IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
Автор
Порака
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 23:31
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Messenger,
Дали Земјата е плански или случајно создадена? намигнување

Ne znam, a ti?намигнувањенамигнувањенамигнувањенамигнувањенамигнување
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 23:47
Никој од нас не беше таму кога Земјата се создаваше, но мене ме интересира твоето убедување.
Јас на пример верувам дека Земјата и плански создадена.
Што веруваш ти?
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 00:00
pa ,...ti kaza be,....deka ne znae!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 01:05
za tolku dolgi procesi na sozdavanje tesko e da se zboruva!
people are strange
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 01:08
kako dolg?!,...pa, za sedum dena ,..se e "napraveno",...duri i ozonskiot sloj od ,..tochno 3 milimetri,...ni angstrem ,..manje ili vishe,..
Кон врв
ekaterina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2007
Локација: Macedonia
Поени: 450
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ekaterina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 01:32
na koj kako mu cini da si gleda!!!!
NELI???
people are strange
Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 02:37

Никој од нас не беше таму кога Земјата се создаваше, но мене ме интересира твоето убедување.
Јас на пример верувам дека Земјата и плански создадена.

Што веруваш ти?

EvAngelos,

So poln respekt kon tebe, prvin mi stavash vo usta raboti koi ne sum gi rekol, potoa me obvinuvash deka "filozofiram" (znachi ti go trosham popusto dragocenoto vreme bez nishto sushtinski da kazham) za na krajot, kako na ispit, da mi postavish konkretno prashanje.

Odgovorot go dobi takov kako sto go barashe - konkreten i iskren.

Na istoto prashanje upateno kon tebe, ti sebe si ja davash slobodata koja ni ja skrati na site nam. Da te potsetam, temava ja otvori so ovie zborovi:

Оваа тема ја замислувам научно-апологетска и однапред замолувам истата да биде поштедена од празни филозофирања и неврзани оф-топик муабети. Го почитувам секој став доколку е аргументирано подржан.

Sega, posle seto ova ti barash od mene "prazno filozofiranje" bidejki na krajot samiot se slozhi deka vsushnost ne postojat nikakvi kredibilni fakti i argumenti za pretpostavki, a kamoli za tvrdenje deka zemjava nastanala planski. Znachi, na krajot, kako sto velish samiot vo gore navedeniot citat - tvojot stav vsushnost ne bil nishto poveke od edno veruvanje... da ne kazham "prazno filozofiranje", ovoj pat vmesto so sveshtenichka, nametnato so kvazi-nauchna mantija.

Izvini, ama jas ne mozham da ti pravam drushtvo vo muabeti koi pripagjaat vo sferite na slobodnoto fantaziranje ili slepoto povinuvanje na religiskite dogmi. Tvojot stav e seriozen kolku sto se seriozni bajkite za deca. I dvete raboti se izmisleni, no ima edna golema razlika - bajkite sepak zavrshuvaat so polezno naravouchenie, a tvoeto veruvanje (filozofiranje) zavrshuva kako kula od karti koja pretendira da bide eden od glavnite temeli za "nauchnoto" potvrduvanje na religiskata dogma.

Na krajot, me interesira neshto okolu temava... Koga veke utvrdivme deka taa ne e nishto novo i deka e bezplodno povtoruvana so vekovi, zoshto ochekuvashe deka moderno educiranite lugje od 21-ot vek ke ja prifatat kako nauchno-apologetsko otkrovenie ???

Изменето од Messenger - 23.Октомври.2007 во 02:53
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 18:25
Messenger, верување и празно филозофирање не е исто. Сите веруваме, но не сите претураме од шупло во празно.

Како што реков во предходниот пост, никој од нас, ни атеисти, ни теисти, не бил таму кога се создаваше Земјата и затоа секој од нас ВЕРУВА во својот став. Воопшто не стаснува збор за никакви догми. Оној кој има некакви аргументи зад својот став тој е помал верник, а оној кој има помалку аргументи (или нема аргументи) тој е поголем верник, со екстремни случаи на фундаметалистички верници со слепа вера чиј единствен аргумент е "така ми рече наставничката во 4то одд."

Не знам за каква слобода зборуваш, што сум си ја дал себе, а сум ја скратил на другите? збунетост Мислам дека во воведот се е објаснето. Добро ме цитираш, реков "го почитувам секој став доколку е аргументирано подржан." Јас си го кажав својот став во воведот и аргументирано го подржав, значи не направив никаков исклучок за себе.
Ако твојот одговор е незнам, не мораш тоа "не знам" да го прошируваш во "1001 бла бла бла".
За религиски догми си имаш посебна тема. Овде повеќе ќе се задржиме на астрономија, физика, математика и слично. намигнување
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 18:53
ova mi e text od INDIVIDUI NA 2 -ta MILENIUMA  no
mislam dak i tuka zasluzuva da bide

GAIA

ako nekogas bi sakale da napravete Gaia

ene recept

zelezo nekade           32.1 % Fe
kislorod                    31.1% O2
silicium+ magnezium   30.4 % silmag

se drugo se zacini od sulfur, nikel ,kalcium i drugo....

znaci  sega imate recept 1/3 zelezo+1/3 kislorod+1/3 silmag
mora da e intresno da se mesat tretinki

pa vi posakuvam uspesno pravenje na
Gaia - no pazete голема%20насмевка
da ne ve vidat Evangelos, Accelera ili Milarlem- nema da se mnogu srekjni ako ve fatat deka imate takva namera

Изменето од anakin - 23.Октомври.2007 во 18:54
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 19:04
:nerv: лутина:devil2:

п.с. Само ти мешај, ако ништо друго, се надевам од тоа ќе испадне некоја добра супа за вонземјани. газење%20од%20смеење:pos::pos2:
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 19:11
ne
 no kje ispadne edna ubava Planeta голема%20насмевкаhehhehehehheheh
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Администратор
Администратор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 23:08

:nerv: лутина:devil2:

п.с. Само ти мешај, ако ништо друго, се надевам од тоа ќе испадне некоја добра супа за вонземјани. газење%20од%20смеење:pos::pos2:

Koga site raspolagame so isti "argumenti" i vrz osnova na toa si veruvame ili filozofirame spored bagazhot sto go nosime, zoshto togash barash samo tvojot izbor da bide tretiran seriozno, a ti samiot gi potcenuvash i im se ismejuvash na site ostanati koi ne se slozhuvaat so tebe?

Kako toa tvoite plagijazirani veruvanja i filozofiranja ne se preturanje od shupje vo prazno i imaat izvonredna nauchna tezhina, dodeka drugite koi se zasnovani na istite tie argumenti se veter i magla, dobri samo za potcenuvanje i majtap ? Od kade tvoite veruvanja se za poveke veruvanje od ostanatite ? I od koga veruvanjeto stana faktualizirana realnost koja mora da bide prifatena bez pogovor ? Mislish deka tvoeto veruvanje ke go forsirash ovde kako nekoja nova dogma, koja mora da se aminuva za da dobieme "smiling face" i da bideme blagosloveni od tebe?

Kakva arogancija !

Изменето од Messenger - 23.Октомври.2007 во 23:10
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 23:24
hahaha,...bash,...trebashe nekoj da go prizemji evan..valjda tebe ke te sfati ozbilno,..koga ne saka drugite,....bravo,....mess смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Октомври.2007 во 23:24
jas mislev deka si dobarтага
no som Evan te isprovocira so vakov post
sega se somnevam

duri umniot evan ne ni svati so e Gaia
голема%20насмевка
za da se narece negov post AROGANCIJA - treba vrashki dobar povodнамигнување

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,090 секунди.