IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 30>
Автор
Порака
connected Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 2787
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:13
Originally posted by Carnation Carnation напиша:

[

ne sum moderator na veroispoved,a ne ni sakam da i se mesam na koleskata,a slikava ti e cista provokacija i navreda kon ateistiteнамигнувањеa za isti takvi raboti(sliki)pred nekoe vreme nastana opst haos na veroispoved,ali ne se sekiraj,razbrani ljugje sme nie ateistite,ke ti prostimeнамигнување
[/QUOTE]

ne mi bese celta da navredam nekoj so slikava, tuku preku nea da si go nadopolnam moeto mislenje za atizmot voopsto.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:15

vo slucajov ti mesas babi i zabi,se trudis da generaliziras odredeni raboti a ne zemas predvid mnogu drugi faktori.
ili vo prevod,ne se site ateisti open minded,a isto taka ne site teisti open minded,ne se site ateisti nemoralni licnosti,a isto taka ne se i site teisti moralni licnosti,sfati deka tuka poedinecot igrat ogromna uloga.i sleden pat ne se obiduvaj da generaliziras,poso nekako ne ti ojtнамигнување

da generaliziram????
daj ne zezaj, ovde stoi samo moe mislenje
a i ako navistina gledas taka, dali mi ojt ili ne mi ojt ne veruvam deka mozes da vidis od samo eden post

Изменето од ACELERA - 30.Септември.2007 во 18:14
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:22
Originally posted by connected connected напиша:

da generaliziram????
daj ne zezaj, ovde stoi samo moe mislenje
a i ako navistina gledas taka, dali mi ojt ili ne mi ojt ne veruvam deka mozes da vidis od samo eden post

tuka stoi tvoeto mislenje vo koe generaliziras deka teistite se open minded za razlika od ateistite,a ako sekogas vaka prajs togas vo pravo sum deka ne ti ojt generaliziranjeto.
pozdrav jas odam.

Изменето од ACELERA - 30.Септември.2007 во 18:16
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:32
теисти опен-мајндед, хехехехехе, ајде дајте уште некој виц
Кон врв
Ateist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 757
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ateist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 17:43

e mesaj babi i zabi.verata si nema nikakva vrska so religijata.kolku da znaes, jas pak izrasnav vo semejstvo kade Gospod bese samo poim. Pogolemi ateisti od moite doma nema, veruvam deka sum poveke open-minded od bilo koj ateist(ako postoi takov)

1. вера и религија немале врска??? open minded нема што
2. повеке open minded од Атеист??? уште 100 фурни леб да изедеш нема да станеш повеќе open minded и од најлошиот атеист
3. Атеисти има брат и тоа многу, добро прашање е дали има теисти (во вистинска смисла на зборот) јас не познавам такви, се некои квази верници, кои појма немаат што е вера.

Изменето од Ateist - 30.Септември.2007 во 17:47
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:14

veruvam vo Bog zatoa sto verata vo Nego me pravi sekoj den podobar covek

ne. ti ne vervis vo gospodсреќа
ti samo mislis deka vervis
mnogu se rasprikaza na temava....branis nekoj si tvoj stav ama....ko so te citam ti od verba vo gospod nemas ni Vсреќа
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:20
ЗОШТО СУМ АТЕИСТ
првенствено е за тие што СЕ атеисти да кажат зошто се. Гледам дека и на оваа тема верниците ПАК ги убедуваат атеистите дека се глупи што не веруваат, слепи и се чудат како можи некој да не верува...Епа ете можи! Така да, верници, остајте ги малку луѓето нека си кажат зошто не веруваат без притоа да ги плашите со Пекол и вечна казна. Поздрав
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:22

Многу ми е интересно да ве читам вас,верниците.

Аргументите ви се прејаки.А ПОСЕБНО оние од типот-НЕ Е ДОКАЖАНО ДЕКА НЕ ПОСТОИ,ПА КЕ ВЕРУВАМ ВО НЕГО.

ДАЛИ РАЗБИРАТЕ ДЕКА СЕ ДОКАЖУВА ПОСТОЕЊЕТО,А НЕ НЕПОСТОЕЊЕТО?
Кон врв
Isis Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

CATALYST

Регистриран: 19.Јануари.2007
Поени: 5871
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Isis Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:30
Сега се ставаш во позиција да ги исмеваш верниците а бараш да не бидат исмевани атеистите.
Едните веруваат другите НЕ. Тука треба тие шо не веруваат ако сакаат да пишат зошто не веруваат во Бог. Не го докажуваме постоењето , нити фаќаме некого во гуша, ама изгледа некои ептен сериозно си ја сватиле темава. Јас не бев верник од секогаш. И мене ми било чудно кога некој ке кажел дека е верник, си мислев тоа е за стари баби и за припрости луѓе.По читање на литература и одење на предавања, ми се смени ставот, сега се кажувам за верник и не ми е смешно нити глупо што е така. Мислам дека секој индивидуално доаѓа  до вера, ако е пренасилено или  ако аргументите се како тој погоре...џабе е и до утре да убедуваш некого, ако тој едноставно не верува и него му е нелогично.Споделуваме мислења. А и никаде не стои дека ситееее луѓе мора да веруваат во тоа во кое јас верувам.За мене лично знам во што и зошто верувам. Пак ке кажам индивидуално и лично е тоа. Но ај да видиме зошто НЕ ВЕРУВААТ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:37
Не ги исмевам нив,туку нивните аргументи (мислам,стварно се...знаеш)
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:51
Originally posted by Izzie Izzie напиша:

Многу ми е интересно да ве читам вас,верниците.

Аргументите ви се прејаки.А ПОСЕБНО оние од типот-НЕ Е ДОКАЖАНО ДЕКА НЕ ПОСТОИ,ПА КЕ ВЕРУВАМ ВО НЕГО.

И мене ми е интересно да ве читам вас верниците. Веќе 12 страна, а сеуште ни еден аргумент не наведовте дека Бог не постои среќа
Тоа што горе го тврдиш е лага! Не се сеѓавак дека некој теист до сега изнесол аргумент за постоење на Бог од тој тип, напротив, тоа е вашиот "квази-аргумент" со кој велите: Не е докажано дека постои, значи не постои среќа или никој не го видел, па затоа не постои итн.

Нашите аргументи се од поинаков тип, можеш слободно да ги прочиташ во воведот на темата "Дали Бог постои?", еве ти ги само подточките...

Се надевам со оваа листа ќе се подучите што значи тоа аргумент без да тапкате во празна слама веќе 12 страни на темава... искрено јас копнеам по некој ваков аргумент од ваша страна дека Бог не постои..

Изменето од EvAngelos - 30.Септември.2007 во 18:54
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај connected Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:56
Originally posted by Alekta Alekta напиша:

veruvam vo Bog zatoa sto verata vo Nego me pravi sekoj den podobar covek

ne. ti ne vervis vo gospodсреќа
ti samo mislis deka vervis
mnogu se rasprikaza na temava....branis nekoj si tvoj stav ama....ko so te citam ti od verba vo gospod nemas ni Vсреќа

mnogu mi "znacat" vakvi komentari
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:57
Добро,нека ти биде...
Еве јас ке ти изнесам една причина зошто мојата верба во Бога не е силна...
НЕ Е ДОКАЖАНО ДЕКА ПОСТОИ,НЕ СУМ ГО ВИДЕЛ.....
Не велам дека не постои...само горенаведеново не ми дава причина да верувам...
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2007 во 18:59

imam zabelezano deka adzija i evangelos se najtvrdokornite tragaci po dokazi za nepostoenjeto na gospod.po ne znam koj pat ke napisam,a se nadevam deka konecno ke sfatite deka NE SE DOKAZUVA NEPOSTOENJE NA NESTO TUKU SE DOKAZUVA POSTOENJETO NA NESTO.

Ова тврдење не е точно. Еве ќе ти дадам еден пример.
Воопшто не е апсурдно да докажуваме дека не постои на пример Дедо Мраз.
Еве како ќе докажеме дека Дедо Мраз не постои:

• Дедо Мраз, за божиќ, за време од 24 часа мора да помине во секој дом каде што има добро дете.
  • Нека претпоставиме дека во светот (6 милијарди луѓе) има околу 2 милијарди семејства, од кои секое второ семејство има едно добро дете кое заслужува пакетче.
  • Значи дедо мраз треба да помине 1 милијарда семејства за 24 часа, поточно околу 11.500 семејства за една секунда.
  • За да помине толку семејства Дедо Мраз за само една секунда мора да се движи со огромна брзина при која (поради триењето со воздухот) би се запалиле и елените и поклоните и санката и целата идеја за Дедо Мраз Smile

Ете јас дадов неколку аргументи зошто Дедо Мраз не постои, за да ти дадам пример што значи "научен аргумент" за непостоење на нешто како дедо мраз. Се надевам и ти ќе ме удостоиш со еден ваков аргумент дека Бог не постои.
Среќно! голема%20насмевка
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1011121314 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.