|
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ? |
Внеси реплика | страница <1 1011121314 30> |
Автор | ||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne sum moderator na veroispoved,a ne ni sakam da i se mesam na koleskata,a slikava ti e cista provokacija i navreda kon ateistitea za isti takvi raboti(sliki)pred nekoe vreme nastana opst haos na veroispoved,ali ne se sekiraj,razbrani ljugje sme nie ateistite,ke ti prostime [/QUOTE] ne mi bese celta da navredam nekoj so slikava, tuku preku nea da si go nadopolnam moeto mislenje za atizmot voopsto. |
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da generaliziram???? daj ne zezaj, ovde stoi samo moe mislenje a i ako navistina gledas taka, dali mi ojt ili ne mi ojt ne veruvam deka mozes da vidis od samo eden post Изменето од ACELERA - 30.Септември.2007 во 18:14 |
||
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuka stoi tvoeto mislenje vo koe generaliziras deka teistite se open minded za razlika od ateistite,a ako sekogas vaka prajs togas vo pravo sum deka ne ti ojt generaliziranjeto. pozdrav jas odam. Изменето од ACELERA - 30.Септември.2007 во 18:16 |
||
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
теисти опен-мајндед, хехехехехе, ајде дајте уште некој виц
|
||
Ateist
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1. вера и религија немале врска??? open minded нема што 2. повеке open minded од Атеист??? уште 100 фурни леб да изедеш нема да станеш повеќе open minded и од најлошиот атеист 3. Атеисти има брат и тоа многу, добро прашање е дали има теисти (во вистинска смисла на зборот) јас не познавам такви, се некои квази верници, кои појма немаат што е вера. Изменето од Ateist - 30.Септември.2007 во 17:47 |
||
Alekta
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 8670 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne. ti ne vervis vo gospod ti samo mislis deka vervis mnogu se rasprikaza na temava....branis nekoj si tvoj stav ama....ko so te citam ti od verba vo gospod nemas ni V |
||
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ
првенствено е за тие што СЕ атеисти да кажат зошто се. Гледам дека и на оваа тема верниците ПАК ги убедуваат атеистите дека се глупи што не веруваат, слепи и се чудат како можи некој да не верува...Епа ете можи! Така да, верници, остајте ги малку луѓето нека си кажат зошто не веруваат без притоа да ги плашите со Пекол и вечна казна. Поздрав |
||
Izzi
Сениор BRAINIAC Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4475 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Многу ми е интересно да ве читам вас,верниците. Аргументите ви се прејаки.А ПОСЕБНО оние од типот-НЕ Е ДОКАЖАНО ДЕКА НЕ ПОСТОИ,ПА КЕ ВЕРУВАМ ВО НЕГО.
ДАЛИ РАЗБИРАТЕ ДЕКА СЕ ДОКАЖУВА ПОСТОЕЊЕТО,А НЕ НЕПОСТОЕЊЕТО?
|
||
|
||
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега се ставаш во позиција да ги исмеваш верниците а бараш да не бидат исмевани атеистите.
Едните веруваат другите НЕ. Тука треба тие шо не веруваат ако сакаат да пишат зошто не веруваат во Бог. Не го докажуваме постоењето , нити фаќаме некого во гуша, ама изгледа некои ептен сериозно си ја сватиле темава. Јас не бев верник од секогаш. И мене ми било чудно кога некој ке кажел дека е верник, си мислев тоа е за стари баби и за припрости луѓе.По читање на литература и одење на предавања, ми се смени ставот, сега се кажувам за верник и не ми е смешно нити глупо што е така. Мислам дека секој индивидуално доаѓа до вера, ако е пренасилено или ако аргументите се како тој погоре...џабе е и до утре да убедуваш некого, ако тој едноставно не верува и него му е нелогично.Споделуваме мислења. А и никаде не стои дека ситееее луѓе мора да веруваат во тоа во кое јас верувам.За мене лично знам во што и зошто верувам. Пак ке кажам индивидуално и лично е тоа. Но ај да видиме зошто НЕ ВЕРУВААТ? |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ги исмевам нив,туку нивните аргументи (мислам,стварно се...знаеш)
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И мене ми е интересно да ве читам вас верниците. Веќе 12 страна, а сеуште ни еден аргумент не наведовте дека Бог не постои
Тоа што горе го тврдиш е лага! Не се сеѓавак дека некој теист до сега изнесол аргумент за постоење на Бог од тој тип, напротив, тоа е вашиот "квази-аргумент" со кој велите: Не е докажано дека постои, значи не постои или никој не го видел, па затоа не постои итн.
Нашите аргументи се од поинаков тип, можеш слободно да ги прочиташ во воведот на темата "Дали Бог постои?", еве ти ги само подточките...
Се надевам со оваа листа ќе се подучите што значи тоа аргумент без да тапкате во празна слама веќе 12 страни на темава... искрено јас копнеам по некој ваков аргумент од ваша страна дека Бог не постои.. Изменето од EvAngelos - 30.Септември.2007 во 18:54 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mnogu mi "znacat" vakvi komentari |
||
Izzi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро,нека ти биде...
Еве јас ке ти изнесам една причина зошто мојата верба во Бога не е силна...
НЕ Е ДОКАЖАНО ДЕКА ПОСТОИ,НЕ СУМ ГО ВИДЕЛ.....
Не велам дека не постои...само горенаведеново не ми дава причина да верувам...
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова тврдење не е точно. Еве ќе ти дадам еден пример.
Воопшто не е апсурдно да докажуваме дека не постои на пример Дедо Мраз.
Еве како ќе докажеме дека Дедо Мраз не постои:
Ете јас дадов неколку аргументи зошто Дедо Мраз не постои, за да ти дадам пример што значи "научен аргумент" за непостоење на нешто како дедо мраз. Се надевам и ти ќе ме удостоиш со еден ваков аргумент дека Бог не постои.
Среќно! |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1 1011121314 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |