IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗЕМЈАТА ПЛАНСКИ ИЛИ СЛУЧАЈНО СОЗДАДЕНА?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
Автор
Порака
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Статус: Офлајн
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 00:16
Originally posted by anakin anakin напиша:

Заклучок: Земјата е плански и целисходно создадена од Творецот за истата да подржува живот и да биде наш прекрасен дом за живеење.

tocno

PLAN ZA STVARANJE ZEMJA

avtor: BOG eden edinstven i nema drug bog osim mene

1. pravenje svetliNa - ene edno Sonce golemo ( taman tolku)- malenko
2. pravenje planeta na rastojanie ( taman tolku ) - kratko
3. aj da napram uste 7 8 da ne e samo
4. Mesecina moit ( taman 12 pati pomalenka)
5. ama mi trgna so satelitov daj da si naredam i na drugi planeti
6. morinja da pravam
7. eden kontinent
8. abe so eden kje go rasecam i kje go rastrkam kolumbo da si ima rabota
9. vaduh
10. hemisli elementi komada 200 _ da si ima rabota Mengeleev
11. Covek- homo sapiens
12. daj i zena moit edna ..... a da.. neka se nervira covekot

13. komarci. baterii, slonovi. ajkuli,.................lele ama gi ima

se izvinuvam do citatelite.... drugite 99999999 stani od planot gi izgubiv nekade vo prostorov

MNOGO MI SE DOPAGJA PLANOT
PA NEIZDRZAH I SI GU PASTIRAH

Изменето од anakin - 22.Октомври.2007 во 00:19
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 00:20
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

кога од секое ке земеш по 5-6 %, низ филтерот ке останат барем неколку илјади

Сигурен си? голема%20насмевка
На листата има набројано 20 предуслови,
1.  5% од 10 милијарди = 500 милиони
2.  5% од  500 милиони = 25 милиони
3.  5% од  25 милиони = 1.250.000
4.  5% од 1.250.000 = 62.500
5.  5% од 62.500 = 3.125     (види само колку се редуцира бројот, а уште сме до 5тото намигнување

6.  5% од 3.125 = 156.25
7.  5% од 156.25 = 7.8125
8.  5% од 7.8125 = 0.390625 (опссс веќе бројот е помал и од 1 голема%20насмевка)
Значи Ateist, доколку земеме само 8 од наведените параметри ние доаѓаме до заклучок дека најверојатно во ниедна галаксија нема живот, а ни преостануваат уште 12 од наведените параметри. Да продолжам?

9. 5%  од 0.390625 = 0.0195313
...
...
12.   0.0000001 = 10 на минус 7ма
ајде да продолжиме со 10%
20. 10 на минус 15 или 0.000000000000001
Мене ова не ми личат на неколку илјади галаксии намигнување

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 00:37
A 5% OD ZANESUENJE SI E PAK ZANESUENJE

SE CUDAM KAKO MOZE EDNA BIBIJA DA ZASENI MILIJARDA ,SO SRCE ,DUSA, POT ,NADEZ ,SKUSUVANJE ,UMOR ,   NAPISANI KNIGI

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 01:02
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

кога од секое ке земеш по 5-6 %, низ филтерот ке останат барем неколку илјади

Сигурен си? голема%20насмевка

На листата има набројано 20 предуслови,

1.  5% од 10 милијарди = 500 милиони

2.  5% од  500 милиони = 25 милиони

3.  5% од  25 милиони = 1.250.000

4.  5% од 1.250.000 = 62.500

5.  5% од 62.500 = 3.125     (види само колку се редуцира бројот, а уште сме до 5тото намигнување

6.  5% од 3.125 = 156.25

7.  5% од 156.25 = 7.8125

8.  5% од 7.8125 = 0.390625 (опссс веќе бројот е помал и од 1 голема%20насмевка)

Значи Ateist, доколку земеме само 8 од наведените параметри ние доаѓаме до заклучок дека најверојатно во ниедна галаксија нема живот, а ни преостануваат уште 12 од наведените параметри. Да продолжам?

9. 5%  од 0.390625 = 0.0195313

...

...

12.   0.0000001 = 10 на минус 7ма

ајде да продолжиме со 10%

20. 10 на минус 15 или 0.000000000000001

Мене ова не ми личат на неколку илјади галаксии намигнување

1. Тргна од погрешна бројка. 200 милијарди по 100 милијарди (најмалку) сончеви системи во секоја галаксија по неколку (барем) планети во секој сончев систем.
2. Некои од тие твои услови се повторуваат т.е. се исти
3. Од памет ли извади дека секој услов ке биде заволен со 5%? некои дури може и да бидат и 3% но ке има и такви кои ке бидат исполнети дури и со 98%

Изменето од Ateist - 22.Октомври.2007 во 01:04
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 01:12
ABE DZABE SE KOPRCAS
5% OD 5% OD 5% E JEBENA GEOMETRISKA DIGRESIJA PA EVAN KJE TE SJEBE AKO IMA 99  ZAKONSKI I PODZAKONSKI AKTIтага

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 01:27
kako i da mu vrtite,..na evan...,..e posledno,...zatoa i ne se zamaram vekje so nego,..голема%20насмевка
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 17:20

1. Тргна од погрешна бројка. 200 милијарди по 100 милијарди (најмалку) сончеви системи во секоја галаксија по неколку (барем) планети во секој сончев систем.
2. Некои од тие твои услови се повторуваат т.е. се исти
3. Од памет ли извади дека секој услов ке биде заволен со 5%? некои дури може и да бидат и 3% но ке има и такви кои ке бидат исполнети дури и со 98%

1. Не тргнав од погрешна бројка. Се работи за зависни веројатности и секој следен предуслов се интересира само во сферата на предходната дозволена област. Така на пример предусловот од посебна ѕвезда (Сонце) се интересира само во опсегот на 5% од галаксиите и затоа оваа веројатност се множи со предходната.
2. Кои се исти?
3. Не извадив од памет туку од твојот предходен пост, иначе во право си, не се сите 5%, некои се 3%, а некои и 0.003% па и далеку помали. намигнување
п.с. Сепак, овие веројатности и калкулирања со бројќи се однесуваат само на неколку параметри што треба да ги исполнува една планета за да подржува живот т.е. да се квалификува како погоден домаќин за животните.
Но што е со другите, за сега непознати, параметри?
А и да најдеме планета што има идеални услови за живот, кој ни гарантира дека таму живтот ќе никне од калта (со фантастичното самоорганизирање на атомите)?

Јас не велам дека сме сами во универзумот, само велам дека и да има на друго место живот, тој и неговата животна средина се плански создадени од Творецот намигнување

Кон врв
that's me Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Март.2006
Локација: Burundi
Поени: 581
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај that's me Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 19:15
a da ne si ti  toj?
nesto mnogu znaes za toj plan!

Пази,памтам к'ту слон.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 19:18
Seto toa sto diskutirate okolu procenti i mozhnosti se samo pretpostavkii i poradi toa ne se nikakvi dokazi, tuku samo mentalna i verbalna akrobacija za zasituvanje na momentalnata individualna ljubopitlivost i veruvanja vo dadeniov moment. Tuka voopshto ne se zboruva za tvrdenja bazirani na javno objaveni aktuelni fakti i artefekti sobrani od drugi vonzemjeni civilizacii.

A kako i bi bile takvite pronajdeni artefekti javno objaveni koga gledame kakov e oficijalniot stav na dominatnite religii vo odnos na pretpostavkata deka mozhebi postojat drugi svetovi so zhivot i civilizacii kako nashata ili na povisok stepen.

Sto mislite, sto ke se sluchi ako takvite naodi sepak bidat javno objaveni ? Zarem i togash chovekot na Zemjava ke bide vrvnata Bozhja kreacija okolu koja se vrti celiov svet ? Zarem ke mozhe religijskata dogma i natamu da se upotrebuva za modeliranje i kontroliranje na shirokite narodni masi ? Zarem ke mozhe da opstane milenijumskiot dogovor megju religijata i drzhavata za podelbata i guvernerstvoto vrz lugjeto ? Zarem i natamu ke postoi strav od Bozhja kazna ? Zarem ke ostane nekakov respekt kon religiskata demagogija po osloboduvanjeto na chovekoviot duh od nejzinite okovi ?

Tokmu poradi seto ova ochekuvajte natamoshni imaginarni procenti i pretpostavki ponudeni kako nauchni fakti koi ke vi go drzhat umot zaroben vo lavirintot na bezplodnoto verglanje nonsensi.

Religijata ovaa tema ja sfaka poseriozno otkolku sto mozhe bilo od vas da pretpostavi. Taa za nea bukvalno pretstavuva borba za zhivot ili smrt. Ochekuvajte da se bori do posledniot zdiv, bez obzir dali e vo pravo ili ne.

Изменето од Messenger - 22.Октомври.2007 во 19:23
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 19:31
da se boris treba da si dostoen protivnik
a religijata sekoja sekunda stanuva se po nedostojna za vakva borba
zdivot kje bide krath mozebi edna vozdiska

mislata i soznanieto e mogu silen protivnik na tradicinata

Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 20:39

Јас не велам дека сме сами во универзумот, само велам дека и да има на друго место живот, тој и неговата животна средина се плански создадени од Творецот

Браво, ме убеди дека и ти можеш да смениш мислење. Верувам дека од тебе еден ден ќе стане добар и паметен атеист.
Да бидеш верник е исто како да си слеп, а да раскажуваш за светлината (Атеист)
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 21:23
ne mora pameten dosta e da e dobarсмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 22:45
Messenger, какви артефакти од вонземјани што зборуваш, ако имаше такви до сега ќе беа објавени во некои посериозни научни кругови, а не во списанија од типот на M-Express за вонземјаните во Штип или Валадново :pos:

Ич не ти држи аргументот дека евентуалните пронајдени марсовчиња би значеле смрт за религиите, барем не за христијанството кое воопшто не се плаши од тоа, впрочем Библијата никаде не учи дека сме сами во универзумот, дури и спомнува еден вид вонземјани: ангели, херувими, серафими итн.
Библијата е едноставно порака од Бог упатена до човекот со содржина која ги засега неговите проблеми и решението за истите, и затоа тематски не е предодредена да зборува за ВОН работи кои немаат врска со нејзината цел.

За да не филозофираш и понатаму, еве ти едно конкретно прашање за темава:
Дали Земјата е плански или случајно создадена? намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Октомври.2007 во 22:49

Јас не велам дека сме сами во универзумот, само велам дека и да има на друго место живот, тој и неговата животна средина се плански создадени од Творецот

Браво, ме убеди дека и ти можеш да смениш мислење. Верувам дека од тебе еден ден ќе стане добар и паметен атеист.

Јас атеист? :shok: пу пу скраја да е..
Вака, не дека сум некој тврдоглав и дека не менувам мислење, но баш ме интересира каде на оваа тема јас сум го променил мислењето т.е. во контекст на тоа што ме цитираш, каде јас тврдам дека сме сами во универзумот, па сега сум го променил мислењето? размислување
Цитирај ме тоа што те прашувам, чекам... чекање
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 34567 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,145 секунди.