|
ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА? |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam, a ti? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој од нас не беше таму кога Земјата се создаваше, но мене ме интересира твоето убедување.
Јас на пример верувам дека Земјата и плански создадена.
Што веруваш ти?
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa ,...ti kaza be,....deka ne znae!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za tolku dolgi procesi na sozdavanje tesko e da se zboruva!
|
|
people are strange
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako dolg?!,...pa, za sedum dena ,..se e "napraveno",...duri i ozonskiot sloj od ,..tochno 3 milimetri,...ni angstrem ,..manje ili vishe,..
|
|
|
ekaterina
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na koj kako mu cini da si gleda!!!!
NELI??? |
|
people are strange
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EvAngelos, So poln respekt kon tebe, prvin mi stavash vo usta raboti koi ne sum gi rekol, potoa me obvinuvash deka "filozofiram" (znachi ti go trosham popusto dragocenoto vreme bez nishto sushtinski da kazham) za na krajot, kako na ispit, da mi postavish konkretno prashanje. Odgovorot go dobi takov kako sto go barashe - konkreten i iskren. Na istoto prashanje upateno kon tebe, ti sebe si ja davash slobodata koja ni ja skrati na site nam. Da te potsetam, temava ja otvori so ovie zborovi: Оваа тема ја замислувам научно-апологетска и однапред замолувам истата да биде поштедена од празни филозофирања и неврзани оф-топик муабети. Го почитувам секој став доколку е аргументирано подржан. Sega, posle seto ova ti barash od mene "prazno filozofiranje" bidejki na krajot samiot se slozhi deka vsushnost ne postojat nikakvi kredibilni fakti i argumenti za pretpostavki, a kamoli za tvrdenje deka zemjava nastanala planski. Znachi, na krajot, kako sto velish samiot vo gore navedeniot citat - tvojot stav vsushnost ne bil nishto poveke od edno veruvanje... da ne kazham "prazno filozofiranje", ovoj pat vmesto so sveshtenichka, nametnato so kvazi-nauchna mantija. Izvini, ama jas ne mozham da ti pravam drushtvo vo muabeti koi pripagjaat vo sferite na slobodnoto fantaziranje ili slepoto povinuvanje na religiskite dogmi. Tvojot stav e seriozen kolku sto se seriozni bajkite za deca. I dvete raboti se izmisleni, no ima edna golema razlika - bajkite sepak zavrshuvaat so polezno naravouchenie, a tvoeto veruvanje (filozofiranje) zavrshuva kako kula od karti koja pretendira da bide eden od glavnite temeli za "nauchnoto" potvrduvanje na religiskata dogma. Na krajot, me interesira neshto okolu temava... Koga veke utvrdivme deka taa ne e nishto novo i deka e bezplodno povtoruvana so vekovi, zoshto ochekuvashe deka moderno educiranite lugje od 21-ot vek ke ja prifatat kako nauchno-apologetsko otkrovenie ??? Изменето од Messenger - 23.Октомври.2007 во 02:53 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Messenger, верување и празно филозофирање не е исто. Сите веруваме, но не сите претураме од шупло во празно.
Како што реков во предходниот пост, никој од нас, ни атеисти, ни теисти, не бил таму кога се создаваше Земјата и затоа секој од нас ВЕРУВА во својот став. Воопшто не стаснува збор за никакви догми. Оној кој има некакви аргументи зад својот став тој е помал верник, а оној кој има помалку аргументи (или нема аргументи) тој е поголем верник, со екстремни случаи на фундаметалистички верници со слепа вера чиј единствен аргумент е "така ми рече наставничката во 4то одд."
Не знам за каква слобода зборуваш, што сум си ја дал себе, а сум ја скратил на другите? Мислам дека во воведот се е објаснето. Добро ме цитираш, реков "го почитувам секој став доколку е аргументирано подржан." Јас си го кажав својот став во воведот и аргументирано го подржав, значи не направив никаков исклучок за себе.
Ако твојот одговор е незнам, не мораш тоа "не знам" да го прошируваш во "1001 бла бла бла".
За религиски догми си имаш посебна тема. Овде повеќе ќе се задржиме на астрономија, физика, математика и слично.
|
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova mi e text od INDIVIDUI NA 2 -ta MILENIUMA no
mislam dak i tuka zasluzuva da bide GAIA ako nekogas bi sakale da napravete Gaia ene recept zelezo nekade 32.1 % Fe kislorod 31.1% O2 silicium+ magnezium 30.4 % silmag se drugo se zacini od sulfur, nikel ,kalcium i drugo.... znaci sega imate recept 1/3 zelezo+1/3 kislorod+1/3 silmag mora da e intresno da se mesat tretinki pa vi posakuvam uspesno pravenje na Gaia - no pazete da ne ve vidat Evangelos, Accelera ili Milarlem- nema da se mnogu srekjni ako ve fatat deka imate takva namera Изменето од anakin - 23.Октомври.2007 во 18:54 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
п.с. Само ти мешај, ако ништо друго, се надевам од тоа ќе испадне некоја добра супа за вонземјани.
|
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne
no kje ispadne edna ubava Planeta hehhehehehheheh |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga site raspolagame so isti "argumenti" i vrz osnova na toa si veruvame ili filozofirame spored bagazhot sto go nosime, zoshto togash barash samo tvojot izbor da bide tretiran seriozno, a ti samiot gi potcenuvash i im se ismejuvash na site ostanati koi ne se slozhuvaat so tebe? Kako toa tvoite plagijazirani veruvanja i filozofiranja ne se preturanje od shupje vo prazno i imaat izvonredna nauchna tezhina, dodeka drugite koi se zasnovani na istite tie argumenti se veter i magla, dobri samo za potcenuvanje i majtap ? Od kade tvoite veruvanja se za poveke veruvanje od ostanatite ? I od koga veruvanjeto stana faktualizirana realnost koja mora da bide prifatena bez pogovor ? Mislish deka tvoeto veruvanje ke go forsirash ovde kako nekoja nova dogma, koja mora da se aminuva za da dobieme "smiling face" i da bideme blagosloveni od tebe? Kakva arogancija ! Изменето од Messenger - 23.Октомври.2007 во 23:10 |
|
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hahaha,...bash,...trebashe nekoj da go prizemji evan..valjda tebe ke te sfati ozbilno,..koga ne saka drugite,....bravo,....mess
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas mislev deka si dobar
no som Evan te isprovocira so vakov post sega se somnevam duri umniot evan ne ni svati so e Gaia za da se narece negov post AROGANCIJA - treba vrashki dobar povod |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |