|
Наши работи |
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Автор | |
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благодарам за пофалните зборови. Владче, па малце е пипаво кога одам меѓу луѓето, морам повеќе да внимавам да не потепам некого отколку на кадар и останатите работи. Инаку најдобро ми е кога вежбам дома, зошто ми е тесно и ми се чини дека тогаш ми се проширува видот на 180 степени, ко рибјо око се претварам.
Некои луѓе (на свадбиве, или на други снимања) имаат бајаги осет да се тргнат како што треба без да се примети и тогаш тоа многу убаво изгледа.
Поздрав!
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tuku, za stedikemot na Ace.
Im go pustiv da go vidat kolegite vo A1 i site bea zadovolni od kvalitetot. Изменето од D'Dalton - 03.Октомври.2007 во 19:46 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Privatno, po doma . Narodski kazhano - TEZGA
|
|
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PS:
Dalton, nisho ne razbiram... Rabotish vo A1, montirash doc za Wash.DC. Toa DOC privatno go praish, ili vo ramnki na A1? Pozdrav Igor |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj koga kje idam na brz net, kje pogledam.
Pozdrav Igor |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ace, go gledav klipot i MNOGU MI SE DOPAGJA. Stvarno dobro .
Bidejki ti go vidov stedikemot, se prasuvam kako e so toa cudo da se dvizis megju lugje.........sigurno treba vezbanje za vakvo nesto na svadba kaj sto ima mnogu lugje. |
|
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Коки на оваа свадба луѓево беа многу културни и се однесуваа како да не ме приметуваат, како да сме биле договорени. барем додека камерата е свртена кон нив. Е кога не е, нормално загледуваат, па сакаат да ѕирнат што тоа се гледа на екранот, но тоа за снимката не е битно. А кога не снимам, е тогаш ме распрашуваат, па кои сме што сме, каква е оваа направа и т.н.
|
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aleksandar, dosta interesno izgleda, osobeno dodeka igraat!
za razlika od standardnite (selski) snimki od sekoja svadba, ova e definitnivno mnooogu podobro edinstveno me interesira kako reagiraat lugeto dodeka trchkash megu niv so toa 'chudo' na tebe |
|
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas do sega ne sum staval na Youtube. Nemam poznavanje sto e najdobro. Jas bi go prasal Google "best way to upload on youtube" ili slicno .
Inaku jas pravam export na desktop video vo wmv format. Zaradi kompatibilnosta. Sum imal problem so DivX. Ke im pratis DivX na nekoja pogolema firma, pa ne mozat da go gledaat, pa nemale admin prava za instalacija, pa ajde vikaj IT adminot da im instalira......problemi. Vaka wmv i nema ama nikakvi problemi. Eve pred nekoj den prakjav eden dokumentarec sto go montirav za firma vo Washington DC. Im se brzase pa dodeka stigne paketot po DHL so kaseti i dvd-ja, jas na rapidshare im go staviv kako wmv. Go simnaa lugjeto, si go gledaa na prezentacija, odlicno. Sega im stigna i paketot, i se e super. Divx tesko deka ke im pominese vo takva firma so milion IT zastita. |
|
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Успеав да го закачам клипчето, може да го погледате на следниов линк http://www.youtube.com/watch?v=u_0tzZs65yM
Па очекувам коментари
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakash na YouTube ili na nekoj Rapidshare?
Shto znam, da recheme DivX/XviD, constant bitrate 1500-2000kbits/sec. Ako ne e bitno audioto bez nego, ako so audio togas (lame) MP3, 128kbs. Neka bide i 720x576 i ako materijalot ti e interlaced, nezaboravaj pred toa to deinterlace. Da mu olesneme na DivX compresorot. Iako mislam nekoi od niv podrzhuva interlace, sho kje nie na progresive PC monitor? ============================== Ako stavash na Tube, tamu po specs baraat 30fps. Nesgodna converzija od 25fps na 30. A bidejki tuka mislam deka e bitno da ni pokazhesh maznoto dvizhenje na steadycam-ot, smeni frame rate od 25 na 30 (odnos 1:1) pa posle na Tube. Aj da videme Pozdrav Igor PS: Mi tekna, da vidam kako se sprave Tube so 25FPS, kje napravam i postam test video pa kje vi kazham t.e. pokazham. Изменето од Igor-T - 01.Октомври.2007 во 22:20 |
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакам да закачам стедикам моменти па....
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како е најдобро да се подесат параметрите за експотр на видео да се добие мала тежина во Mb а квалитетот да не биде сосема уништен? Се работи за клипче од 2-3 минути.
|
|
Александар_А
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОК Мите јас веќе очекувам да видам нешто од клиповите.
|
|
Внеси реплика | страница <1 89101112> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |