тебе во твојата сопствена земја,со амин од запад националностите им се качија на глава на Македонците,Македонија неможе да функционира не поради криминал,корупција и др. наведувани медиумски етикети туку баш поради таа национална проблематика која нормално никој не ја оправдува а секој си држи своја страна.Јас пишувам за Македонците пошто сум Македонец и како и погоре повторно ке напишам дека Македонците се тие што треба АМИН да даваат во оваа држава,доста Македонецот беше заложник на било која народност сепак ние сме тие кои ја изградиле и кои треба (со помош на другите малцинства) да ја доизградат оваа држава и општество.Која логика луѓе е да пати поголемиот дел од државата поради секакви политички проигрувања на помалите етнички заедници - тоа е неопростливо и треба да се стави крај на сета таа политика.

Според мене на ова општество му треба националистичка политичка партија како во секоја Европска нормална држава ке си го штити својот народ на етничка и СоцијалНационална основа,сепак Македонија е единствена држава на Македонците тие немаат резервна земја како останатите малцинства во Р.МАкедонија.

Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2007 во 18:33
Originally posted by dsds dsds напиша:

Еве значи можеш да бидеш македонец и на културен начин, па и ако се преставуваш како националист. Борбата може да се добие  и без оружје секако не со газење на своето македонско достоинство. Проблемот секако не е во Вашата самопочит  и во  Вашата македонштина, туку во злоупотреба на љубовта кон татковината која разноразни воени профитери ја користат на штета баш на младата популација, на крај цената секако ќе ја платат генерациите кои доаѓаат. Што се однесува до другите националности, без оглед што се сметаат дури и за „автохтони“ имаме потполно исто мислење, во Македонија сите жители мора прво да се македонци па потоа на културен план да ги негуваат своите национални обичаи, особено националностите што имаат матична држава, па затоа ако имаме намера за ова да го постигнеме  секако не треба мегданот да биде помеѓу  македонците по националност да би докажале дека се поголеми македонци.
Значи, во однос на оружјето што сите го мавтате, па дури и на форумот, треба да се вратите пред ’ ’ 90-та година кога некој смислено ги ограби воените магацини во Албанија, и го отвори патот на оружјето на Балканското подрчје во смисла на дестабилизација на истиот.Од тука можеш лесно да заклучиш чии  интереси се во прашање, и колку македонскиот народ може да се носи со проблемот „формирање држава“. Исто се однесува и до албанската популација, само што во почетокот на формирање на кризна состојба недоволаната образованост на истата доведе таа да биде злоупотребена, зборувам за подрачјето на бивша СФРЈ, од воените игри на народите од СФРЈ единствено Словенија се извлече без поголеми последици, иако тие заедно со хрватите и секако надворешниот играч-и, беа хушкачите, поводот, штрајк на обесправените рудари (кои беа купени за можеби „неколку шлепери“ банани) „рудникот Стари Трг“, така се отвори вртлогот на војната на пдрачјето на СФРЈ, сите видовме кому му донесе корист, а останатите уште ја играат крвавата игра, само што сега истата е потпомогната секако од локалните моќници и власто јупци.
Сето ова може и без оружје, примерите се блиску, државите од Балтикот, Чехословачка сега е на повидок криза во Белгија, но колку видам таму луѓето проблемите ги решаваат на друг начин. Е затоа беше темата „МЕЃУНАЦИОНАЛНИ ОДНОСИ“  за да се разбистрат главите, а не да го бараме главниот играч. Секако сите треба да сватиме дека во Македонија прво сите треба да бидеме МАКЕДОНЦИ, и да си ја почитуваме државата Македонија дури тогаш надворешните играчи ќе не сватат озбилно.Федерација по мене, само значи проширување на територијата на Албанија, веројатно Европа може тоа да го процени, но дали двата светски фаворита не се закана и за самата Европа, колку сме само малечки, а утакмицата се игра кај нас.

Сакањето и почитувањето на својата држава се однесува ли и на оние кои ја оставија македонија да умира во 2001 година? И, на нив ли мислиш?!
Е, пријателе dsds, иако по шифрата ми личиш на партиски војник молам дефинирај кој се ги ставаш во тој кош? и пази да не погрешиш! Барам објаснување од причина што македонија е полна предавници а за жал доста од нив се на власт. Затоа го барам објаснувањето.

Изменето од orlov - 19.Октомври.2007 во 18:36
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 12:19

se soglasuvam so postov .... zatoa sto i jas ucestvuvav vo taa tema...mislam deka so pravo e zatvorena  bidejki nekoj ne moze da razbere deka na forumov nema neprijateli i ne smee da se zakanuva..posebno ne so licni napadi kako sto bese slucajot...pzзадоволствозадоволство
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 21:20
Македонецот никогаш не бил против самиот себе, затоа темата ви е погрешно поставена. Може таа тема на друго место и во друго време. Сега не е времето за тоа дојдено.
Дајте да ги иницираме внатрешните проблеми првенствено и надворешните.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 00:27
„Македонецот никогаш не бил против самиот себе, затоа темата ви е погрешно поставена. Може таа тема на друго место и во друго време. Сега не е времето за тоа дојдено.
Дајте да ги иницираме внатрешните проблеми првенствено и надворешните.“
Темава е испровоцирана од недоличните коментари, и претечки пораки на одредени членови на форумот, а колку мене ми е познато форумите се електронски облик за комуникација и презентирање на сопствени согледувања по однос на одредени области од секојдневниот живот, во случајов политичката димензија на националноспротивставените разлики на два македонски ентитета каде помалиот, односно малцинскиот под покровителство на меѓународната заедница успе да се „избори“ за наводно ускратените права, што дури му прејде во навика па и покрај изнуденото решение продолжи да се бори и за други „ускратени права“ на штета на македонското население. Па затоа темата е како продолжување на затворената, но во рамки на културна дебата.Што се однесува до постот на „орлов“ секако дека за констатацијата „сам против себе“ мислам дека има место за дебата. ПС г-дин „орлов“, партиска војна се води обично   непосредно во близок период пред распишување на избори, иако владеачката партија со својата работа и остварени резултати оправдувајки ја доверената доверба на граѓаните во целиот мандат собира изборни поени, но во случајов проблем на оваа Влада е што наместо да се зафати со работи за кои и е доверен мандат, истата ја почна кампањата користејки го државниот информативен сервис како и други електронски и пишани медиуми трошејки пари на граѓаните за скапо платени реклами за промовирање на свои кампњи кои носат мали или скоро никакви придобивки за граѓаните, зато ми е жал што моите постови ги цениш како партиски обоени, можеби се понекогаш остри но секако не се завиткани во нечија партиска програма.

„se soglasuvam so postov .... zatoa sto i jas ucestvuvav vo taa tema...mislam deka so pravo e zatvorena  bidejki nekoj ne moze da razbere deka na forumov nema neprijateli i ne smee da se zakanuva..posebno ne so licni napadi kako sto bese slucajot...“
Темата можеше и порано да биде затворена бидејки ја изгуби смислата за која беше наменета.

Кон врв
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 13:41
„Македонецот никогаш не бил против самиот себе, затоа темата ви е погрешно поставена. Може таа тема на друго место и во друго време. Сега не е времето за тоа дојдено....

Makedonecot vo kontinuitet e samiot protiv sebe, da ne bese taka sega nemase da diskutirame tuka na forumov politika za temi koi sustinski ne zasegaat na nacin na koj diskutirame. Nemase da se podvojuvame i navreduvame tuku ke razmenuvavme mislenja i konstruktivno ke ja kritikuvavme vlasta, za dobroto na drzavata i nacijata. Dokolku ne bevme samite protiv sebe i denesniot praznik na makedonskiot nepokor i zelba za samostona drzava ke go slavea site, i pozicijata i opozicijata, a ne da se davaat nedolicni izjavi i da se preti. Dokolku ne bevme samite protiv sebe ke gi naucevme greskite napraveni vo minatoto, ke ja naucevme istorijata i spremno ke ja branevme segasnosta i docekavme idninata.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 23:13
Јас барем се трудам да најдам нешто КОНСТРУКТИВНО што би требало да допре до пријателите на сегашната власт кои учествуваат во форумов, можеби ако се потрудат да пренесат, парите министрите ќе почнат да ги трошат во корист на граѓаните а не во своја корист. Но изгледа дека се поинтересни теми за тоа кој повеќе се „нафатирал“ за време на своето владеење, или пак наместо  министрите да се трудат да прават помалку гршеки, истите кога се најдат прозвани веднаш пукаат на предходниците, манипулирајки ги грѓаните дека Тие сеуште помалу украле од предходниците.
.... И незнам дали се уште мислите дека не си работиме сами против себе?!!!....

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 23:22
Муабетот немаше врска со темава ама и надвор од темава нема врска.

Но изгледа дека се поинтересни теми за тоа кој повеќе се „нафатирал“ за време на своето владеење, или пак наместо  министрите да се трудат да прават помалку гршеки, истите кога се најдат прозвани веднаш пукаат на предходниците, манипулирајки ги грѓаните дека Тие сеуште помалу украле од предходниците.

Тие што порано беа на власт сеуште се во нивните партиски фотељи и ги лажат граѓаните дека се конструктивна опозицијам,трошејки ги своите пари направени преку граѓанската мака која се надеваат дека повторно ке ги нокаутирасреќаСеуште си ги имаат своите разно разни функции по собраниските канцеларии и комисии надевајки се дека повторно ке дојдат на власт и ке продолжат таму каде што застанале.
И докажавме дека не работиме самите против себе си со тоа што тие ги отфрливме од власт и се заколнавме дека повеке власт нема да видат

Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 11:13

Каде бре живеете? веројатно не во Македонија, успеавте да ја затворите темата за „меѓунационални односи“ трескајки глупости и вулгарности, наместо да отворите креативна дебата за   подобрување на дијалогот помеѓу националностите кои сакале или несакале мораат да живеат под исто парче небо. Дали Вашето образование е толкаво, што освен да валате псовки и вербални претњи друго незнаете, па потоа криви Ви биле грците, србите или пак албанците и бугарите.
Додека македончето оди против македонската самобитност не ни треба другите да се мешаат, самите  себе ќе се сотреме.
Очекував дека барем модераторите имаат доблест да бидат над својата суета, но веројатно дека во четврто оделение толку ги учат( со исклучока на „бојан 81„), па наместо да подржуваат креативна дебата, изиграваат партиски војници. Веројатно треба да се запрашате што мисли младата македонска популација дали со псовки и фалење се прави држава, со оружје веројатно „видовте на телевизија, бидејки малолетни не примаат во регрути, а тие што ги бараа за под оружје веќе беа преку граница“  од 2001г дека неоди не што Вие сакате или нејќете туку оти други не Ви даваат.
И на крај едно прашање, само толку ли научивте играјки си „Кантри страјт“ или како се вика незнам, на сметачите што ви ги купија родителите за да си го подобрите образованието, ако е така тешко на Владата што мисли да  даде толку пари за сметачи.

"па наместо да подржуваат креативна дебата, изиграваат партиски војници."

AMA VIE SITE DRUGITE sto ne ste vo vladeackata ili podrzuvaci na vladeackata partija GI PRAVITE RABOTITE PARTISKI a ne vladeackata partija ili nejzinite privrzanici!!!!  голема%20насмевка

So samoto toa sto non-stop ja obvinuvate vladata ILI nejzinite "privrzanici" - namesto da predlozuvate NOVI i PODOBRI USLOVI i RESENIJA so koi sto ke DOKAZETE deka ste PODOBRI i zasluzuvate VIE da bidete izbrani sledniot pat.  Se razbira deka pred se TREBA da bidete DOVOLNO PATRIOTI i DOVOLNO LUGE sto ke znaat i umeat da ja zdobijat doverbata (NE MANIPULIRAAT) da go VODAT NARODOT kon PROSPERITETNA, pojaka, postabilna idnina na DRZAVATA MAKEDONIJA.  намигнување

