![]() |
|
Canon 40D (testovi-mislenja-informacii) |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Автор | ||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Izgleda sum pobrkal. Greska SE IZVINUVAM. ![]() Sho da praam koga jas sum na Full Frame, pa duri i pogolemo ![]() Nekako matematikive so kropovi mopovi tesko mi idat ![]() ![]() ![]() |
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
![]() |
||
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
|
![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|
Navedenite Fuji i Canon se dve razlichni klasi kameri. Dodeka Canonot ima seriozni pretenzii da bide mini-profi kamera so seriozni opcii, Fujito e dizanirano kako maksi-idiotche za lugje koi nemaat seriozni foto-ambicii, a sakaat da pravat pokvalitetni fotografii. Za zhena mu na Dalton idealna kamera e Fuji-to. Za nas Canonot.
![]() |
||
![]() |
||
mickeymkd ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
|
Neli veke zborevme za goleminata na senzorite.
![]() Senzorite na 40d i f50fd ne se isti. 40d ima crop faktor 1.6 sto ne e isto so tipot na senzorot 1/1.6, tuka si pobrkal nesto. Kaj f50fd tipot na senzorot e1/1.6 i ima krop faktor 4.1. Kaj 40d tipot na senzorot e 1.8 i ima crop faktor 1.6. |
||
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
||
![]() |
||
|
Fujifilm Finepix F50fd specifications
http://www.dpreview.com/news/0707/07072604fujifilmf50fd.asp Ako koza laze, Rog ne laze ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Noviot Intel Core 2 Quad 2.4GHz 8MB cashe - 250$. Znaci Fuji + Processor 550$. I jas srekjen kako "najbrzi mish u gradu", i zhenata srekjna so aparetche vo tashna
![]() |
||
|
||
![]() |
||
moz pos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
|
Dalton iч ne mi e jasno kako toa senzorot e ist ?! moze li nekoj link za da mi se razjasnat rabotive.... |
||
![]() |
||
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
|
sakas da kazes ddeka bi dal 300$ za bilo kakvo kamerce, a 500 se premnogu za g9 baska i range finder?
|
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
![]() |
||
|
F50fd ima 1/1.6 senzor. Toa e isto kako na 40D na primer ![]() ![]() I ako ima podobro kamerce za 280$ daj mi link da go vidam ![]() Изменето од D'Dalton - 02.Октомври.2007 во 11:48 |
||
|
||
![]() |
||
mickeymkd ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
|
Pa i ne e tolku dobar fuji f50fd, spored review-ata. Poradi toa sto nacukaa 12mp na istiot senzor kako i prethodnicite vadi i poveke sum.
![]() |
||
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
||
![]() |
||
|
Ne se obiduvam da gi stavam vo ist kosh. Dve razlicni kameri se. Mene licno G9 malku poveke mi prai merak. Poseriozen e sepak. No bidejki muabetot bese za zena mi P&S, nejze i prai kejf F50. A, i cenata e razlika od 200$. No kako sto kazav.........Ke pocheka ushte malku, sega ni bese nadvor od budget
![]() |
||
|
||
![]() |
||
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
|
ne go kudam fuji ama mislam deka sporedbata megu niv e nefer, bidejki mesame fico i mercedes, bez razlika kolku dobro e frizirano ficoto
![]() |
||
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
||
![]() |
||
|
Ova mi bese epten vo opcija za kupuvanje pokraj F50fd. Go ima za 499$ vo USA. Ama se resiv za drugi raboti. Digitalec..... - ke poceka zhena mi ![]() Mnogu dobar allround. |
||
|
||
![]() |
||
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
|
Kamercheto ima dobri opcii i pretenzii da bide posakuvano, od vreme na vreme, i od profesionalci, kako sto beshe toa i so negovite predhodnici do G7.
Samo ova sto go vidov e kako da e prepishano od katalogot na Canon. Nema nikakvi testovi. ![]() Daj bozhe da bide dobro bidejki takvo neshto fali na pazarov, a Canon znae da gi stokmi rabotite koga ke posaka toa da go stori. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |