IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 30>
Автор
Порака
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 20:40
i Buda e veke tuka ama ne e mobilen operator
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 20:42
Originally posted by becenevem becenevem напиша:

Isus mozda e samoubiec zasto tocno znael sto ke se sluci so nego pa se slozil so toa. ama sepak toj ne se samoubil toj samo ja smenil garderobata.

Накратко- Доаѓањето на Месијата е потребно за да се изврши откуп за човештвото. Бидејки човек- Адам- згреши - Човек -Исус- треба да ‘плати‘
Казната за гревот е смрт. Исус плати за сите гревови минати сегашни идни со својата смрт, и преку искрено покајание и вера во него сите се оправдани..Смртта на Исус е неопходна.
ОК, нема да навлагам повеке, за оваа тема поважно е како атеисти гледаат на Исус...
Кон врв
becenevem Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Септември.2007
Поени: 2108
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај becenevem Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 20:57
ateistot nema nikakov pogled kon Isus

Изменето од becenevem - 30.Септември.2007 во 20:58
Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 20:58
mnogu pameten COVEK...... gi postavil osnovite na moralnoto odnesuvanje na zemjata......

otprilika toa.....
end off days 15...14...13....
Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:33
Здраво на сите.Конечно модераторката се смилува на еден беден секташ како што сум јас.Од сега ви ветувам дека почесто ќе ве дружам.голема%20насмевка
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:39
Originally posted by anakin anakin напиша:

ene go napisav

JAS SUM GOSPOD
ene nikome nisto
nitu se sluci nesto
za da mi pokaze deka gresam
zatoa znam deka sum vo pravo

poseben pozdrav do BUTEL I ATEIST големо%20гушкање

a da
zasto sum ateist??
zatoa so sum gospod svoj i nema nikoj nad mene
caoooooooooooooooooooooooooooos
ubaveci moi - pocituvam i toa vase - neka sme site srekjni i ubavi

uste ednas
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:47
aa,...znachi imalo gospod,...i toa nikoj drug da ti bil,...tuku bratot,...e,sega,...valjda nema da me kazni,...плачење
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:48
imas protekcija
no
ima na olimp mesto i za tebe
abe vrije od bogovi
progla si se i sedni izmegju mene i ZEVSголема%20насмевка
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
goor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јуни.2007
Поени: 844
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај goor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:51
moze i ja da podnesam dokumenti...deka se konk*rira za da bides bog....pa makar i na olimp.....?????

:)))))
end off days 15...14...13....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:52
aiii,brat?,..zarem tolkava chest za mene,...nishtoznikot,...pa do ,...nikoj drug ,..tuku zeus,..so glava i brada,...среќазадоволство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:53
goor
pa ti si bog na humorot sedni do nas
ima mesto i za tebeголема%20насмевка

Кон врв
Sektas Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Sektas Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:55
Атеисти!!! За жалење сте.Како можете да живеете без никаква надеж во животот.Значи вие живеете како анимали(да не ме кара нашата сестра ацелера)јади,пиј,спиј,преживувај и ништо друго,без никаква духовна димензија.Безнадежност,без цел во животот,во депресија.За жалење.Да ви кажам право да ми го дадете цел свет не би сакал да сум на ваше место.сршено%20срце 
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:56
a da si se vratish ,..tamu kaj si bil,...podobar beshe svetov,...bez tebe,...лутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 21:59
Originally posted by Sektas Sektas напиша:

Атеисти!!! За жалење сте.Како можете да живеете без никаква надеж во животот.Значи вие живеете како анимали(да не ме кара нашата сестра ацелера)јади,пиј,спиј,преживувај и ништо друго,без никаква духовна димензија.Безнадежност,без цел во животот,во депресија.За жалење.Да ви кажам право да ми го дадете цел свет не би сакал да сум на ваше место.сршено%20срце 

slusaj bratko
dodeka ti si se zanesues
nie komponirame muzika
ctrame sliki
pravime skulpturi
pisuvame romani
zatoa nemame vreme za bezvezno zanesuenje
i nemoj da mi prodavas evtini veronauticni finti tuka

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1415161718 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.