Iskreno kasano, jas ne sum privrzanik na VMRO - tuku jas sum privrzanik na partijata sto i VERUVAM vo momentov, na partijata sto znam deka NAVISTINA RABOTI ZA SVOJOT NAROD PRED SE (sega normalno deka nikoj ne bil i nema da bide pezgresen) na partijata sto Makedonija ja gleda kako SVOJA DRZAVA i bi napravil se sto moze da ja zajakne i napravi KOMPETENTNA SVETSKA DRZAVA.  среќа

Vo ovoj slucaj SEGA toa go pravi VMRO, zatoa i sum nivni privrzanik!!!! намигнување

Ako istoto toa go pravese BILO KOJ DRUGA PARTIJA (dali e SDSM ili LDP i sl.) BIDI SIGUREN DEKA KE BEV NIVEN NEKOJ PRIVRZANIK!!!  голема%20насмевка

Zatoa NEMOJ molim te da koristis EFTINI stosovi - TUKU ZEMI NESTO RABOTI ZA SVOJATA DRZAVA, izmisli nesto novo uste podobro, predlozi, sorabotuvaj so site i so sekogo cij predlog e stvarno vo korist na drzava, bez da mislis koj go predlozil toa ili koja partija - ZOSTO ARGUMENTITE I RAZUMNOSTA SEKOGAS POBEDUVAAT!!!!  среќа

Изменето од borec - 24.Октомври.2007 во 11:18
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Октомври.2007 во 14:00
Originally posted by borec borec напиша:

[

Vo ovoj slucaj SEGA toa go pravi VMRO, zatoa i sum nivni privrzanik!!!! намигнување

porazitelno e da si partiski opredelen....nemas svoe mislenje, svoja cel, svoja kafana(pazis da ne te vidat od drugata partija)... nemas svoj biznis(partijata ima), svoja rabota....SE TI ZAVISI OD PARTIJATA...pozdrav i podeli nekoe kalendarce za da pomognes na nekoi da dojdat na vlast, a potoa cekaj 4 godini na gotovs..da ne im zatrebasлутиналутиналутиналутиналутинаизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

Изменето од PAVLIN - 24.Октомври.2007 во 14:02
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Октомври.2007 во 09:46
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

Originally posted by borec borec напиша:

[

porazitelno e da si partiski opredelen....nemas svoe mislenje, svoja cel, svoja kafana(pazis da ne te vidat od drugata partija)... nemas svoj biznis(partijata ima), svoja rabota....SE TI ZAVISI OD PARTIJATA...pozdrav i podeli nekoe kalendarce za da pomognes na nekoi da dojdat na vlast, a potoa cekaj 4 godini na gotovs..da ne im zatrebasлутиналутиналутиналутиналутинаизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување

I STO KAZA SEGA - I TI SAMIOT NE SI SVESEN, NELI????
  лутина

Kakvi biznisi, kakvi kalendarcinja spomnuvas?????
  изненадување

Dobro be ti NELI GLASASE ZA NEKOGO, ZA NEKOJA PARTIJA - kako tvoe gragansko pravo i obvrska????  голема%20насмевка

So samoto tvoe glasanje za nekoja patija (sto moras da go storis) SEKOJ se opredeluva za nekoja partija - i toa NE ZNACI DEKA TOJ MORA ODMA KNISKA DA OTVORI I "TOTALNO" DA I "PRIPAGA" NA TAA PARTIJA?????  изненадување  изненадување  изненадување

ZA TAKVA NEKOJA "PRIVRZANOST" JAS ZBORUVAV PREDHODNO!!!  голема%20насмевка

A NE NEKOI SI TVOI EXTREMNI ZAMISLI!!!!  намигнување

Taka da PRED da padnes vo nekoja si sledna zabluda, nerazbiranje, izbrzanost i nepotrbno reagiranje PRESLUSAJ SE I UBAVO PROCITAJ STO E NAPISANO.  O.K???  голема%20насмевка

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,375 секунди.