|
ЗА СПОМЕН (РАЗГОВОРИ ЗА ТОШЕ) |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |
ivanco
Нов член Регистриран: 16.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Октомври.2007 во 02:29 |
TOSE BESE ANGEL. NO SI ZAMINA I OSTAVI GOLEMA CRNA DAMKA VO NASITE SRCA,SIGUREN SUM DEKA NIKOGAS NEMA DA BIDE ZABORAVEN MEGUTOA MISLAM DEKA NAJMALKU STO MOZEME DA NAPRAVIME ZA NEGO E DA SE IZDIGNE SPOMENIK PO KOJSTO KE SE PAMETI VECNO NASIOT SLAVEJ KOJSTO NE VESELESE I NE PRETSTAVUVASE VO NAJUBAVO SVETLO VO CELIOT SVET. PORADI TOA TREBA DA BIDEME SLOZNI I DA NAPRAVIME SE STO MOZEME ZA DA PODOLZI DA ZIVEE POMEGU NAS. SE NADEVAM DEKA KE USPEEME ZASTO AKO NEKOJ ZASLUZIL DA SE ZAPAMETI PO DOBRI DELA TOA E NASIOT TOSE!!! POCIVAJ VO MIR!!!
|
|
kojotovik
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 369 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ok e toa + jas mislam treba da se zakupi eden server da se napravi eden web i site
koncerti pesni sliki da se stavan na nego totalno sve so nekoj dobar domein
|
|
MilanJOvic
Нов член Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Yugoslavia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Braco iz Makedonije,
ne postoje reci kojima se moze iskazati tuga koju licno osecam a verujem i veliki broj ljudi iz Srbije. Jos jednom je preprano otisao veliki, a to se cesto desava u nasoj sto zajednickoj sto odvojenoj istoriji. Tose je bio veliki humanista, veliki pevac, glas kakav se dobro pamti. Bio je mladic za primer svim ostalima. Obrazovan, skroman, momak na koga se trebalo ugledati. Uvek odmeren u izjavama, ponasanju. Njegov osecaj za ljude i pesmu je dar koji retko ko ima. Veoma je tesko razumeti zaista sve ono lepo sto je bilo u njegovoj dusi. On pesme nije samo pevao, on ih pricao kao svoje price uz potpune emocije koje retko ko ume da prenese na pemsu kako treba. On je neko ko je iako ga, kao i vecina, nisam poznavao licno ostavio dubok trag u meni. Neko moze da zivi 100 godina a da ga se ni komsije ne sete nakon smrti, da mu ne znaju ni lik. Neko zivi 26 godina i ostavi toliko mnogo da to niko ne moze da zaboravi nikada sirom sveta. "ISTORIJA UVEK UZIMA PRVO SVOJE NAJBOLJE" Ovaj momak je jednostavno umeo.... imao je to.... imao je..... Trebalo je da snimi jos mnogo toga i usreci mnoge pre svega svojim carobim glasom. Cekale su se njegove pesme koje bi se pevale devojkama pod prozore, ali svevisnji gospod nije to dozvolio... Tose, neka ti je laka zemlja. Neka ti je slava vecna. Amin. |
|
alibaba
Нов член Регистриран: 18.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DO SEGA MISLEV DEKA PLOSTADOT ''MAKEDONIJA TREBA DA GO NOSI IMETO NA '''ALEKSANDAR MAKEDONSKI''' NO SEGA PO SMRTA NA TOSE GLEDAJKI KAKO GO SPLOTI NARODOT OD SITE VERI-PARTII-NACIONALNA PRIPADNOST , MISLAM DEKA PLOSTADOT TREBA DA SE VIKA''' TOSE PROESKI'''' .....FROM HERE TO ETERNITY''''......ALIBABA
|
|
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze, zasto da ne... Tose saka zurki. Pa sekoj pat koga nesto ke treba da se slucuva site ke vikaat: Aj ke se vidime kaj Tose....aj kaj Tose....i sl.
Taka da i lugeto ke mislat kako da e toj stalno so niv koga nesto se slucuva interesno - a i Tose ne mislam deka bi sakal nesto da propusti a TOJ da ne ZNAE. |
|
VkusiMe_M
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не памтам кога бил вака градски полн и тоа игравме против Андора.
Тоше повоторно го наполни градски и од небото ни даде знак дека треба да си ја цениме Македонија а не само кога играат тука големите да одиме нив да ги видиме ... напротив сега не научи дека трабе само за нашето да одиме. 20 000 луге извикуваа ТОШЕ Е ЕДЕН ! Ти благодарам ГОЛЕМ ЧОВЕКУ што ми ги отвори очите што ме научи да си го ценам ова мало парче земја и што ме научи да подадам рака секогаш кога на некој тоа му е потребно. |
|
Itn...
|
|
marijana
Сениор Регистриран: 26.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8066 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
milion srca edna molitva
se nadevam deka site ke se trudime barem malku da bideme kako NEGO..
|
|
"recycle your mind"
|
|
irenka b.
Сениор Регистриран: 13.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo Toshe Bozjeto dete moze taka
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чисто сумњам во тоа, пошто во македонија има многу завист,но сега не е време ни место да се зборува за тоа |
|
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и мене ми се допаѓа твојата идеја,,, многу убаво напишано + убаво звучи |
|
|
|
VkusiMe_M
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 515 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам само дека секој човек во оваа земја па и пошироко ќе свати што значи хуманоста.
Прочитајте го ова само и мислам дека ќе ја сватиме смислата на животот. http://www.vest.com.mk/default.asp?id=142305&idg=7&idb=2199&rubrika=Makedonija |
|
Itn...
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Мамо, како сега јас да му помогнам. Тој мене ми даде живот, што да направам јас за него". Вака реагирал сега петнаесетгодишниот Тоше Илиев од Кочани, обраќајќи и се на мајка си Евгенија (32), кога слушнал дека Тоше Проески загинал во сообраќајна несреќа во Хрватска. |
|
|
|
VkusiMe_M
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.toseproeski.org/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Последната песна од Тоше Химната на сите спортисти може да ја симнете тука ! |
|
Itn...
|
|
Vangelica
Нов член Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka treba na negoviot rodenden vo januari da se organizira koncert na stadion vo cest na Tose da se pejat negovi pesni a parite da bidat donirani za skolite ili bolnicite itd...
Znam deka Tose bi go sakal toa. Kako sto kazuvase VE SAKAM SITE a nie bi vikale TE SAKAME TOSE NAS ANGEL |
|
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |