|
Nedozvoleno prevzemanje na fotografii |
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Автор | |
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога веќе се зборува дека се крадат фотографии од сајтот и никој не веруваше во тоа, еве да поткремам со еден конкретен пример.
Станува збор за следниот интернет сајт http://www.macedonia-export.com/Default.html Дечките си зеле она што мислеле дека им треба и го поставиле во нивниот сајт, без да побараат дозвола за таа работа. Доколку се јавеле и побарале дозвола, верувам дека секој автор би се согласил, ама вака ме фаќа инат (барем мене) и ќе побарам моите фотографии да бидат одстранети од нивниот веб. На следниот линк се гледа каде и кои фотографии се употребени http://www.macedonia-export.com/AdvM-PhotoGallery.html А ова се мои фотки објавени на идивиди, а се (зло)употребени од дизајнерот/администраторто на сајтот |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i moi se na 78 sajtovi nikome niso
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анакин, не се работи за тоа. Ако ја пратиш темата од почеток, ќе ти биде јасно зошто ја напишав пораката.
Реков, да прашале ќе им дозволев да ги земат. Ама вака |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene me prasale samo italijancite
od 4 sajta i republika italija vesnik no od ARGENTINA DO JAPONIJA hahaha- bash gi briga http://julia1313.blog.onet.pl/1,AR3_2007-07_2007-07-01_2007-07-31,index.html zimat od site- inaku kako kje pravat internet Изменето од anakin - 04.Октомври.2007 во 23:06 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ene si ja najdov i mojata 13
http://ante-et-post.weblog.com.pt/fotoblog/index0 kukjata mi stana svetska Изменето од anakin - 04.Октомври.2007 во 23:13 |
|
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Anakin, na tvoite, pisuva deka se tvoi barem. Ne deka e nekoja uteha ako gi zemale bez prasanje, ama aj nekako.
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mire si vo pravo
na tie so pisuva mozam da gi najdam a gi ima na 78 sajta a na tie so nepisuje??????? bog znae kade se ne heheheheheheheh znam deka e loso- znam deka ako prasat skoro site kje odobrat ( kako so kaza bobi) zatoa sto tie se vasa gordost no svetot e takov- nema spas- pozdrav do site fotografi kade i da ste duri i vo NORVESHKA |
|
|
|
coolio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.macedonia-export.com/AdvM-PhotoGallery.html
Na ovoj sajt ima i moi sliki ,zatoa mu kazav na bobi da prevzeme inicijativa, no ne e samo ovoj sajt.. ima i drugi sajtovi vo koi nekoi luge pravat golem profit, a toa se sajtovi za turizam http://www.travel-macedonia.com.mk/
i tuka vlagaat i :
i red nekoi drugi sajtovi koi me mrzi da gi baram :))
ne znam dali nekoj ke prevzeme nesto no vo momentot nemokni sme i ja najcesto zatoa gi potpisuvam slikite ali ipak nema efekt...
pozdrav
|
|
Sega znam deka nisto ne znam (sokrat)
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo Makedonija postoi zakon i inspekcija za ovaa rabota. Soberete gi mestata kaj ve se neovlasteno objaveni fotografii, i jas ke ja pokrenam postapkata.
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na vakvo bezobrazie treba da se vrati so seriozen udar. I toa so seriozna kampanja, sudovi, mediumi itn, itn. Uste odma prezemete gi cekorite za snimanje na samite sajtovi kako dokazen materijal.
Eve vi ideja. Zemete go "Teleport Pro" programceto koe ke ja prezeme cela stranica komplet za offline pregleduvanje i kako dokaz http://www.tenmax.com/teleport/pro/home.htm |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
moz pos
Сениор Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova ne e shala, krajno seriozno e....
pa shto mislat deka mozat od sekade da kradat fotografii , pa i od domashnite .... ne e fer da ne se pokrene postapka, MORA da se deluva.... Tek da najdam nekoj moja >:C ...vakvi raboti mnogu me ljutat.... Изменето од moz pos - 06.Октомври.2007 во 19:25 |
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma kakva dozvola bre, nema prasuenje... samo kesh treba da igra... zoshto sum zemal jas oprema od 1000 i + evra [nekoi clenovi na sajtov imaat nekolku pati poveke od to vlozeno vo oprema], za nekoj seljak so desen klik na maus da moze da se izgaga? ne, fala, zatoa vo nasava drzava se se sveduva na amaterizam, zatoa sto ne mozeme od vakvi raboti da si gi povratime vlozenite sredstva... znaeme vo civiliziraniot svet kako funkcionira toa, ako sakas dobra fotografija na svojot proizvod si naracuvas od profesionalec... zosto da ne bide i kaj nas isto? mora da se prevzeme nesto, vaka ne ide... i ne gi davam so kjeif moite fotografii na koi sum potrosil saati rabota - i na teren, i vo postprocessing, samo za da mi ja zalepat na nekoj sajt sto promovira kafani i birtii na internet... or whatever... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa dobro
ja sum potrosil dosta sati i trud no nesum strog koto mi frend brano Изменето од anakin - 06.Октомври.2007 во 20:31 |
|
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za komercijalna upotreba treba da se naplatat pari. Ako sajtot naplakja za svoite uslugi kon korisnicite i oglasuvachite, zasto da ne plakja i za opremuvanjeto.
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | страница <1 34567 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |