IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Како да контактираме со Владата?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Како да контактираме со Владата?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Како да контактираме со Владата?
    Испратена: 07.Октомври.2007 во 18:50
Интересна ситуација , од дефинираните придобивки за граѓаните од страна на Владата, дојдов во ситуација да лично на својот грб  ги осетам олеснувањата во здравство од 13% ДДВ за лековите, кои ни помалку ни повеќе ми донесоа зголемување на цената на лекот од 10% во однос на минатиот месец, и кога си помислив дека треба да го консултирам Министрот да објасни каде заминаа 23% од олеснувањето, видов дека електронски пристап до Владата воопшто нема. П Г-дине Груевски каде е Вашата транспарентност???? до кога ќе се лажеме по Вашите медиумски куќи, наместо на СИТЕЛ или МРТВ да плаќате рекламни спотови поработете нешто за граѓаните, и онака ги лажете во вашите спотови.
Кон врв
PAVLIN Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Локација: Saint Helena
Поени: 889
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2007 во 20:35
ova za lekovite e dobar poteg ...ne te razbiram so brojkite kako ti odi matematikata
“Ш‘ЧО НАПРАИВМЕ...“ - Крсте Петков Мисирков“
“ДО ВИСТИНАТА НЕ МОЖЕМЕ ДА СТИГНЕМЕ ПОЛЗЕЈЌИ“ - Владимир Мегре
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2007 во 20:48
Originally posted by PAVLIN PAVLIN напиша:

ova za lekovite e dobar poteg ...ne te razbiram so brojkite kako ti odi matematikata

Математиката ми е добра бидејќи ја осетив денес во 17 00ч на мојот џеб само не видам во што е вицот! точно дека некои медикаменти се поевтини, но симнување на ДДВ од 13% воопшто не е зависно од каде е лекот? и е еднакво за сите случаи особено ако истат аптека истиот лек го давала со 18% ДДВ за 105 ден а сега го дава истиот за 123 ден. и наинтересно ми трупнаа и фискална сметка!
Што се однесува до математика сигурну уште добро ми оди.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 21:48
Со владата се контактира само со масовни собири. И тоа не е гаранција за сигурен контакт. Сите влади се такви. Па народе давајте предлози за контакти.
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 23:27
Денеска сите со идеи беа добредојдени во владата,како слободни граѓани а не робови на некој назаден векнамигнување
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 23:51
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Денеска сите со идеи беа добредојдени во владата,како слободни граѓани а не робови на некој назаден векнамигнување

И во тоа веруваш?!
Владата има една изрека: ,,Дојдете на лицемерје,,
Значи денеска во овј месец беше најголемотолицемерје.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Октомври.2007 во 23:58
Ја бев и разговарав со премиерот за моите идеи како да биде Македонија по зрела и по вредна земја - ти што правеше?среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 03:29

Ја бев и разговарав со премиерот за моите идеи како да биде Македонија по зрела и по вредна земја - ти што правеше?среќа

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiгазење%20од%20смеењеголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 09:55
И разговарав,дадов од мене идеја сега пак ке се видам со премиерот и министерот за да утврдиме кога ке почнеме со реализација на идејатанамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 13:32

И разговарав,дадов од мене идеја сега пак ке се видам со премиерот и министерот за да утврдиме кога ке почнеме со реализација на идејатанамигнување

ne li bre ti izgleda smesno edna vakva akcija...zamisli vo germanija Merkel sednata, boogie, Orlov i razgovarate za idei kako da i pomognes na Germanija aaaa....koja ididla....GLUPOSTIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII NEVIDENI...
NEMAL POPOT STO DA PRAVI PA TELINJA KRSTEVAL
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 14:45
Зошто да не бе павлин,се тепавме како владата била недофатна и сега кога можеш нешто како единка да придонесеме на татковината ке се смееме како телиња и ке викаме дека е смешно и невозможно а не сме го виделе крајот воопшто.Зошто толкава скептичност па мора да одиме напред или ај сега ке се враќаме на старите добри партиски договарања.

Јас најискрено бев презадоволен од разговорот со премиерот иако имаше и министри кои беа достапни премиерот ми закажа уште еден состанок во владата каде што ке може за мојата идеја да се разговара пред постручни лица.Битно идејата му се допадна и изводлива е,ако сака може да се реализира за подобро утре на Македонија и Македонците.А знам дека ке ја реализираат бидејки тоа на владата најповеке и одговарасреќа
Кон врв
Tattoo Beauty Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tetovirana Sexy Ubavica

Регистриран: 10.Август.2006
Поени: 4549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tattoo Beauty Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 15:08
И мене ми се допага потегов на владата поради тоа што секој може слободно и демократски да се искаже па и на ваков начин кој не беше овозможен бидејки до сега владате беше недостижна па да се идеше партиски....

Супер акција! Баш ми е жал што имав обврски ианче имам идеи за малдите и некои реформи кои би сакала да се спроведат подобра иднина. Сега барем имам можност лично и достоинствено да се упатам и некој да ја  слушне  мојата идејасреќа

пс . ти закон за тетовирање да не побара кажи жити се голема%20насмевкаголема%20насмевка те видов со татко ти на тв случајно голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкатрепкање
позголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај PAVLIN Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 16:05

Зошто да не бе павлин,се тепавме како владата била недофатна и сега кога можеш нешто како единка да придонесеме на татковината ке се смееме како телиња и ке викаме дека е смешно и невозможно а не сме го виделе крајот воопшто.Зошто толкава скептичност па мора да одиме напред или ај сега ке се враќаме на старите добри партиски договарања.

Јас најискрено бев презадоволен од разговорот со премиерот иако имаше и министри кои беа достапни премиерот ми закажа уште еден состанок во владата каде што ке може за мојата идеја да се разговара пред постручни лица.Битно идејата му се допадна и изводлива е,ако сака може да се реализира за подобро утре на Македонија и Македонците.А знам дека ке ја реализираат бидејки тоа на владата најповеке и одговарасреќа

ne ne me razbra...ne mislev nisto loso....голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка potegot e dobar, (i ke go podrzam zakonot za tetoviranje)голема%20насмевкаголема%20насмевка.... no e nasocen samo za zgolemuvanje na rejtingot na Vladata...eve vo ovoj moment gleam LIVE sednica na vlada i ne nzam kade se naogjam...dali ovie ja vodat Svedska, Norveska Irska ili Malezija...nema nitu eden zbor za sobraniskata tepacka, za TEC Negotino...no za zoolaskata gradina ima muabet, za drvata koi se zapleneti ima muabet...
TOA MI SMETA - GLUMENJETO LUDILO I ROZEVATA IDNINA NA ZEMJAVA

Кон врв
Синдарела Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бањана Пепелашка

Регистриран: 06.Ноември.2005
Поени: 2604
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Синдарела Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Октомври.2007 во 16:47
Па незнам ја колку години имаш но треба едно да знаеш - политика е к*рва а поголеми к*рви се политичарите.Ке прашаш зошто?
Па тоа што ти го гледаш јавно во парламентот е веке изрежирано сценарио,главните политички игри се водат зад затворени врати секаде во светот па и кај нас.Незнам зошто толку народот е станат "политичар" кога не се ни разбира од политички игри.Абе остајте ги нека си прават парастас ние народот треба да искортистиме што ни се нуди и нормално никогаш од никоја влада да не се задоволиме бидејки сепак

"Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство"

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,766 секунди.